Reklama

Reklama

VOD (1)

Filmová série těžící z našich nejhlouběji ukrytých strachů přidává novou, podivuhodnou kapitolu, která přináší to, co očekáváte – ovšem velmi napínavým a neočekávaným způsobem! Podivná předtucha donutí partu přátel, aby odešli z automobilových závodů krátce před tím, než děsivá hromadná srážka vozů rozmetá auta až mezi přihlížející diváky a rozpoutá ohnivé peklo. Podvedli Smrt, ale Smrt se teprve rozjíždí.... Režisér Hadů v letadle přichází s děsivým a vynalézavým příběhem zoufalého boje, který přátelé svádí, aby oni i ostatní zůstali naživu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (694)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný teenagerský horor, ktorý je najhorším dielom tejto vydarenej série. Príbeh je samozrejme bez zmeny, mladík má vidinu nehody na automobilových pretekoch a tak aj s viacerými inými ľuďmi odíde, čo smrť opäť prinúti zasiahnuť. Spracovanie je ale pomerne rozporuplné, na jednej strane musím pochváliť, že sa tu stále niečo deje, film je príjemne svižný, čo mu vydrží po celú dobu, ale zároveň celé to pôsobí až otravne teenagersky a dojem ešte kazia aj tie neuveriteľne hlúpe predstavy pred jednotlivými úmrtiami. Scén s úmrtiami je tu dosť, ale nie som s nimi moc spokojný. Chválim dve rozsiahle scény, teda úvodné preteky a časť v obchodnom dome, ktoré sú hlavne obsahovo dobre zvládnuté, ale tie radové, kde ľudia umierajú po jednom sú nezaujímavé, bez nápadu a veľmi málo prepracované, ani jedna z nich za moc nestojí. S hereckým obsadením nie som ani trochu spokojný, až na normálneho Mykeltiho Williamsona sú všetky postavy buď otravné alebo nudné a to platí aj o hlavných hrdinoch. Réžia je úplne obyčajná a technická stránka ma moc nepotešila, hlavne tie až príliš animované krvavé scény sú rozhodne záporom. Po troch vydarených dieloch prišlo výrazné zníženie kvality. Kvôli rýchlemu tempu a dvom vydareným fázam to na priemer stačí, ale nič viac. Objektívna kvalita filmu- 46%, film sa páči mne na 52%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dnes již zesnulý David R. Ellis, režisér druhého (IMHO nejlepšího z prvních čtyř mnou viděných) Final Destination, se propůjčil ke zpracování této už notně převařené nastavované kaše, a výsledek dopadl naproti očekáváním jakž takž slušného řemesla katastrofálně. V tomto "pokračování" nefunguje vůbec nic, protože i to jediné, co na něm mohlo zaujmout (ano, krev a Al Gore;)), je téměř bez výjimky prováděno extrémně os(t)udným CGI způsobem. Zarážející je, že s druhým dílem má čtyřka společného i scénáristu. Ten tentokrát absolutně nezvládl vymyslet něco, co by dokázalo i v notně posunutých měřítkách série "smysluplně" vyplnit varujících ani ne osmdesát minut stopáže. Jediné logické vysvětlení je, že rozkaz zněl jasně: za co nejmíň peněz s co nejmenším úsilím zajistěte co největší vejvar. Máte to o to jednodušší, že máte zavedenou značku:P Tohle je čistá straight-to-DVD záležitost (až na to, že nebyla) a do očí bijící producentský pokus vymačkat z už na slupku vyšťaveného krvavého grepu nějaký chechták. Nejstrašnější na tom je, že se to dokonale podařilo. Nechápu, kam se investovalo těch čtyřicet mega, co tahle zoufalost údajně stála. Jestli to bylo do herců, tak obří restek-p jejich agentům, protože hrají úplnou pí...sničku od Míši Foreta. Každopádně pokud by na to někdo šel za plnou palbu do kina, a pak někoho z hlavních tvůrců na revanš zabil, jsem si