Reklama

Reklama

Samantha se vydává se svou nejlepší kamarádkou Corey z Virginie do Kalifornie, kde se chtějí stát profesionálními tanečnicemi. Jejich sen ale skončí v malém městečku v Utahu, kde se začíná rozbíhat sled podivných událostí... (oficiální text distributora)

Recenze (83)

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Uplně zbytečny pokračování. Snaží se to "napodobit" atmosféru Donnieho Darka, ale je to jenom pouhy kopírování bez nápadu. Hlava démonickyho králíka, která tam měla smysl, je tady jenom kvůli své démoničnosti, ale kde se vzala, tu se vzala... a přitom se vubec brát neměla... Divná náměsíčnost, divny náhody, divny postavy, divny vracení času, ale né dobře divny, ale špatně divny. Nesmyslně divny. Divny tak, jak kdyby si to někdo vycucal z malíčku bez sebemenšího náznaku logiky. Prostě to jenom těží z kultovního jména Darko... zneužití jména Darko. Jediny zajimavy na tom bylo, že se ta místní restaurace jmenovala "Kozy" Cafe. Ale zas tak zajimavy to nebylo... ()

Raketka29 

všechny recenze uživatele

To že jsem místy tápala v Donnie Darko jsem nakonec pochopila ale S.Darko pro mě bylo opravdu více nepochopitelné. Místy jsem si připadala jako když koukám na béčkový horor a něco pro mě neslo stopy Butterfly Effect. Myslím, že kdyby to tak bylo i pojaté, ocenila bych to více. V tomto "druhém" díle se mi líbila jen přítomnost Eda Westwicka jelikož je to pro mě charismatický "bad guy". ()

Reklama

sonnak 

všechny recenze uživatele

Takže zaprvé, jakkoli se to může zdát nefér: tenhle film jednoduše neměl nikdy vzniknout. Prostě tak. Pokud si totiž uvědomíte, jak pečlivě a hrozně křehce, ale přesto perfektně je všechno v Donniem poskládáno do solidního smysl dávajícího celku, je snad nemožné na něco takového vůbec navázat. Tím hůř, pokud se "navázáním" myslí jednoduchá kopie se zasazením do jiné lokality, s jinými herci a absolutně nesmyslným scénářem. Snaha je to ale strašně marná: Máme tu všechny kamerové vychytávky z Donnieho, otáčení, zpomalování, zrychlování, záběry bez střihu. Máme tu dokonce stejné dialogy, které ovšem probíhají mezi naprosto jinými osobami a mají být odkazem, ale ve výsledku působí strašně. Máme tu Franka, máme tu mumlající mrtvoly, hady z hrudníku, vracení v čase, pedofila, večírek, žhářství, Sparrow, konec světa a taky jednu stejnou herečku :) přidaly se do toho ještě zavirovaný Kryptonit, Superman a válka v Iráku... a je z toho brutální a nudný mišmaš. Co stojí za to? Bezpochyby roztomilá a do krásy vyrostlá Samantha, její ještě mnohem nádhernější kamarádka (kdyby je ukázala, přihodim 2 hvězdičky :)), místy sympatický Jack, který ale dostal opravdu málo prostoru a několik výborných záběrů (bazén). A to je bohužel všechno. Když je trailer lepší než samotný film, je zle. ()

joker.george

všechny recenze uživatele

Rozhodně se jedná o jeden z nejvíce podhodnocených filmů nejen na této databázi. Svému staršímu bratříčkovi nedělá ostudu, ale naopak ho důstojně rozšiřuje. Všechny důležité mytologické prvky jsou zachované, používané s citem a ve správný okamžik. Moc se ale nezměnilo ani rozvržení postav a jejich předepsané šablony, to ale neznamená, že by byly ploché nebo nevyužité. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na svět se možná řítí zkáza, ale pořádná spoušť už byla nadělána s předstihem. Extrémně špatný scénář totiž hercům vůbec nepadá na tělo, kroutí šílené dialogy a na závěr naděluje pointy, které ani při největší snaze smysl dát neumí. Donnie Darko pro mě nebyl zázrakem, který jsem do něj čekal, ale mysteriózní a zcela originální sci-fi už ano. Tohle je pouze patvar, který drží nad odpadem nešťastně obsazení (a přesto v rámci úzkých možností snaživí a dobří) James Lafferty a Ed Westwick. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Rozpočet filmu sa vyšplhal na 10,000,000 dolarů. (sellsakul)
  • Snímek se převážně točil ve čtvrtích Salt Lake County, Coalville a Magnu (Utah, USA). (Terva)

Reklama

Reklama