Reklama

Reklama

Britská tajná služba je znepokojena, zločinecká auta z celého světa se spojila a plánují kriminální akce. Závodní auto Blesk McQueen se vrací z vítězného tažení po světě zpět do Kardanové Lhoty, aby strávil prázdniny se svým nejlepším přítelem, starým odtahovým autem Burákem, ale i s přítelkyní, sporťákem Sally. Okolnosti ho však přimějí zúčastnit se celosvětového závodu Gran Prix, kde se má rozhodnout o nejrychlejším autě na světě. Na cestě ho doprovází Burák, který se v Tokiu zaplete do mezinárodní špionáže. Stane se z něj tajný agent s důležitým posláním, kterého čeká náročná jízda plná nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Videa (99)

Trailer 4

Recenze (625)

novoten 

všechny recenze uživatele

Zmizelo kouzlo Aut v Kardanové Lhotě? Těžko říct, ale je tu jeden malý argument. Neodehrává se náhodou druhý díl všude možně, ale s výjimkou pár minut NE v Kardanové Lhotě? Burákova trnitá cesta za úspěchem je tak úplně jinde. Blesk McQueen potřeboval najít sám sebe a činil tak v pixarovsky typickém polodospělém stylu. Ale Burák byl vždycky funkční nástroj, jak rozzářit oči těm nejmladším capartům v sále a jeho naivita funguje i napodruhé. Přestože scénář skáče od jednoho k druhému a kouskuje tak hlavní zápletku, funguje očividné poselství o přátelství a vlastním sebevědomí překvapivě dobře a to zdaleka ne jen po bezprostředním odchodu z kina. Dokonalou animaci závodů i všech světových metropolí už lze brát téměř jako velepříjemnou samozřejmost. Rozesmátých a rostoucích 70%, byť pochopitelně i značně dětinských. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Není 3D jako 3D. Například v tomhle filmu byl výskyt 3D efektu jevem takřka svátečním. První Auta měla rozhodně nesrovnatelně zajímavější děj. Děj v Autech 2 by se dal charakterizovat i tak, že jsme měli to štěstí být svědky toho, že znovu ten nejpodceňovanější, nejošklivější a nejblbější všechny nakonec zachraní a na všechno přijde. Ač nás druhá Auta vzala na cestu kolem světa a teď rozhodně nepřeháním. Lokací bylo skutečně hodně a každá byla vizuálně zvládnutá pěkně. Místní tradice byly precizně převedeny do toho typického CAROUTFITU, na který se mi opět pěkně koukalo. Bohužel jsou obrovské rezervy ve výše zmíněné příběhové složce a s vtipem se tu zavrženíhodným způsobem šetří. Dávám 2*, ale i přes toto zklamání u mě patří stále PIXAR na první příčku, co se animované tvorby současnosti týče. Vizuálně na ně prostě nikdo nemá a pravděpodobně ani dlouho mít nebude. Nezbývá mi než tiše doufat, že i to 3D bude opravdu tím 3D, které by mě donutilo uhýbat hlavou na všechny světové strany, což se o tom současném pixarovském říct rozhodně nedá. ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Mít dítě, pravděpodobně bych jí/mu musel vštípit, ať onu ódu na maloměšťáctví ("všude dobře, doma mezi burany nejlíp") a ukázkový příklad post-kolonialistické ideologie ("neměň se, ať se cizí kultura přizpůsobí /podřídí/ tobě") nepřijímá. Na druhou stranu bych asi nenašel lepší náhradu za špionská dobrodružství pro odrostlejší, protože formálně preciznější film z montážní linky studia Pixar ještě nevyjel. (Jsem si vědom nepatřičnosti přirovnání, jelikož filmy - na rozdíl od aut - nejsou seriové výrobky složené ze stejných komponentů, ale úvodní titulková mechanická kola, která do sebe zaklesnou, toto asociují.) Při srovnání nejenom s klasicky odvyprávěnou jedničkou, ale i ostatními pixarovskými počiny kladou AUTA 2 velké nároky na vstřebávání rychle dávkovaných informací a "usledování" všech narativních linií, kdy každá postava v rámci několika skupin má svou. Postava Buráka, která se stává hlavním hrdinou, svou nemotivovaností a popřením modelu vývoje navíc představuje něco nevídaného v jinak klasickém pixarovském universu.. a to nejenom svým petersellerovským humorem. Stylistická opojnost nepramení jenom z nápadité práce se zvukovou sloužkou a nevídaným nasvícením ploch, ale i - díky zapojení třetího rozměru - s organizováním narativně motivovaných akčních scén v prostoru; přitom se akce odehrává na několika úrovních a neni vedena jenom pohybem vpřed, nýbrž i zpět, do stran apod. dle úlohy postav ve vyprávění. Spousta problematických či sporných pasáží - např. xenofóbní humor a popření poselství o nutnosti zpomalit z prvního dílu - je navíc odůvodnitelná změnou žánru (příklonu se k šedesátkovým bondovkám) a potřebou dodržet jeho pravidla. To vede k natolik důslednému prokreslení fikčního světa dle určitých kulturních stereotypů, že nevadí absence lidí, protože ústředním ozvláštňujícím prvkem je přítomnost aut, která se již v bondovských, fantomasovských ad. žánrovkách stávala díky své nadstandardní výbavě autonomní bytosti. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Jednotka ma väčšiu stopáž, ale pri dvojke to bolo utrpenie. Film sa utápa v ničnehovoriacich dialógov a je až infantilne ukecaný, pribudlo mnoho akcie a rýchlosti, ubudlo poetiky a humoru ( zábavná scéna pred WC je ojedinelým zjavom ). Osobne ma prekvapila absencia silnejšieho príbehu. Kladom tak zostáva pixarovská geniálna animácia. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre mňa skoro rovnako dobre ako prvý diel. Páči sa mi hlavne na tom to, že to tvorcovia nenechali len v tom mestečku, v ktorom sa odohrával prvý diel, ale precestovali sme polku zemegule. Opäť to ma fajn nápady, ľúbil sa mi ten James Bondovsky štýl. Úvod je neskutočne fajn. Len mi trošku vadí, že nechali McQueena trošku v pozadí za Materom. Ale inak opäť skvelá sranda s opäť fajn animačkou. 70% - 3* ()

Galerie (99)

Zajímavosti (51)

  • Rod "Turbič" Redline (Bruce Campbell) má poznávací značku M1911A1, což je označení slavné pistole .45 Colt, kterou vyráběla americká armáda v letech 1911 až 1985. (Mr.Hudson)
  • V prvním díle měl hlavní hrdina Blesk McQueen (Owen Wilson) místo světel nálepky. V pokračování dostal skutečná světla, přesto mu však Sally (Bonnie Hunt) nadále říká "Nálepko". (Holusacek)
  • Při průzkumu fotografie „neznámého“ motoru jsou na této fotografii i obaly od náhradních dílů, na kterých je možno rozpoznat nápis „British Wheeland“. Jedná se o odkaz na bývalý britský automobilový konglomerát British Leyland (známý pod zkratkou BL), jenž vyráběl tyto motory V8 vycházející ze zakoupeného amerického motoru Buick 215. (ajaxx)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

Reklama

Reklama