Reklama

Reklama

Clannad

(seriál)
Japonsko, (2007–2009), 18 h 20 min (Minutáž: 25 min)

Scénář:

Fumihiko Šimo

Hrají:

Júiči Nakamura, Mai Nakahara, Ai Nonaka, Hóko Kuwašima, Mamiko Noto, Takeši Aono, Nobuhiko Okamoto, Lesley Pedersen, Šinnosuke Tačibana, Akiko Jadžima (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Tomoya Otozaki je typický stredoškolský chlapec, ktorý nenávidí školu aj svoj život. O matku prišiel ešte keď bol malý chlapec a staral sa o neho len jeho otec, ktorý podľahol alkoholu. Aj kvôli tomu Tomoya nemohol uskutočniť svoje sny. Jeho život sa ale zmení, keď stretne ju... (TomX2)

Recenze uživatele 3KAVKY k tomuto seriálu (2)

Clannad (2007) 

Prvních 7 dílů bylo.. Nevím jak to vyjádřit. Nemastných neslaných, trochu zmatených. To se ale zcela změnilo závěrem čási seriálu věnované poněkud otravnému duchovi a hvězdicofilovi Fuko-chan. Díly zaměřené spíše na slečny Kotomi-chan a Tomoyo-san byly vynikající a hlavní linka o Okazakim a Nagise a jejich snaze obnovit divadelní klub a jejich vzájemném vztahu, se mi také velice líbila. Musím přiznat, že i obě OVA a zvláště pak alternativní možnost vzniku romatického vztahu mezi Okazakim a Tomoyo byly velmi zajímavé. ()

After Story (2008) (S02) 

After Story se mi zdá oproti svému předchůdci poutavější, ale ne tak moc, abych se uchýlil k lepšímu hodnocení, než měla první série. Chvílemi jsem měl pocit, že mi autoři záměrně chtějí rozervat srdce na kusy a až do samého konce jsem měl slzy na krajíčku.(SPOILER) Pak se ale tvůrci slitovali nad nebohým divákem a přehozením vyhybky, ne nepodobným tomu, co se udál blahé paměti v Dallasu, ukončili Okazakiho noční můru a vrátili v samém závěru seriál do původeních cukrových kolejí. Ale! Vzhledem k tomu jak se seriál patlá v alternativních realitách multidimenzionálního vesmíru, není dle mého možné zcela poslednímu dílu důvěřovat. ()

Reklama

Reklama