Reklama

Reklama

Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.
Nová adaptace stejnojmenné novely Michaela Crichtona, tentokrát zasazená do současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Morien 

všechny recenze uživatele

Neznám předlohu, ale tatínek ano, a podle toho, co říká, se to děsivě odchyluje, přimýšlí politické motivy a vraždící policisty a tak. A právě takové "jiné" momenty dělají z tohohle "filmu" klasickou patetickou srágoru, ve které stojí jediní Američani na prahu zkázy a jako správní patrioti ji v zájmu dětí a těhotných žen odvrátí. God blessed America indeed. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že som knihu Kmeň Andromeda prečítal naozaj veľmi dávno (asi v čase , keď sa začínalo ťažiť hnedé uhlie), som presvedčený , že v nej nebola tá pasáž, kde sa z nadpriemerne inteligentných vedcov stáva tlupa hrdinov z béčkových filmov a kde nasledujúci cirkus pokazí inak vynikajúci TV film. V čase 2 hodiny 35 minút a 11 sekúnd to Salomon dosť prevaril a keby som to tušil, tak to vypnem a záver si prečítam na druhý deň v novinách. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Úmrtnosť je takmer 100%.“ – „Vždy si mi dokázal dvihnúť náladu.“ Neviem, či sa Michael Crichton, ktorý v roku 2008 zomrel, dožil druhého (tentokrát televízneho) spracovania svojej knižky (prvé nakrútil v roku 1971 Robert Wise a získal za ňu dve oscarové nominácie), ale ak áno, asi bol plus mínus spokojný. Po dlhom čase sa jedná o kvalitnú filmovú adaptáciu literárneho diela tohto mocného autora, ktorý sa bohužiaľ pri filmovaní často plietol do práce režisérom a často to tak aj dopadlo (KONGO, VIKINGOVIA). Réžie nového KMEŇA ANDROMADA sa ujal Mikael Salomon, skúsený kameraman (PRIEPASŤ) a zručný režisér (POVODEŇ) a do titulnej úlohy obsadil Benjamina Bratta (ktorý JE schopný podať kvalitný herecký výkon, viď. 6. BATALIÓN, najlepší je ale aj tak neznámy Rick Schroder ako „chladnokrvný gay“) a napínavý príbeh o skupine vedcov v podzemnom kryte pátrajúcich po tom, prečo všetci (okrem opilca a batoľaťa) obyvatelia utahského mestečka zomreli. Snímka z produkcie bratov Ridleyho a Tonyho Scottovcov, ktorým to nedalo a o 4 roky nato produkovali televíznu lekársku KÓMU od Crichtonovho konkurenta Robina Cooka. ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu proč je Andromeda rozdělena do dvou částí, daleko radši bych bral 3 hodinový ucelený balík. Popravdě nevím přesně, co se mi na tom tolik líbilo, ale herci to rozhodně nebyli, úžasný je příběh a taková ta nejistota, kdy divák v jednu chvíli (co chvíli, skoro celý film) neví, co vlastně ta Andromeda je a tu nejistotu s ním sdílejí hlavní představitelé filmu. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Perfektní atmosféra po celou dobu filmu. A že není z nejkratších...Od prvotního okamžiku je jasné, že máme zaděláno na pořádné dilema a není proto divu, že je povolán ten nejlepší tým specialistů, jaký jen máme. Ačkoliv se na scéně objeví poměrně dost tváří a příběh je opravdu rozlehlý, kupodivu vše drží pevně pohromadě a nehrozí, že by se člověk ztrácel. Film jistě doporučuji, čekání na zastavení Andromedy se jistě vyplatí...80% ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama