Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při stavbě nového Las Vegas se stane Fryovi nehoda, při které se naučí číst myšlenky, díky přívěsku, který se mu zabodne do hlavy a tedy do mozku. Poté, co Fry objeví své nové schopnosti, ho vyhledá skupina lidí se stejnými schopnostmi. Tuto skupinu vede tajemný muž č. 9, který Fryovi řekne, že jen on může zachránit vesmír před zničením. Fry se dává do služeb pana Wonga, který chce zničit celé jedno rameno Mléčné dráhy, kvůli stavbě největšího minigolfového hřiště ve vesmíru. Této stavbě chtějí zabránit ekofeministky, ke kterým se přidá i Leela a další ženy z Futuramy a Planet Expresu. A tím se rozpadne celý Planet Expres...... Dalším vedlejším příběhem je příběh Bendera, který se zamiluje do ženy Don Bota, šéfa robomafie. (artuš)

(více)

Recenze (202)

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Scénář: Matt Groening Není to přímo odpad, ale je to naprosto zbytečný film. 90 minut žalostné výplně, která vámi propluje asi jako díl seriálu TAK JDE ČAS. Dokonce ani kdyby to bylo rozdelené na samotné 3 epizody dopadlo by to určitě stejně. Nejlepší zůstává furt první film! 10% ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Cítím maximální pocit zklamání! Jakýkoliv díl Futuramy, jakýkoliv její celovečerní film jsem zkoukl na posezení a dá se říct, že mi nabídl v určitých chvílích pocit zábavy. Ale Fialový trpaslík je už od začátku nudný, chaotický, neuvěřitelně nenavazující, jednoduše jakoby se dva scénáristi střídali po dvaceti minutách, ve psaní scénáře. Nejděravější a nejméně zábavná Futurama, bohužel. Nebavilo mě to, nepobavil jsem se, nudil jsem se! Jakýkoliv trest by byl lepší! ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Opět znatelně slabší kus do Futurama sbírky. Některé nápady jsou nedotažené a jiné naprosto postrádají komickou pointu. Hromada polo vtipů zkrátka nemůže udržet diváka celou dobu ve střehu. Mám dojem, že by se producenti měli držet starého dobrého seriálu a tyto filmové eskapády přenechat jiným. 65% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Poté, co se při jedné nehodě Fryovi do mozku zabodne tajemný přívěšek, je obdařen úžasnou schopností číst ostatním myšlenky. Díky tomu je kontaktován tajnou skupinou, která v něm vidí spasitele celého vesmíru. Proti němu stojí multimilionář, který chce postavit ve vesmíru obří minigolfové hřiště, a cílovou jamku chce přesně tam, kde je podivná fialová planeta. Planeta, na jejímž zničení či nezničení stojí budoucnost vesmíru... Futuramu obecně mám hodně rád, a seriál patří k mým nejoblíbenějším. A právě proto tomuto filmu možná trochu křivdím, ale oproti zábavnosti jednotlivých dílů je hodně slabý. Možná kdyby se to srazilo do jednoho (dvou, třech) dílů, tak by to stačilo. Takhle se zde kombinuje (bez ladu a skladu) několikero příběhů, a je z toho tak trochu zelenofialový mišmaš. Na druhou stranu, stále je znát práce Matta Groeninga, a u některých scén jsem padal k zemi (už třeba úvodní scéna s pijavicí). Škoda jen toho eko-feministického nádechu - chvilkama mi přišlo, že si z toho dělá Matt Groening prču, ale že se bojí trochu víc odvázat, aby jej feministky neumlátily čepicema ... ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Futurama se (asi) rozloučila v jiném duchu, než v jakém se nesly předešlé filmy. Méně potrhlé, více zaměřené na (potrhlý) příběh a serioznější (?). Příjemně pomalé tempo možná byla jen moje iluze, protože jsem si chtěl maximálně užít každou scénu (už čtvrtá závorka ve třetí větě!), a protože snad závorka odvedla pozornost, nemusím dokončovat větu, jejíž smysluplný konec mě nenapadá... Futurama vždycky stála na vtipu vycházejícím z postav, ten asi poprvé patří přirozeně i do příběhu, a tak je ITWGY "nejfilmovější", ale i nejsušší a nejuměřenější, a při podrobném pohledu i snad v něčem lepší. Ne nejlepší, ne nejhorší, jen krapet jiná. Možné loučení se obešlo bez patosu (který by si ale zasloužil a škoda že nebyl, chci si zaslzet!) a já si jen přeju, aby někdy došlo na naznačený nápad, který celý film ukončuje. A na spin-off Dr. Zoidberga! Huhuhuhůů! Takže: Jeden o jeden zbytečný komentář k Futuramě více, znamená větší počet komentů pro... (6x!) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Výherní automaty v kasinu s nápisem „Wheel of Fortran“ odkazují na Fortran – první počítačový programovací jazyk vyšší úrovně. (HellFire)
  • Věta na začátku Futuramy psaná mimozemským jazykem říká: „Lidé nás neporazí.“ Nápis v mimozemském jazyce pod horskou dráhou znamená: „Varování: Padající lidé.“ (HellFire)
  • Vo filme odznejú pravdivé vedecké poznatky ako Gap Keeler, prstenec Saturnu, asteroid 2261 Keeler a kráter na Marse s názvom Keeler. Všetky tieto veci sú pomenované podľa astronóma Edwarda Jamesa Keelera. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama