Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma a opravdu surové vězenské prostředí. Takové podmínky by měli zavést v českých věznicích, aby kriminálníci věděli, že je čeká něco jiného než televize, válení se na posteli, čtení knížek a luštění křížovek. Pokud budou v ČR věznice na stejné úrovni jako hotely, tak se tam budou vrahové pořád rádi vracet. ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Dobrej ve spolek, velké překvapení, velké.. Film neztrácí čas zbytečnou omáčkou a servíruje pěkně ostrý naložený masíčko! Mohlo to celé jít do kopru s tuctovým příběhem a klišé volajícím z každičké cely, naštěstí tu ale máme velmi realistický příběh, který sevře žaludek každému z nás, protože takhle jednoduše se může život zhroutit fakt komukoliv.. Co je ale nejskvělejší, to jsou výkony docela netypických představitelů hlavních úloh! "Stavros" Stephen i "Ztracený" Harold hráli náramně, nejcharismatičtější byl ale netypický "Big" Kilmer! :-) Wau, pane Waugh! A poklona.. Vy ostatní se mějte filmově! Woo. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Malý, nenápadný ale hodně drsný vězeňský film. Tenhle film totiž vězeňský systém ukazuje v ne moc dobrém světle.Člověk by až řekl, že tam režisér sám nějakou dobu seděl. Vypadá to totiž hodně realisticky. Atmosféra se tady dá krájet a jenom ty pasáže od Dorffovy snoubenky to trochu rušej. Herecké výkony to taky hodně táhnou. Stephen Dorff takhle dobře nehrál od prvního Bladea, jestli vůbec někdy a Val Kilmer je výborný. Zapomenout by se ale nemělo ani na Harolda Perrineaua a Sama Sheparda, kteří se svých rolích také zhostili velmi dobře, i když Shepard zas tolik prostoru neměl. Felon je pro mě docela překvapení, protože takhle dobrej vězeňskej film jsem fakt nečekal. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Scénář přitažený za vlasy k takovým filmům patří, ale tohle bylo už trochu moc. Snaha tvůrce vzbudit v divákovi všeliké emoční reakce se pak u mne naprosto míjí účinkem. A Perrineau je navíc se svou postavou a slušňáckým xichtíkem třídního premianta v roli sadistického bachaře-ranaře spíše komický. Na druhou stranu na nízkorozpočtový snímek to bylo vcelku ucházející. Chtěl jsem dát za tři, ovšem scéna s Porterovým mírně retardovaným synkem nesoucím v náručí tatínkovo prádlo zpátky domů k uslzené mamince mě hodně znechutila, na podobný slizký pathos jsem nadmíru alergický. Takže dvě a po použití šup do koše. Jo a musím popravdě přiznat, že až ze závěrečných titulků jsem zjistil, že v jedné z hlavních rolí účinkoval Val Kilmer, což mě nakonec aspoň trochu potěšilo, neboť mám podobná překvapení rád. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

No, filmy z vězeňskýho prostředí já rád, tento je solidní, ale dle mého to rozhodně není žádná bomba. Proč? Viděl bych tam asi tak tři probémy, které mi více či méně brání dát vyšší hodnocení. Bylo tam množství logických kiksů, konec byl těžkopádně vykonstruovaný a zapůsobil tak nějak divně a problém jsem měl i s nekvalitní kamerou a střihem. Nic extra bych teda já osobně na tomto filmu neviděl, jen další z řady amerických filmů s celou řadou těch jejich klišé. Tohle španělský dílko je určitě zajímavější podívaná. 55% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Ku koncu filmu, keď Porter (Stephen Dorff) prechádza okolo radu ciel, možno nakrátko vidieť väzňa v cele 2 s dlhými vlasmi a hákovým krížom vyrezaným medzi očami. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o odkaz na neslávne známeho Charlesa Mansona, ktorý zomrel vo väzení v roku 2017. (Arsenal83)
  • Val Kilmer strávil několik hodin denně v maskérně kvůli bezpočtu falešných tetování na hrudi, rukách a zádech. (c.tucker)
  • Val Kilmer sa rozhodol nezobrazovať svoju postavu v utopistickom alebo cizelovanom charaktere. Namiesto toho chcel Kilmer sprostredkovať nihilistický prístup, v ktorom si roky uväznenia viditeľne vyberajú daň na postave fyzicky aj emocionálne. (Arsenal83)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama