Reklama

Reklama

Ryan Bingham pracuje pro kariérní přechodové poradenství se sídlem v Omaze, jehož specializací je podnikový downsizing. Jinými slovy – propouštění lidí. Ryan létá po celých Spojených státech přes tři sta dvacet dní v roce a létání je podle jeho názoru nejlepší část jeho práce. Snaží se stát členem exkluzivního klubu častých letců, ke kterému potřebuje nashromáždit určitý počet letových mil. Zároveň se vyžívá v přednášení motivačních projevů o tom, jak si ulehčit život o fyzickou i emoční zátěž. Sám v tento způsob života věří, žije jen se svým příručním zavazadlem, se svým bytem má společné jen jméno na smlouvě, není si blízký se svou rodinou a nemá ani žádnou jinou blízkou osobou. Jeho život se ale obrátí vzhůru nohama, když jeho společnost najme Natalii Keenrovou, mladou ambiciózní ženu, která firmě doporučí, aby přešla k propouštění lidí „online“. Ryan věří, že Natalie tak docela nechápe, jaké to je někoho propustit z mnohaleté práce. Jejich šéf tak navrhne, aby Ryan a Natalie vyrazili na další pracovní cestu spolu. Ryana k přesvědčení Natalie vedou i osobní záměry, protože při svých pracovních cestách se stýká s Alex, která stejně jako on oceňuje elitní status jejich leteckého klubu. (Viacom)

(více)

Recenze (1 151)