jistý, že promítání v soudní síni by mu zajistilo zprošťák;) 20% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 10/10/// +3D efekty, hezcí herci, některé smrti -je to pouze taková jednohubka, rozuměj, je to krátké a dělané pro efekt, nijak to mytologii série neprohlubuje, ve scénáři to nepřináší to nic nového/// Na tomto filmu je jasně vidět (kromě zmíněného 3D obrazu), že vznikl právě a jenom kvůli této technické vymazlenosti. Nebýt jí hodnotil bych film 50ti procenty, což mimojiné opět potvrzuje sestupnou tendenci této série. Navíc se skoro vytratila atmosféra. Jediná scéna kdy jsem opravdu cítil úzkost byla ta scéna v tom kadeřnictví. Ta se vyloženě vydařila. Ostatní úmrtí jsou takové, že nenadchnou ani neurazí. Chtělo by to příště přitvrdit, víc detailů, víc postav a větší stopáž. Ale abych jenom nekritizoval. Postavy jsou sympatické a hezké. Herci hrají dobře, akce je velmi slušná a efekty? Z nich jsem nadšenej. Pocit kdy jsem uhýbal odlétávajícím kouskům z auta byl neuvěřitelnej. Stejně tak i jiné 3D efekty. Navíc se tvůrci tento prvek snažili do filmu zapracovat kam jen to šlo, takže v tomto směru si užijete. A vlastně jsem z kina odcházel s dobrým pocitem. Tak co kde myslíte, že smrt udeří příště?/// Celkem 70%/// ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Už po čtvrté nějaký americký Teen-Pandrhola zatloukl kmotřičku ve velkém sudu a ona pak vylézá ven patřičně nasraná.. Nejslabší úvodní předtucha neštěstí, otravná užití déjà-vu, vatu suplující kecy mezi úmrtími + hlavní postavy znázorňující až na výjimky tupé hovada a hloupé husy, kterým když nebudete smrt přát, tak alespoň uznáte, že jim sluší.. Nápaditých sice bylo snad jen posledních 15 rentgenových sekund, ale člověk u série Final Destination už dopředu ví, do čeho jde.. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nezvratný osud, Saw, Prci, prci, prcičky. Tyto žánrově odlišné série mají něco společné. Jde to s nimi od 10 k 5, jsou totálně předvídatelné, bez nápadu, zkrátka naprosto fádní tudíž tristní. Čtvrté pokračování této pohřbené ságy je ukázkovým prototypem odfláknuté blockbusterové jednohubky, kterou se tvůrci rozhodli natočit čistě pro komerční úspěch. O nějakých základních filmových aspektech, nezbytných pro uspokojení diváka, nemůže být ani řeč. Nezvratné osudy nepovažuji za horory, nýbrž za komedie, neboť si libuji v černém humoru. Ovšem zde je vtipu jak v p****i medu. Úvodní automobilová sekvence je žalostně nudná a těžkopádný ráz filmu se nemění až do závěrečných titulků. Pátý díl si raději nechám ujít, nerad bych ohrožoval své duševní zdraví. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (30)

  • Prvý film série, ktorý obsahuje sexuálnu scénu. (ČSFD)
  • Když se Lori (Shantel VanSanten) na eskalátorech zachytí noha v ozubených kolech, tak jí z pusy vyteče krev. To by se ale při zranění nohy nestalo. (Duoscop)
  • Reklama na "Clear Rivers Water", která se ve filmu objevuje, odkazuje na Clear Riversovou, jednu z hlavních postav prvních dvou filmů, kterou hrála Ali Larter. (pajik)

Související novinky

Osud znovu udeří, Freddy a Jason ne

Osud znovu udeří, Freddy a Jason ne

02.02.2011

Pokračování úspěšných hororů je téma, které z nás dostane jen nešťastný povzdech. Když jsme se konečně zbavili Saw (na jak dlouho?), je tu Paranormal Activity – na podzim očekávejte trojku. Nezvratný… (více)

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Reklama

Reklama