Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinná posádka kosmické lodi, která je ve službách zásilkové společnosti Planet Express, se potýká s internetovým gangem nudistických vetřelců, který získal kontrolu nad jejich robotem Benderem a proti jeho vůli(?) ho poslal zpět do minulosti, kde má Bender za úkol uloupit ty největší světové poklady...

Tento film je první z připravované čtveřice, ostatní mají být na DVD trh uvedeny v roce 2008. Posléze pak budou rozděleny, každý do čtyř epizod, a to tak, že každá epizoda bude tvořit víceméně uzavřený příběh. Vznikne tak nová, šestá, řada seriálu. (havLord)

(více)

Recenze (334)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úvod so spoločnosťou "Box" = geniálne. Ale potom prišlo niekoľko jemne trápnych gagov a chce to čas, než sa to rozbehne - a rozbehne. Napriek tomu, že som pointu filmu odhalil polhodiny pred koncom, aj tak som bol v tom sentimente celý namočený. Kým pri seriáloch ja osobne nevidím kvalitatívny rozdiel medzi Simpsonovcami a Futuramou - pri filmoch to je jednoznačné. Futurama rastie na tom, na čom film Simpsonovcov padá - na príbehu. Oproti jednoduchému a priamočiaremu deju Simpsonovcov stojí premyslený a riadne (seriózne) sentimentálny dej Futuramy. Zopakujem len to, čo som napísal pri seriáli: ten dej robí z filmu niečo viac ako len komédiu/paródiu a to je na Futurame to najcennejšie. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tisíckrát a stále poprvé..... Zatímco dějově kontinuální seriály typu LOST s postupujícími díly odrazují diváky neskutečným natahováním i těch nejbanálnějších zápletek, Futurama a jí podobnépočiny si vážně koledují tím, že na konci každé epizody zmáčkne animácký bůh tlačítko reset a veškerý posun ve vývoji celého furutamáckého světa je ten tam a jede se zas od nuly. Takhle to přeci nejde tolerovat věčně - záhy se objeví pan stereotyp ruku v ruce s paní nudou a společným silami se snaží oddělit seriálové postavičky od divákova nitra a nedovolit mu ponořit se do děje. Pokud chodíte s holkou, která se kdysi zdála být fajn, ale teď vidíte že ji zajímají jen módní časopisy a v posteli si vystačí s polohou právě zkáceného stromu, těžko si vaši náklonost udrží tím, že si na každou schůzku vezme jiný klobouk. Futurama ve své pseudo-filmové inkarnaci si vyměnila maximálně tkaničku u jedné boty a snaží se vše uhrát na omrzelých drobkovitých zápletkách, jichž se ve filmu objevuje nezdravě mnoho a žádná z nich nemá pořádný drajv. Narážky na spamování a jiné internetové nekalosti jsou do filmu nastrčeny necitlivě a působí jako prostituka ve výloze Levných knich. Oč smutnější, že Futurama, která kdysi působila jako čerstvá krev v kontrastu se Simpsony dojíždějícími na setrvačnost, tentokrát, s úlekem 'Pomóc, došly nápady!' jasně překročila hranici dělící parodování od vykrádaní a nevykrádá jen Terminátora a Star Warsy, ale především sama sebe. Oblíbený seriál v současné době rozhodně zápasí s kyslíkovým dluhem a doporučuji raději ještě chvilku vydechnout a načerpat nové síly. Nechtěl bych se dočkat doby, kdy bude do cílové rovinky za minimálního diváckého zájmu vláčena na kost ohlodaná mrtvolka. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Docela povedený, i když na seriál to nemá. Nechybí tomu nápad ani vtip (Bender Bending Rodriguez rulezzzz), ale je to celý takový zmatený, všechny ty posuny časem vytváří plno nelogičností a paradoxů a film místy působí jako podivný natahovaný slepenec scének a událostí, které mají spolu málo společného. Ale když se přes tohle všechno přenesete, bavit se určitě budete, stejně tak jako jsem se bavil já. Všechny ty odkazy na Hvězdný války nebo Terminátora se povedly. Ale celej film mi vrtala hlavou jedna věc, proč obyvatelé země ty tři nudistický emzáky prostě nezlikvidovali????? ()

Toshiro 

všechny recenze uživatele

Je příjemné, že Futurama je zpátky. Akorát formát celovečerního filmu jí nesvědčí. Bral bych radši 3 díly s jiným dějem. Resetovaní vztahu leela-fry z posledního dílu seriálu bylo nutné, ale nijak vysvětlené. Taky to trochu přehnaly s cestováním časem a opět se vztahem leela-fry. Nejlepší je asi začátek kdy se navážejí do FOXu :). Doufám, že další DVD mě potěší víc, takhle jen lehký nadprůměr, čekal jsem víc. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Futurama už mi dlouho chyběla. A když jsem uslyšel o tomhle počinu, nemohl jsem se dočkat. Autoři se strefují do mnoha aktuálních - více či méně důležitých - problémů, parafrázují stokrát parafrázované - přesto vtipné - momenty z jiných filmů a servírují cestování v čase tak rychle, že z toho jde hlava kolem..zkrátka Futurama jak má být. ;) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Fryovo tetování v binární abecedě se přeloží do klasické jako "I know binary". (CrypzzXD)
  • Mezi nejcenějšími objekty historie můžeme vidět slavnou kytaru Eddieho Van Halena. (HellFire)
  • E-mailová adresa Amy Wong je 'awong@marslink.web', Zoidbergova 'Zoidberg@freemail.web' a Benderova 'Bender@Ilovebender.com'. Adresy Amy a Zoidberga jsou smyšlené, ale www.ilovebender.com je skutečná stránka o Futuramě. (ČSFD)

Reklama

Reklama