Reklama

Reklama

Dvoudílná minisérie natočená podle populárních fantasy románů anglického autora Terryho Pratchetta. V první části je naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) na dovolené v Ankh-Morporku. Vzplane oheň a on uprchne z města s nekompetentním čarodějem jménem Mrakoplaš (Sir David Jason). Dvojice se vydá na dobrodružnou cestu, aniž by si byla vědoma, že se ji pokouší vystopovat arcikancléř Neviditelné univerzity, aby znovu zachytil silné kouzlo v Mrakoplašově hlavě… Ve druhé části naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) a neschopný čaroděj Mrakoplaš (Sir David Jason) spojí síly s úctyhodným hrdinou Cohenem (David Bradley) a zachrání obětní pannu Bethan (Laura Haddock). Sledováni čaroději a žoldáky, které vyslal nelítostný nový arcikancléř Neviditelné univerzity se tito čtyři vydali do Ankh Morporku. Mezitím se zlověstná červená hvězda zvětšuje… (TV JOJ)

(více)

Recenze (255)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Na Barvě kouzel je (na rozdíl od Otce prasátek) vidět, že Vadim Jean dostal na svůj projekt mnohem více peněz, hraje zde více známějších herců (Tim Curry, Sean Astin, Jeremy Irons...), Smrťě mluví Christopher Lee a trikové scény jsou opulentnější. Přestože je to pořád ještě docela zmatek, dá se na to dívat snadněji, než právě na Otce prasátek. Pořád se ale ještě jedná spíše o film na experimentální rovině, přičemž oním experimentem myslím podivnou touhu adaptovat Pratchettovy knihy (Barva kouzel a Lehké fantastično) snad stránku po stránce. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Barva Kouzel je jedina knizka od Pratchetta, kterou jsem cet. Sice uz si ji nepamatuju a ani jsem ji nedocet, ale to je detail. Film je jak jsem cekal zbytecne roztahanej a dlouhej, nejaky dve hodinky by bohate stacily. Nastesti dej nesmrdi na miste a hlavni hrdinove potkaj hromadu ruznejch charakteru (Barbar Cohen je libovej) na spouste mist, takze to pusobi dojmem, ze dej svizne odsejpa a furt se neco deje. Sice je videt, ze to rozhodne neni nejaky vysokorozpoctovy fantasy nebo uzasna komedie, nicmene triky nejsou nejhorsi a sem tam naka hlaska pobavi, takze ve vysledku docela slusna zabava, navic se sympatickejma hercema v cele s vymletym Astinem. ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Po první části: Mezi zatím zfilmovanými knihami z této série je tento film v pořadí druhý, já jej vidím jako třetí (první Pošta, druhá Prasátka). A je to bohužel čím dál stejnější. Docela milé, přívětivé a hravé, ale zoufale utahané. Já prostě cítím, jak mi při sledování rostou vousy. Proč proboha i ta snad nejtenčí zeměplošská kniha musí mít ve filmové podobě dvě části a dohromady přes tři hodiny? Zatím váhám mezi dvojkou a trojkou.             Po druhé části: Letmé nahlédnutí do knihovny mi odhalilo, že ve skutečnosti každý z dílů filmu představuje jednu knihu — kromě Barvy kouzel tu tak máme ještě Lehké fantastično. Proč to na DVD není uvedeno, je mi záhadou. Každopádně tím padá jedna z mých výtek. Druhý díl dokonce oproti prvnímu skýtá docela slušnou zábavu, roztahanost přestala být tak patrná a váhal jsem nad čtvrtou hvezdičkou. V kombinaci s první částí to znamená, že dvojka by byla moc přísná, čtyřka zase příliš velkorysá. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

jedna z prvních knih o Zeměploše byla zfilmovaná stejným režisérem jako už dřívější Otec prasátek. Prostředí i atmosféra stejná. Triků tentokrát víc, ale abych si to víc vychutnal to nepomohlo. Nějak mi to připadlo přeplácané a v ději se hodně skákalo sem tam. V knize je to podobné, ale do filmu mi to moc nesedělo. Takže ve srováním s Hogfatherem je to horší. Přesto je to dílo na televizní tvorbu úctihodné a působí na mně mnohem víc než většina filmových fantasy filmů a pohádek. Rozhodně lepší tři hvězdičky a doufám, že další film z díla Terry Pratchetta opět potěší. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Film podle úplně prvních dvou příběhů odehrávahjících se na Zeměploše - Barva kouzel a Lehké fantastično s čarodějem Mrakoplašem (mám mága a nebojím se ho použít) a turistou, který často neví, kde se nachází jeho zavazadlo Dvoukvítkem. Triky nejsou nijak oslnivé, ale vzhledem k lehké plynulosti příběhu, skvělým hereckým výkonům (Tim Curry je prostě padouch jak má být), se dají odpustit i některé chybky. Vše je postaveno na vynikajících dialozích, a skvělém příběhu věrně tak, jak pan Pratchett napsal. Škoda, že tento filmek nenavštívil kina. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Jedná se o zfilmování dvou knih, které na sebe navazují. „Barva kouzel“ je předlohou první části filmu a „Lehké fantastično“ té druhé. (artuš)
  • Herec Richard da Costa (Zavazadlo) hraje též Knihovníka. Pro tuto roli samozřejmě studoval v ZOO pohyby skutečných orangutanů. Mimochodem v tomto snímku není nikdy vidět v lidské podobě. (Bakllazaan)
  • Opět si zde zahrál malou roli sám tvůrce Zeměplochy Terry Pratchett jako Astrozoolog 2 (ten bílým plnovousem). (Bakllazaan)

Reklama

Reklama