Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá modrá stvoření, která žijí šťastně ve své šmoulí vesnici, ohrožuje  nepřítel - čaroděj Gargamel se svým kocourem Azraelem (tato dvojice nápadně připomíná biologa Jaroslava Flegra s jeho Micíkem). Když se snaží čelit jeho útoku, unikne šestice Šmoulů - Taťka Šmoula, Šmoulinka, Mrzout, Nešika, Koumák a Směloun - časoprostorovým portálem a octne se v New Yorku. Tady se po krátkém bloudění dostane do bytu novopečeného viceprezidenta pro marketing kosmetické společnosti Anjelou Patricka a jeho těhotné manželky Grace. Patrick má spoustu starostí se svou zaměstnavatelkou Odile, která neví, co chce, ale požaduje, aby to dostala, ale Grace zaujme k modrým pišišvorům od začátku kladný postoj. Gargamel, který touží získat ze Šmoulů jejich magickou modř, je ovšem pronásleduje i v New Yorku, kde démonicky na nejrůznějších místech vystupuje z kouře, a získá si dokonce přízeň Odile, když nečekaně omladí její matku. Gargamel zajme Taťku Šmoulu a na ostatních Šmoulech je, aby ho osvobodili... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (562)

castor 

všechny recenze uživatele

Netuším, jak bych výsledek vnímal být mi deset let. Ostatně někdo na seriálu vyrostl, jiný hopsal u pološílených šmoulích songů, další modré špunty skoro nezná. Trikové stránce asi moc vytknout nelze, živí herci naopak docela děsí a přidanou hodnotu hledat nemůžeme. Ale beru, že nejedna rodinka se nad padajícím popcornem a ulepenou Colou dokonale bavila. Nekritizuju a rozhodně ani nezávidím. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Takmer guilty pleassure. Skoro každý po oznámeni hranej adaptácie a prvých traileroch očakával fiasko ale výsledok je vlastne celkom milým prekvapením. Navzdory tomu, že ide film skôr pre deti, tak je výsledok viac než znesiteľný a občas aj nečakane zábavný. Slabších miest sa síce nájde viac, Hank Azaria v roli Gargamela tlačí na pílu až príliš ale i tak sa u mňa po skončení dostavil pocit príjemne strávenej hodinky a pol a to k šmoulom neprechovávam nijak zvlášť výraznú nostalgiu. A to sa počíta. 70% ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Filmové oprášenie malých modrých potvoriek je pre mňa predovšetkým nostalgickým zážitkom, zvlášť s dabingom. Jasné, že ich dobrodružstvá nie sú žiadnym adrenalínom, ale stále sú rovnako roztomilí, stále sa zmestia do ľudskej dlane a sú strašne oldschool. 3D je samozrejme absolutne zbytočné a 102 minút akurát tak stačí na návrat do detských čias. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Převážně pro nejmenší, ve filmu je mnoho scén, u kterých mi bylo jasné, že se mladší publikum musí tetelit blahem a být mi o dvacet míň tetelím se nejspíš taky. Naštěstí se mi ale vyloženě neprotáčely panenky nad trapnem a i těch 100 minut se dalo vydržet, kór když se člověku nechce moc přemýšlet a chce se třeba jen bavit nad 3D: **** které se zase jednou nadprůměrně vyvedlo. Především v počátečním průletu lesem a, podobně jako u Avengers, v akčním závěru lahodí oku a baví, skoro se mi po taťkovi šmoulovi chtělo natáhnout ruku, aby mi to neschytal v obýváku o zeď. Hraní šmoulové se celkem dají a to mě ti animovaní v dětství výrazněji nezaujali. 50% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Snažíl som sa "toto" nekomentovať... no nesúhlasím s kecami, ktoré tu čítam. Znesiteľné, zábavne ba dokonca poučné?! aáa (zdesený výkrik do tmy), môj skromný názor - absolutné zbytočné, chápem nadšenie detského publika, pretože som na tomto taktiež vyrastal (čoš nechapem) no Šmolkovia v 3D filme?! Ozaj? celkový dojem 3/10. V hodnotení prevláda nostalgia a pár úsmevov za výstup Gargamela. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Šmolkov v roku 1958 vytvoril belgický karikaturista Pierre Culliford známy ako "Peyo". Ten ich po prvý raz svetu predstavil na stránkach komiksového časopisu "Le Journal de Spirou". Príbehy malých modrých škriatkov, na ktorých striehne zlý černokňažník Gargamel so svojím kocúrom Azraelom, sa v 80. rokoch stali populárnym animovaným seriálom v produkcii spoločnosti Hanna-Barbera Productions. (marek.stone)
  • Ve filmu je možné všimnout si několika frází, známých ze seriálu Jak jsem poznal vaši matku (od r. 2005), kde jeden z dabérů filmu Neil Patrick Harris také působí. Jsou jimi například "Taťka je doma" nebo "Pojď si plácnout pětku, teda čtyřku", (petangola)

Související novinky

Kdo namluví nové Šmouly?

Kdo namluví nové Šmouly?

15.06.2015

Celovečerní návrat Šmoulů vydělal před čtyřmi lety přes půl miliardy dolarů. Pokračování ale nedalo ani 350 milionů, takže se v Sony rozhodli celou sérii restartovat. Modří nezbedové se vrátí do kin… (více)

Ježek Soník běží na velké plátno

Ježek Soník běží na velké plátno

11.06.2014

Že neznáte nejrychlejšího ježka na světě? Tak to jste zřejmě nevyrůstali na videohrách od Segy. Sonic the Hedgehog (u nás jako ježek Soník) je legendární protagonista roztodivných hopsaček, především… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama