Reklama

Reklama

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (370)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měl očekávání příliš odlišná od toho, co jsem nakonec dostal. Myslel jsem, že tohle bude zábavné, že to bude jiné, že to upírský mýtus bude pojímat vtipně, třeba i parodicky, ale tohle je prostě nuda, kde jsou sice velmi fajn herci, ale ani oni nezachrání skutečnost, že tohle je vlastně "Fright Night" pro děti. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem já. Jmenuji se Darren Shan a tohle je můj příběh. A věřte mi, že to že trávím tolik času v rakvi, jsem fakt neměl v plánu. Asi jsem prostě dítě štěstěny.... Upíři jsou v módě. I já je mám rád. Minimálně od časů Lestata a Louise. Krásně bizzardní cirkus s monstry typu vlčí muž, obnovitelná žena a růžové auto s SPZ: O.SUD, dají Darrenově cestě ke šťastnému a produktivnímu životu jiný směr. Ale všechny ty veselé zvrhlosti vedou k tomu hlavnímu: válce mezi upíry a vampíry a souboji mezi kamarády. A tady začíná upíří pohádka ve stylu Stmívání – jen méně romantická – uvadat. Ze zajímavého příběhu je obyčejný cajdák pro děti. Nebo jen pilot k možná zajímavému seriálu? Neškodné a čím jste mladší, tím to pro vás bude zajímavější. Rodinný upírský film. Není lepší pustit se do Addamsových? Začíná svítat. Jmenuji se Darren Shan a nejen že s monstry žiju. Jsem jedním z nich.... PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Typově i kvalitativně podobná pitomost jako Čarodějův učeň. Fajn efekty, známé tváře, děj pro děcka nebo dospělé ignoranty. Jako fantasy jednohubka určitě v pohodě, což je ale smutné. První polovina filmu se mi líbila hodně, druhá už byla podprůměrná. Rozhodně šlo na aspoň nějakém vyvrcholení zapracovat. 60% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná oddychovka pro -náctileté s pár originálními nápady (přeměňování v upíry) a hodně divně vypadajícími herci. Salma Hayek má vousy, Ken Watanabe hodně velkou hlavu a Williem Dafoe vypadá jak pedofil. I přes tyhle zvláštnosti a nevyrovnaném vypravěčském stylu to ale celkem slušně uteče a člověk se i dobře pobaví. A navíc je tady hodně dobrý Josh Hutcherson, kterého bych tomto filmu jako nového Spider-mana (když už se o něm píše jako o kandidátovi) klidně bral. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Obstojně natočená, ale otřesně otravná dětinská báchorka. Nevím, jakým stylem vypráví kniha, ale mně osobně by se více zamlouval jakýkoli jiný způsob zpracování daného příběhu, než tento pubertálně povrchní. Navíc podobné přepálené fantasy, v nichž se může stát v podstatě všechno, protože neexistují žádná pravidla, mě štvou všeobecně. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Jméno Vur Horston si Larten Hroozley (John C. Reilly) nevymyslel jako pseudonym. Je to jméno jeho bratrance, kterého miloval jako bratra a který byl zavražděn ještě, když byly dětmi. Larten se díky této nešťastné události stal upírem. [Zdroj: Darren Shan - Sága Lartena Hroozleyho] (ČSFD)
  • Rozpočet filmu byl 40 milionů dolarů. (Chatterer)
  • Gavner Zurč (Willem Dafoe) vypadá ve filmu starší než Larten Hroozley (John C. Reilly). Měl by však být mnohonásobně mladší, jelikož Larten vychoval Gavnera od útlého dětství a po dovršení dvaceti let ho zasvětil krví. V té době bylo Lartenovi něco kolem stovky. [Zdroj: Darren Shan - Sága Lartena Hroozleyho] (ČSFD)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama