Reklama

Reklama

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (370)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z řady teen fantasy, mající oproti podobně laděným filmům lepší herecké obsazení. Jinak se ale jedná o další z provařených příběhů typu hodní upíři vs. zlí upíři. Jen ta omáčka okolo je taková barevnější a vtipnější. Určitě to dokáže pobavit a na další díl se s chutí podívám, ale silně pochybuji, že bych se k tomu ještě někdy v budoucnu vrátil. 50% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nezařaditelný film co se týče označení. Směsice Twilight a Underworldu pro dětské publikum. Tentokráte mi tento fakt že se jedná o dětský film nijak nevadil. Tvůrci si navíc chystají půdu pro další pokračování, sice jsem se trošku divil, zda-li mohli tehdy tušit nějaký finanční úspěch filmu. A zda-li ten finanční úspěch vůbec nějaký je. Přecejen zase tak dobrý film nebyl, ale na druhou stranu když má taková teen blbost jako Twilight 4 pokračování, tak tohle by jich klidně taky mohlo několik mít. Všichni hrdinové i záporáci přežili, jak jinak. Nejvíce mě ve filmu potěšil John C. Reilly. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Svět, který má obrovský potenciál (také je podle série úspěšných knížek) společně se skvělou partou herců. Co se může pokazit? To by bylo na dlouho... potenciál je bohužel prakticky nevyužitý. Místo krás světa nadpřirozených postav a cirkusu zrůd se příběh soustředí na dětinskou story o rozdělení teenagerského přátelství. Asi je to módní vlna, či co. Velká škoda... ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Knižní sága Darrena Shana není žádné literární veledílo. Je z ní ale silně cítit opravdová láska k žánru i k postavám a je plná emocí, takže umí pohltit, díky čemuž je hodně zábavná. Vampire's Assistant je přesný opak. Je to mizerné zpracování, skládající se z několika výjevů z knih/y, které dohromady působí hrozně zmateně. Samotný Darren a jeho nemesis jsou dva nesympatičtí volové bez charisma, jejichž osud bude každému totálně u prdele a ani Hayek, ani Reilly to už nezachrání. Pár dobrých nápadů (a pěkná Okta a Harkat:) proti nulové chemii těžko uvěřitelných postav, téměř žádným emocím, slabé atmosféře a něčemu jen vzdáleně připomínající fungující scénář. Takhle ne. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Darren (Chris Massoglia) býval vzorný student, ale ted je z něj poloviční upír. Znamená to že musí sloužit svému novému upírskému pánovi v podání charismatického John C.Reillyho, musí se vzdát své rodiny, musí se naučit upířím zvyklostem jako je pití lidské krve nebo přespávání v rakvi a hlavně musí se umět naučit žít ve svém novém domově jímž je cirkus plný bizarních monster se srdcem na pravém místě, ale jeho minulost ho zde v podobě zrazeného kamaráda Joshe Hutchersona dostihne i tady. První polovina filmu je působivější už v tom, že hýří nápady, oceníme kvalitní triky, návštěvou v Cirkuse si divák prohlídne bizarní monstra a narazíme zde na Salmu Hayek, která je pořád hezká jako obrázek akorát občas zaroste vousem. Druhá polovina odehávající se v cirkusovém tábořišti už tolik zajímavá není. Horor bez krvavých scén není žádný pořádný horor a tady se žádné takové scény nedočkáme ani omylem a následné finále je jen taky takový hororový odvar bez krve, aby i mladší divák nemusel zavírat oči.Motivace některých postav mně zůstávala přes značnou nepřehlednost v dějí úspěšně skryta stejně jako výskyt některých postav byl docela zbytečný (Willem Dafoe, Jane Krakowski) vzhledem k minimu prostoru, které dostali. Start to mělo zajímavý, ale dojezd byl dost upocený a bez mohutného finiše se vyhrávat nedá ani v upírském světě. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Osmond Sudd (Michael Cerveris) si rád zkracuje své jméno a nechává se oslovovat pouze O. Sudd - tedy Osud. Lze to vidět i ve filmu na SPZ jeho auta. (ČSFD)
  • Portrét Lartena Hroozleyho (John C. Reilly), jenž se ve filmu mihne, je z roku 1906. Dívka na něm je jeho nastávající Alicia, která ho opustila před svatbou poté, co se dozvěděla, že je upír. [Zdroj: Darren Shan - Sága Lartena Hroozleyho] (ČSFD)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama