Reklama

Reklama

Trhliny

  • Velká Británie Cracks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama, ve kterém zazářila Eva Green, se odehrává na internátní škole kdesi v Británii. Stejně jako britské klima, i tato škola je chladná, ponurá a přísně vyhlížející. Povyražením pro místní schovanky, které trpí ztrátou svých domovů, je jejich skokanský tým, který vede slečna G. (Eva Green). Volnost a povzbuzení se děvčatům dostává pokaždé, když jsou vytrženy ze všedních dnů a mohou spolu se slečnou G. hovořit o čem je napadne či poslouchat historky z dalekých dobrodružných cest své ochránkyně. Bohužel, tuto zdánlivě klidnou atmosféru naruší příjezd španělského děvčete, které vidí dál než za hranice pozemku školy.
Drama na motivy stejnojmenné knihy od spisovatelky Sheily Kohler vás donutí vidět samotu a obavy z jiných perspektiv. (berusche)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Popluh 

všechny recenze uživatele

Jisté režii, krásné kameře a výborným hereckým výkonům bohužel šlape na paty jen jasně daný příběh, který se ani na chvíli neodchýlí od očekávané klasiky a bez momentu překvapení tak "Trhlinám" roztrhá šanci na čistý zápis. I tak ale film obsahuje silné a nezapomenutelné scény. A María Valverde je jeden z největších talentů, jaký jsem za poslední dobu viděl. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Trhliny. Trhliny v psychice. Trhliny v rodinách, trhliny ve výchově, v morálce, trhliny v pravdě. I přes určitou očekávatelnost děje, potažmo závěru, jsem se po celou dobu ani jednou nepodívala na čas. Moc rychlý spád děje nečekejte, ale rozhodně si můžete vychutnat nemálo nádherných a/nebo silných scén. Naprosto uchvacující hlavní obsazení hereček, Eva, Juno a María byly prostě bezkonkurenční. Skvělá hudba. ()

Reklama

dee-key 

všechny recenze uživatele

Učebnicový příklad, jak může jedna psychicky narušená latentní lesba a parta malých hloupých holek zničit život člověka chytřejšího a lepšího, než jsou ony samy. Je to přesně ten typ filmu, který nesnáším a který už rozhodně nechci vidět znovu. Navzdory tomu musím říct, že jak Juno tak Eva odehrály role nesympatických a nesnesitelných krav dokonale a že film rozhodně má atmosféru. Proto hodnotím čtyřmi. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

A tak jsem se těšil ... Ladná kamera, tklivá hudba a dechberoucí krajinky bohužel nezachrání tu zbývající mizérii - šablonovitý děj a prachmizerné herecké výkony (včetně křečovité Evy Green, kterou si tímto musím škrtnout ze seznamu oblíbených hereček, fuck you very much). Naprosto zpackaná je psychologie prakticky všech postav, které bezdůvodně přepínají mezi extrémními póly jen proto, aby iniciovaly další nesmyslný zvrat. Po velmi slibném úvodu se tak film propadá do sentimentálního, iritujícího, nestravitelného rosolu. Ach jo. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem si nepřečetl obsah dopředu, neměl jsem ani ponětí, o čem Trhliny budou. No... a byl to trochu šok. Ne, není to nic nového pod sluncem, podobný příběh tu byl již stokrát a na sto způsobů, nicméně z tohoto filmu mi běhal mráz po zádech. Eva Green se do role učitelky náramně hodila, nemluvě pak o hereckém výkonu Juno Temple. Nechce se mi naznačovat cokoliv z příběhu, neboť i malé trknutí může zkazit dojem, ten neopakovatelný dojem, který může vzbudit jen pichlavé britské drama. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • V knize je Fiamma (María Valverde) italská princezna. Ve filmu je nám představena jako španělská aristokratka. (sirjohn)
  • Kniha, ktorú Di (Juno Temple) číta pri odchode, je v taliančine. Nad obrázkom šiestich dievčat je „Biblioteca dei ragazzi“, čo znamená „Detská knižnica“. (Arsenal83)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama