Reklama

Reklama

Dvoudílná minisérie natočená podle populárních fantasy románů anglického autora Terryho Pratchetta. V první části je naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) na dovolené v Ankh-Morporku. Vzplane oheň a on uprchne z města s nekompetentním čarodějem jménem Mrakoplaš (Sir David Jason). Dvojice se vydá na dobrodružnou cestu, aniž by si byla vědoma, že se ji pokouší vystopovat arcikancléř Neviditelné univerzity, aby znovu zachytil silné kouzlo v Mrakoplašově hlavě… Ve druhé části naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) a neschopný čaroděj Mrakoplaš (Sir David Jason) spojí síly s úctyhodným hrdinou Cohenem (David Bradley) a zachrání obětní pannu Bethan (Laura Haddock). Sledováni čaroději a žoldáky, které vyslal nelítostný nový arcikancléř Neviditelné univerzity se tito čtyři vydali do Ankh Morporku. Mezitím se zlověstná červená hvězda zvětšuje… (TV JOJ)

(více)

Recenze (255)

zipper111 

všechny recenze uživatele

První Terry Pratchettovka. Druhá, kterou jsem viděl sfilmovanou. Původně jsem nechtěl, protože už mám svět Zeměplochy naprosto vyrýsovaný ve své fantazii, ale přece jenom jsem se koukl, i když se strachem, že moje představy ztratim :) A byl jsem docela spokojenej, svět na zádech Velké A'Tuin je vykreslen překvapivě hezky a tak jsem si mohl docela vychutnat příběh, který se povedlo přenést do scénaře v celku dobře. Nejvíc mě potěšil asi hlas Smr'te v podání pana Christophera Lee. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Barva Kouzel je jedina knizka od Pratchetta, kterou jsem cet. Sice uz si ji nepamatuju a ani jsem ji nedocet, ale to je detail. Film je jak jsem cekal zbytecne roztahanej a dlouhej, nejaky dve hodinky by bohate stacily. Nastesti dej nesmrdi na miste a hlavni hrdinove potkaj hromadu ruznejch charakteru (Barbar Cohen je libovej) na spouste mist, takze to pusobi dojmem, ze dej svizne odsejpa a furt se neco deje. Sice je videt, ze to rozhodne neni nejaky vysokorozpoctovy fantasy nebo uzasna komedie, nicmene triky nejsou nejhorsi a sem tam naka hlaska pobavi, takze ve vysledku docela slusna zabava, navic se sympatickejma hercema v cele s vymletym Astinem. ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Jak Lehké fantastično tak Barva kouzel jsou velmi pěkné knížky (Mrakoplaše mám hned za Hlídkou) a tak jsem byl velmi zvědav na zpracování, i když chápu těžkost takové činnosti. Rovnou řeknu, že výsledek je uspokojující, ačkoliv něco tomu chybí. Otec prasátek je lépe dotažený, Barva se potýká s poněkud zvláštním stříhem příběhových linií a ani se zde nepovedlo moc úspěšně převést humor vlastní Pratchettovi. Některé zastávky hrdinů jsou uspěchané a kdo nečetl předlohy podle mě musí být občas trošku dezorientovaný. Pratchett se převádí na filmového zpracování, za to jsem rád a doufám, že se konečně dočkám té Hlídky. /mágové přivolali Smrtě/ - "I was at a party, you know." ... "I hope it's a good party!" - "I think it might go downhill at midnight." - "Why?" - "That's when they'll be taking my mask off." ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Terryho sem nečetl, ale asi začnu. Tohle je opravdu mistrovské dílo ze světa fantasy. Bavil sem se k mému překvapení již od začátku a Sean Astin u mě zase o něco stoupl v oblibě, pokud to ještě jde. Kdyby na čsfd byl žebřížek ne herců, ale turistů, tak on by byl číslo jedna. Příběh, který je napínavý, ale například od Pána Prstenů si může mnohem více dovolit být vtipný. Od smrtky, přes Cohana Barbara až k poslušné stonožkovité truhle se mi tito hrdinové zamlouvali, nemůžu vytknout nic. Prostě sem nadšený, že jsem narazil na další skvělý kousek fantasy a doufám, že se dočkám i dalších alespoň podobně zdařilých filmů. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Pratchetta mám rád, Mrakoplaše už méně. Celkově mi to přišlo méně povedené než Hogfather, přičem druhá polovina je vyloženě slabá, tedy až na závěr. Za zmínku rozhodně stojí Patricij, i když se objeví v podstatě jen ve dvou scénách - a Currymu to přece jen sluší víc jako dabérovi (Gabriel! Gabriel! Já chci Gabriela Knighta!) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Vadim Jean, ktorý režíroval aj predošlý film zo série Zemeplochy Hogfather, využil aj niektoré lokality použité v minulom filme pre zabezpečenie kontinuity. Napríklad scény vo veľkej sále Neviditeľnej univerzity boli tiež natočené v krypte Guildhall, v Londýne. (Greenpeacak)
  • Většina lidí, co hrála rozzuřený dav "Star people" a zákazníky v hospodě "Prokopnutý Buben", jsou Zeměploští fanouškové. (Bakllazaan)
  • Prvým hercom obsadeným do role bol David Jason, keďže jeho želaním vždy bolo hrať úlohu Mrakoplaša vo filmovej adaptácii Farby mágie. Jason sa v jednom rozhovore o pätnásť rokov skôr zmienil, že zo všetkých, je táto postava jeho najvytúženejšia (Greenpeacak)

Reklama

Reklama