Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při stavbě nového Las Vegas se stane Fryovi nehoda, při které se naučí číst myšlenky, díky přívěsku, který se mu zabodne do hlavy a tedy do mozku. Poté, co Fry objeví své nové schopnosti, ho vyhledá skupina lidí se stejnými schopnostmi. Tuto skupinu vede tajemný muž č. 9, který Fryovi řekne, že jen on může zachránit vesmír před zničením. Fry se dává do služeb pana Wonga, který chce zničit celé jedno rameno Mléčné dráhy, kvůli stavbě největšího minigolfového hřiště ve vesmíru. Této stavbě chtějí zabránit ekofeministky, ke kterým se přidá i Leela a další ženy z Futuramy a Planet Expresu. A tím se rozpadne celý Planet Expres...... Dalším vedlejším příběhem je příběh Bendera, který se zamiluje do ženy Don Bota, šéfa robomafie. (artuš)

(více)

Recenze (202)

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Nepřekvapí, neurazí, pobaví. Poté, co jsem seriál viděl minimálně 5 x a stále jsem z něho nadšený, na žádný z celovečerních filmů s Futuramou jsem se ještě 2 x nepodíval. Prostě tenhle typ humoru, založený na bizardních postavách a jejich hláškách, absurdních situacích, se prostě s delším a složitějším příběhem trochu nesnese. Naštěstí v tomto filmu je příběh na druhé koleji a na zábavné vtípky je tak prostoru opět dost. A navíc se Futurama zase "angažuje": záchrana přírody, ohrožených druhů a dokonce celých planet, feministky, šovinisti, zkorumpovaní politici i vědci, pořádně ostře do nich...a pak Zoidberg zvrací zeleně a natírá tím loď...x krát ohrané vtípky, ale stále dobré:) ()

markul 

všechny recenze uživatele

Zase jenom další průměrný a doufám že už opravdu poslední film Futuramy. Co průměrný, spíše podprůměrný. Nechce se mi věřit, že by tyto filmy dělali stejní tvůrci, kteří se podepsali pod vynikající seriál. Takový rozdíl kvality se opravdu často nevidí. Kéž by se už na ty filmy vyprdli a udělali raději další řadu seriálu. ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Celkovo má posledný film všetko to, čo robilo seriál kultovým (skvelé postavy, hlášky, odkazy na sci-fi, nejaké tie životné múdra, ekologický podtón, optimizmus a výbornú atmosféru), no ubíja ho dĺžka (a s ňou spojené ďalšie problémy) a malá snaha ukončiť neukončené záležitosti. Napriek tomu ho beriem ako druhý najlepší Futurama film (prvý zostal neprekonaný Bender´s big score). Škoda len toho, čo sa odohrávalo medzi Fryom a Leelou, vôbec sa to nehodilo do deja a takmer som zvracal keď som počul, aké sračky im strkajú scenáristi do úst. ()

MadChick 

všechny recenze uživatele

Takhle podprůměrný film na závěr si futurama rozhodně nezaslouží :( Řekl bych, že z celkové stopáže 90ti minut jsem se dobrých 30 minut docela slušně nudil. Nevím proč to tak je, ale kvalitativní skok proti předchozím dílům je docela veliký. Vtipných momentů a hlášek je zde až žalostně málo a nezachrání to ani vcelku zajímavý příběh. Celý děj působí natahovaným dojmem, dalo by se říci, že kdyby se tento film setříhal cca na polovinu, líbil by se mi mnohem víc. Navíc ta všudypřítomná propagace strany Zelených a boje za rovnoprávnost žen je po nějakém čase taky dost otravná.Hořká tečka za zábavnou sérií... 45% ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Posledni filmova Futurama? Dobre, takze je na case to cele zesumarizovat - filmovy format Futurame totalne nesedi a tvurcum se navic nadobro vyzdimala vtipna kase. V porovnani se serialem vsechny 4 Futurama-filmy absolutne propadly. Znamena to ze je to spatne? Vubec ne. V rozsahlejsi stopazi si tvurci muzou mnohem vic vyhrat s koncepcnim pribehovym formatem a vsechny 4 kousky se udrzely na lehce nadprumerne urovni nekde okolo hranice 3 a 4 hvezd. Into The Wild Green Yonder je logicke finalove vyusteni, ktere se drzi podobne struktury jako predchozi dily - vtipne akcni zacatek, ktery s pribyvajicim casem zacne serioznet a gradovat, coz zde diky celkovemu finale plati dvojnasobne. To, ze se ale i pres zajimavy pribeh v cele druhe pulce uz vazne nevyhnete nude se bohuzel ignorovat neda. Pokud to mel byt skutecne definitivni konec Futuramy, pak si nejsem jist, ze byl zcela dustojny, ale alespon to bylo zakonceno na spravne pozitivni a otevrene vlne. 6/10 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Název filmu je odkazem na název hymny amerického letectva Into the Wild Blue Yonder a dokumentární film The Wild Blue Yonder. (artuš)
  • Výherní automaty v kasinu s nápisem „Wheel of Fortran“ odkazují na Fortran – první počítačový programovací jazyk vyšší úrovně. (HellFire)
  • Vo filme odznejú pravdivé vedecké poznatky ako Gap Keeler, prstenec Saturnu, asteroid 2261 Keeler a kráter na Marse s názvom Keeler. Všetky tieto veci sú pomenované podľa astronóma Edwarda Jamesa Keelera. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama