Reklama

Reklama

Trhliny

  • Velká Británie Cracks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama, ve kterém zazářila Eva Green, se odehrává na internátní škole kdesi v Británii. Stejně jako britské klima, i tato škola je chladná, ponurá a přísně vyhlížející. Povyražením pro místní schovanky, které trpí ztrátou svých domovů, je jejich skokanský tým, který vede slečna G. (Eva Green). Volnost a povzbuzení se děvčatům dostává pokaždé, když jsou vytrženy ze všedních dnů a mohou spolu se slečnou G. hovořit o čem je napadne či poslouchat historky z dalekých dobrodružných cest své ochránkyně. Bohužel, tuto zdánlivě klidnou atmosféru naruší příjezd španělského děvčete, které vidí dál než za hranice pozemku školy.
Drama na motivy stejnojmenné knihy od spisovatelky Sheily Kohler vás donutí vidět samotu a obavy z jiných perspektiv. (berusche)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Dramatické, zlé, temné, předpojaté, uzavřené, klaustrofobické, šílené, manipulativní, ovlivněné. Zvlaštní dramatický příběh z prostředí internátní školy pro dívky, kde je uzavřená skupina skokanek, nová španělka, kapitánka týmu a učitelka, která celý svůj život prožila v internátní škole. Do toho zvláštní láska a chtíč. Konec překvapující, i když tolik zase taky ne. Skvělé prostředí i hudba. Co se týče hereckých výkonů Eva Green podala obdivuhodný výkon. Film, který není moc pozitivní. ..skoky do vody na jaře? Blázni, fakt! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zpackané. Nadějný námět slibující opravdu vzrušující podívanou, precizně vystavěné prostředí, ale totálně utopené v metaforách. Postavy mluví jak herci na shakespearovských slavnostech, proměna miss G z velebené učitelky v posedlou fúrii je jen slabý anglický čajíček. Erotikou se bohužel šetřilo víc, než bychom chtěli. María Valverde ale překrásná. Podomácku dělané české titulky překládal asi nějaký Španěl, který přivlastňovacími zájmeny nešetřil. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hlavní devizou tohodle filmu je Eva Green. Na plakátě vypadá dost sebevědomě, ale ve skutečnosti je to psychicky příšerně nevyrovnaná osoba, jejíž postava se v průběhu celého filmu naprosto brutálně vyvíjí. Eva Green byl taky hlavní důvod, proč jsem do filmu šel. Jinak to je vesměs ženskej film, protože tam nehraje snad jedinej chlap. Ale musím říct, jako chlap, že se to zkouknout dalo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tohle není nejistý režijní debut kde se chodí opatrně po špičkách. Vypadá to totiž na další ženu režisérku, která ma koule (po Bigelow) a nebojí se říct divákům jasnou message. Cracks mají především fantastické herecké výkony, kterým dominuje duševně rozervaná a zakomplexovaná Eva Green, která se z filozifií nabité moderní učitelky postupně vyloupne v šílenou harpii schopnou naprosto všeho. Potěší výborně napsané, plastické vedlejší postavy a artové britské prostředí maloměsta s patřičně okázalými přírodními scenériemi. Má to ty správné grády a konec, ačkoliv očekávatelný, velmi povedený. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Námět je celkem fádní. Do uzavřené společnosti pronikne vetřelec, který dosavadní status quo obrátí naruby. Nijak zvláštní mi nepřišlo ani prostředí dívčího internátu první poloviny minulého století. Ostatně dívíčí prostředí je pro podobný námět jako dělané. A konečně výraznější dojem na mě neudělalo ani zpracování, protože mi připadalo, že Jordan Scott nejde nijak zvlášť do hloubky, což neplatí jen pro dívčí charaktery, ale částečně i pro postavu Miss G. Ale bavilo mě obsazeění. I přesto, že postavy byly dané a víceméně nebyl prostor pro nějaké výraznější vybočení, zahrála ústřední trojice v čele s Evou Green výrazně nad standard a z víceméně průměrného filmu udělaly něco víc. 65% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Kniha, ktorú Di (Juno Temple) číta pri odchode, je v taliančine. Nad obrázkom šiestich dievčat je „Biblioteca dei ragazzi“, čo znamená „Detská knižnica“. (Arsenal83)
  • Ellie Nunn (Lily), Adele McCann (Laurel), Zoe Carroll (Rosie) a Clemmie Dugdale (Fuzzy) si poprvé zahráli před kamerou. (ČSFD)
  • Scenár bol napísaný podľa rovnomenného románu Sheily Kohlerovej z roku 1999. (Arsenal83)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama