Reklama

Reklama

Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.
Nová adaptace stejnojmenné novely Michaela Crichtona, tentokrát zasazená do současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (180)

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Na televizní film celkem povedená věcička... Tento typ sci-fi filmů mě vždycky bavil, navíc to je podle Crichtonovy knihy, takže základ zřejmě také slušný (nevím,nečetl jsem). I přes viditelné nízký rozpočet a herce z vedlejších rolí Céčkových seriálů dokázal režisér vytřískat maximum a za to si vyslouží uznání... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když se meteorologická stanice srazí s nějakým meteoritem a dopadne na zem, je to pořádný průšvih. A hlavně proto, že ve vesnici, kam družice dopadne, všichni občané (až na starého alkoholika a nemluvně) velmi rychle umírají na nějaký typ neznámé infekce, a stejně tak vojenská hlídka, která má místo prohlédnout. Na místo se vydává speciální tým mikrobiologů, kteří vezmou přeživší do tajné laboratoře uprostřed nevadské pouště, a začnou neznámý organismus zkoumat. Ale ten i přes přísná opatření opouští karanténu, a rychle se šíří k obydleným oblastem - a vše co mu stojí v cestě zabíjí. Vypadá to, že nás navštívila první návštěva z vesmíru? Tým biologů musí velmi rychle najít zbraň proti této bakterii, jinak je život na Zemi odsouzen k záhubě ... Velmi živě si pamatuji, že jsem knihu od Michael Crichtona vzal do ruky, když se přítelkyně učila na zkoušky. Ač měla strach, že ji budu rozptylovat :), kniha mě natolik pohltila, že o mě pár dní nevěděla. A stejně tak mne pohltil i tento film - i když je delší než dvě hodiny, i tak mne přichytil k obrazovce a nepustil.. Ačkoliv jde "jen" o TV film, i tak je velmi kvalitní, a řada filmových novinek by mohla závidět - jak docela slušné efekty (hlavně vlastní laboratoř), tak i příjemné herce v čele s Benjaminem Brattem... ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Slušný televízny počin s fajn trikmi a primeranou dávkou americkéhio pátosu. Film má všetky ingrediencie, ktoré crichtonovka má mať a to, že ide o +/- to isté ako pri SMRTIACEJ EPIDÉMII je problémom hlavne predlohy (Imho, kto čítal napr. knihu Dravec a obeť vie, že viacero diel od Crichtona je postavených na rovnakej schéme). Rozhodne neurazí... ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Napínavý a vcelku promyšlený snímek, opět až na hraní si s časem. Je to celé velice inteligentně udělané, nicméně někoho kdo zrovna neholduje vědě to asi moc neosloví a bude se mu to zdát neúnosně dlouhé. Celý film v podstatě není o ničem jiném, než o rozebírání nového viru a snaze najít něco, co by ho zničilo. Akce a napětí tomu dodávají trochu tempo a ukázka vztahů a rodin jednotlivých aktérů tomu zase dává trochu na lidskosti. Konec mě ale trochu zklamal, byl zbytečně moc vyhrocený, ve snaze ohromit diváka tak, aby nebyl schopný ani dýchat. Čišelo to z toho ale až moc, když v samém závěru zemřou hned dvě hlavní postavy, pak rádoby chytrý "americký" projev na pohřbu a nakonec završeno blbostí vzniklou hraním si s časem. Ale až do konce dobrá podívaná. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že som knihu Kmeň Andromeda prečítal naozaj veľmi dávno (asi v čase , keď sa začínalo ťažiť hnedé uhlie), som presvedčený , že v nej nebola tá pasáž, kde sa z nadpriemerne inteligentných vedcov stáva tlupa hrdinov z béčkových filmov a kde nasledujúci cirkus pokazí inak vynikajúci TV film. V čase 2 hodiny 35 minút a 11 sekúnd to Salomon dosť prevaril a keby som to tušil, tak to vypnem a záver si prečítam na druhý deň v novinách. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama