Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí FUTURAMA film z plánovaných čtyř nese název BENDEROVA HRA a vrhne nás přímo do období krize. Palivo používané jako pohon do vesmírných lodí dochází a ceny rostou závratným tempem. Posádka lodi Planet Express je tedy vyslána na nebezpečnou misi, infiltrovat svět obsahující poslední důl na temnou hmotu, látku která lodě pohání. Hluboko pod povrchem však najdou podivný svět. Starobylou zemi draků, magie a rytířů, kteří až podezřele připomínají Bendera (John Di Maggio). Vzhledově. Zásady rytířů, statečnost, loajalita a štědrost, mu totiž nic neříkají. (3DD!3)

(více)

Recenze (255)

Cedr 

všechny recenze uživatele

No konečně! Předchozí dva filmy ve srovnání s kultovním seriálem působily velmi vyčpěle a tvůrci by se za tento dlouho očekávaný comeback měli spíš stydět, ale do třetice to dopadlo konečně výrazně líp! Děj díky konstatním dávkám (tentokrát už konečně kvalitního) humoru ani trochu nenudí. Kvalitě seriálu se to stále ještě sice nevyrovná, ale laťka je tak vysoko, že její překonaní už nebude možné. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Futurama nastavuje zrcadlo ropné krizi ne ironicky, ale spíše sarkasticky, což je perfektní. Pak tu máme psycho-robotického psychiatra s jeho pavouko-kyvadlo-stroboskopickou relaxační terapií, strážkyni bažin (hraje ji bláznivá kočičí žena ze Simpsonů), útočné klokany a hromadu dalšího. Já jsem se bavil skvěle, nevím, co byste ještě chtěli.... :-) ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Lepší?! Ano i ne.První film u mě nastavil latku dost vysoko. Jinak celkově by bylo lepší udělat jednu sérii a tam některé události rozebrat. Tento film se dá rozdělit na dvě půlky. První půlka je paradní. Palivo je čímdál dražší a hledá se způsob jak zatrhnout Mamince její nečistý obchod s palivem. Super je zmagořelý Bender. Což , ale připomína díl , kdy Bender již ve cvokárně byl. Druhá půlka je parodii Pána Prstenu. Jako milovníka PP jsem se parádně bavil , i když někdy ty fory byly až moc nahraně unosnosti. Viz. parodie Glumova rozmlouvání sám ze sebou. Proč jen tady je Zoidberg tak málo? V čem je tedy tento film lepší? Asi ve vyrovnanosti děje. I když je to na dvě půlky tak obě mají svojí sílu. Ke všemu je tu konečně skvělá parodie na SW. Ty si můj otec! Zahled se do svého nitra a poznáš pravdu! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vlastně dva filmy v jednom, jen velmi volně propojené hrou Dungeons a Dragons a kostkou. První část byla mírně psychedelická, ale zábavná, druhá je v podstatě parodií na Pána prstenů, ale takovou nezáživnou - navíc je člověk z první půlky už naladěn na jiný styl humoru i vedení příběhu. Hlášky jsou sice dobré, ale některé scény, třeba s těmi třemi blbými bratry, už se časem opakují, a nejsou tedy až tak vtipné. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Má filmová jednička (samozřejmě mezi Futurama filmy). Na druhou stranu to není tak těžké být v takové konkurenci nejlepší (aneb mezi slepými jednooký králem, že). Trojka začíná nadějně, ostatně jako i dva filmy předchozí, pak to chvíli vypadá na totální fantasmagorii, nakonec si mne však ta parodie získala a poměrně jsem se bavil... 70% ()

Galerie (82)

Zajímavosti (10)

  • Uvidíme zde znovu hostujícího herce Georgea Takeia. (Matrinx)
  • Film je rozdělen do šesté série seriálu Futurama (od r. 1999) a vytváří tak jeho součást. (vyfuk)
  • Samotný název filmu je parodií na knihu "Ender's Game" od Orsona Scotta Carda. (Matrinx)

Reklama

Reklama