Reklama

Reklama

Dvoudílná minisérie natočená podle populárních fantasy románů anglického autora Terryho Pratchetta. V první části je naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) na dovolené v Ankh-Morporku. Vzplane oheň a on uprchne z města s nekompetentním čarodějem jménem Mrakoplaš (Sir David Jason). Dvojice se vydá na dobrodružnou cestu, aniž by si byla vědoma, že se ji pokouší vystopovat arcikancléř Neviditelné univerzity, aby znovu zachytil silné kouzlo v Mrakoplašově hlavě… Ve druhé části naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) a neschopný čaroděj Mrakoplaš (Sir David Jason) spojí síly s úctyhodným hrdinou Cohenem (David Bradley) a zachrání obětní pannu Bethan (Laura Haddock). Sledováni čaroději a žoldáky, které vyslal nelítostný nový arcikancléř Neviditelné univerzity se tito čtyři vydali do Ankh Morporku. Mezitím se zlověstná červená hvězda zvětšuje… (TV JOJ)

(více)

Recenze (255)

hrona 

všechny recenze uživatele

Film podle úplně prvních dvou příběhů odehrávahjících se na Zeměploše - Barva kouzel a Lehké fantastično s čarodějem Mrakoplašem (mám mága a nebojím se ho použít) a turistou, který často neví, kde se nachází jeho zavazadlo Dvoukvítkem. Triky nejsou nijak oslnivé, ale vzhledem k lehké plynulosti příběhu, skvělým hereckým výkonům (Tim Curry je prostě padouch jak má být), se dají odpustit i některé chybky. Vše je postaveno na vynikajících dialozích, a skvělém příběhu věrně tak, jak pan Pratchett napsal. Škoda, že tento filmek nenavštívil kina. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Povedenější adaptace Pratchettovy knižní předlohy než v případě "Hogfather". Herci typově skvěle odpovídají charakterům hrdinů příběhu, vizuální ani zvukové stránce není příliš co vytknout, podařilo se věrně zachovat spoustu humorných situací i hlášek. Troufám si tvrdit, že tento film může být srozumitelný a zábavný i pro neznalce knižní "Zeměplochy". Já jsem se u knihy přece jen bavila podstatně víc. 74% ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se podruhé vydal na magickou Zeměplochu, tentokrát dokonce s vůbec prvním turistou na světě, který jako postava skvěle paroduje tuto skupinu fotoaparátem vybavených tuláků. Oproti předešlému filmu mi zde trochu vadila jakási epizodičnost, jež je, jak jsem později zjistil, založena na samotném rozdělení knihy do povídek/kapitol. Co musím na filmu pochválit jsou komičtí čarodějové, jež mě bavili daleko více než v minulém snímku, hlavně Mrakoplaš je úplně perfektní. Ke konci se k hrdinům připojí ještě skvělý barbar Cohen v důchodu a občas se tu mihl i můj oblíbený Smrť. O něco horší film než Otec prasátek, ale pořád se jedná o povedený vstup do světa Zeměplochy. 80% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

"Říká, že je turista." - "A... co to jako znamená?" - "Podle mě je idiot." ~~~ Pratchetovky jsou TAK fantaskní, až fantasmagorické, že musím skutečně uznat, jak omezenou fantazií (ne)oplývám. Jednoduše mi to přicházelo už moc uhozené, příliš mnoho nápadů splácaných dohromady. Několik zajímavých a vtipných momentů je, celek mě ale moc nenadchl, nemluvě o, pro mě poněkud přepísklé, délce :) ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Táááák nezáživné, že jsem přes veškerou snahu nebyla schopna si vzpomenout, o čem to sakra bylo, až jsem si přečetla popisek, tak mně trochu svitlo, vzpomněla jsem si však jen na želvu, která nese Zeměplochu a Smrťáka, ten jediný byl povedený a směšný, jinak nuda od počátečních titulků až po konečné, kde jsem s hrůzou zjistila, že "to be continued". To ale už naštěstí neuvidím. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o zfilmování dvou knih, které na sebe navazují. „Barva kouzel“ je předlohou první části filmu a „Lehké fantastično“ té druhé. (artuš)
  • Britská verze má 184 minut a americká jen 132 minut. (Terva)
  • Většina lidí, co hrála rozzuřený dav "Star people" a zákazníky v hospodě "Prokopnutý Buben", jsou Zeměploští fanouškové. (Bakllazaan)

Reklama

Reklama