Reklama

Reklama

Clannad

(seriál)
Japonsko, (2007–2009), 18 h 20 min (Minutáž: 25 min)

Scénář:

Fumihiko Šimo

Hrají:

Júiči Nakamura, Mai Nakahara, Ai Nonaka, Hóko Kuwašima, Mamiko Noto, Takeši Aono, Nobuhiko Okamoto, Lesley Pedersen, Šinnosuke Tačibana, Akiko Jadžima (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Tomoya Otozaki je typický stredoškolský chlapec, ktorý nenávidí školu aj svoj život. O matku prišiel ešte keď bol malý chlapec a staral sa o neho len jeho otec, ktorý podľahol alkoholu. Aj kvôli tomu Tomoya nemohol uskutočniť svoje sny. Jeho život sa ale zmení, keď stretne ju... (TomX2)

Recenze uživatele maneki_neko k tomuto seriálu (2)

Clannad (2007) 

Tak tohle mě vážně dostalo! I když je zdejší animace pojatá spíše ve stylu klasické shoujo rabukome, jedná se o velice působivý sled vtipných i dojemných okamžiků s jistým poselstvím. Není divu, že je Clannad opěvován takovou chválou mezi svými fanoušky. Slušně to v člověku dokáže vyvolat silné emoce, o tom už fanoušci vědí své. Přestože sestava hlavních postav vlastně odpovídá typické harémovce, tady se všichni chovají tak nějak rozumně a ohleduplně, což oceňuji. Další velké plus je úžasná hudba doprovázející scény, které už jsou dostatečně emocionální samy o sobě. ()

After Story (2008) (S02) 

O několik tříd lepší pokračování úspěšného Clannadu, které se zaměřuje na období, kdy se z Tomoyeho a Nagisy po absolvování maturity stávají dospělí lidé a začínají si uvědomovat, co všechno obnáší stát na vlastních nohou a spoléhat se jen jeden na druhého. After Story je narozdíl od první série v něčem o dost drsnější, nejspíš kvůli kontrastu mezi středoškolskými léty plnými nicnedělání a dospělostí, která je pro mnohé velmi náročná. Je zde plno nečekaných zvratů. Závěrečné díly mají velmi hlubokou myšlenku. Jinými slovy, máte víceméně dva alternativní konce. Záleží vlastně jen na vás, pro jaký z nich se rozhodnete a usoudíte, co byla realita. Díky těm občasným vtipným vsuvkám se podařilo na chvíli ulehčit tu extrémně smutnou a depresivní atmosféru. Po celou dobu sledování mi slzy tekly proudem. Všechny postavy jsou dokonale zpracované, každá má osobitý charakter. Výborný OST zní jako přenádherně srdcervoucí cukrkandl. Lidé, co stvořili tohle veledílo, by si zasloužili diplom z psychologie. Prostě frajeři s velkým F. ()

Reklama

Reklama