Arx 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Clooneyho film. Dospělá, inteligentní a zábavná filmová záležitost, které dokáže zahřát u srdce. 95% ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Filosofie hlavního /ne/hrdiny, který je doma v letadle (ovšem ne s hlavou v oblacích), mu podkopla vlastní nohy. Mít prázdný batoh je fajn, netíží... ale je to pořád jen batoh. A navíc prázdný. Film Jasona Reitmana ale prázdným rozhodně není. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Všechno, co nejspíš na cestování nesnášíte - recyklovaný vzduch, umělé osvětlení, nápojové automaty, levné sushi - mi připomínají, že jsem doma...... Čiastočne film naplňuje schému romantickej komédie a čiastočne sa tomu aj bráni. Funguje to však. Skvelý George Clooney, ktorého som dakedy vôbec nemusel, no stále viac ma presviedča, že je jeden z najcharizmatickejších hercov súčasnosti. Príjemný film, ktorý síce rieši vážne veci, ale drží si aj potrebný nadhľad. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Taková hořkosladká komedie, která má v sobě jak zábavný momenty, i když né přímo vtipný, tak zároveň oplývá i těma depresivnějšíma, který se zejména profilujou z toho faktu, že hlavní náplní Clooneyho je vyhazovat lidi a to né zrovna v komediálním stylu, i když když jsem viděl Zacha Galifianakise, tak jsem zadoufal, že by to tam moh trochu rozvířit, ale bohužel tady má jen takovou malou epizodní roličku, což je myslim škoda, ale do pojetí celýho filmu by se asi fakt nehodil, jelikož se to snaží hrát trošku na rodinný hodnoty, osamělost atd. ve vážnějšímu stylu, nicméně je to natočený pohodově, dialogy jsou super napsaný, hercům vládne skvělej George Clooney a zaujala mě Anna Kendrick ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Patrně nejlepší Reitman, který se ale opět bojí radikálněji se přiklonit na jednu ze stran, a parkuje tak v bezpečném a nekonfliktním středu. To se dá vykládat buď jako přesvědčivé zobrazení reality (se všemi plusy i mínusy), nebo jako opatrnické přitakání statu quo. Záleží na vás a vašem úhlu pohledu. Faktem je, že manželství tu ve finále není malováno jako ten nejideálnější způsob života; spíše jako menší zlo v porovnání se samotou. Opakované promluvy anonymních hlav (propuštěných) na téma "ještě že mám rodinu, která mě podrží" ale z této myšlenky (nechtěně?) dělají jen další z frází, podobající se té o lidech, kteří změnili svět právě díky tomu, že se někdy předtím octli na dlažbě. Je to škoda, protože Reitman si vybírá poměrně kontroverzní témata, ale točí o nich takové hezké příběhy, ke kterým jako podkres hrají pořád ty samé, až příliš pohodové drnkačky. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Netradičně pojatý snímek s již tradičním George Clooney, který vypráví příběh jedné agentury, která funguje jako prostředník pro oznamování výpovědí zaměstnanců firem jejichž šéfové nemají na to, aby vyhodili zaměstnance, co u nich pracuje, již přes několik let a proto Ryan (G.C.) je neustále ve vzduchu a letí vyhodit další zaměstnance. Trpká satira, o tom že někdy je lepší být sám s hlavou vysoko v oblacích a prázdným batohem. 85 % ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mi to leze na nervy - přemýšlím, jestli si o sobě myslím, že bych měla být jediný roznašeč zázraků. Takže nad tématem sobečkovství jsem se zastavila, ale nejsem si úplně jistá, že je to zásluha tohoto filmu. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Z Reitmana se stal velký vypravěč velkých příběhů a z Clooneyho můj oblíbený herec, resp. režisér. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Lítám v tom je jednak hořká a poněkud cynická romance, jednak psychologická sonda do myšlení dnešní americké střední třídy a v neposlední řadě drama o hroucení se proslulého amerického snu ve stylu Americké krásy. Byl bych opatrný na řazení snímku do škatulky komedie, protože kdo bude přistupovat k tomuhle filmu jako k odlehčené zábavě, bude nutně zklamaný. Pokud se ve snímku objevují komické tóny, pak vyplývají většinou z absurdity a kontrastů viděného. Vlastně jediný moment, kde se kino srdečně zasmálo, byla situace, kde mladá zaměstnankyně a o pár let a řadu zkrachovalých vztahů starší a zkušenější manažerka líčí své požadavky na partnera. Jde o příběh ostříleného zaměstnance firmy zaměřené na propouštění nadbytečných zaměstnanců amerických firem. Hrdina je přesvědčivě a přímo famózně zahraný Georgem Clooneym, který se může spolehnout na podobně výborné výkony svých spoluhráčů. Překvapením byla pro mě Vera Farmiga jako jeho milenka. Snímek to určitě není bezchybný, má trochu kolísavé tempo, hudební motivy mají poněkud vlezle sentimentální charakter a především Jason Reitman postrádá odvahu zbořit ten americký mýtus od základů. To je vidět zejména na smířlivém konci i s výpověďmi propuštěných na kameru, kde se objevuje naděje. Možná to chtělo tak 10-15 % drzosti a nekompromisnosti Michaela Moora. Na druhou stranu, kolik podobně zásadních a v rámci možností upřímných výpovědí ve filmovém světě najdeme? Celkový dojem: 90 %. Mimochodem, ten konec romance jsem tak trochu očekával, stalo se mi něco podobného... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ikdyž hlavní tématika, tedy vyhazování lidí (ať už osobně nebo přes web cameru) není rozhodně nic veselého, na mě film působil příjemným, uvolněným dojmem a až na pár hořkostí (já jim to přál ;-) ) z něj mám fakt prima pocit. Clooney si to hází skvěle, pak Anna Kendrick taky nebyla špatná, ale znovu jsem si velmi všímal Very Famingy; o téhle herečce jsem ještě tak před měsícem neměl ani ponětí a teď s ní vidím třetí film a znovu slušnej hereckej výkon. No, pak dobrá hudba, rozumná délka a konec nebyl nějak hrocenej (jak jsem původně čekal), spíš takovej vcelku střízlivej. Sice mi ta myšlenka: "Hele, nedepkuj se ze ztráty místa, nedostatku peněz, hlavně, že máš rodinu/partnera, který miluješ" příjde trochu moc účelová, ale když se nad tím zamyslím, tak si říkám vlastně proč ne. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Reitmanův film Up in the Air je jako toaletní papír. Ve své jednoduchosti nesmírně účinný a mezinárodně použitelný, někdy jemný, někdy hrubý, pro některé životní chvíle nepostradatelný a mrzí vás, když se doberete k jeho konci. Někdo jej použije a spláchne, někdo na něj může napsat vzkaz tomu, koho miluje. Stačí si vybrat.. Clooney, hrající z velké části sám sebe, zraje jako Camembert a já si užíval každé jeho gesto, situaci glosující grimasu, či psí oči během telefonátu o životní "vsuvce“. Člověk by si měl pořád připomínat, že místo stavění mnohdy pochybných vzdušných zámků je lepší v pravidelných intervalech vysypat svůj batoh a vrátit do něj jen to nejnutnější.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Reitmanův důkaz, že zatímco některým filmům dodá závěr smysl a pozvedne je o pomyslný stupínek výš, jiné může svou nepodařeností snadno srazit z nebeských výšin, k jejichž udržení pak nestačí ani štramák Clooney se svým nejlepším kamarádem batohem a platinovou kartou byznysového cestovatele-profesionála. Nemám nic proti rodinným hodnotám, ale pokud mi je Reitman nutí prostřednictvím uplakaných lidí bez práce, začínám mít na jazyku skoro stejně trpkou příchuť, jako když mi zní do uší už potřetí ta samá alternativní muzika, která je "přece tak cool, protože je indie". To možná je, ale sem se imho vůbec nehodí. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.2/10] | me: Veľmi pekný príbeh plný skrytých úvah a postrehov o veľkých zmenách v živote, rodine, práci... o tom ako by veci mali byť, ale nie su, o tom ako skutočný život nie je rozprávka ale skôr film pre dospelých s množstvom okamihov, ktoré veľmi rania, o nečakaných láskach a jej úskaliach, o záväzkoch - ich nevýhodách a plusoch, o zmene životnej filozofie a s tým súvisiacich pádoch a bolestiach ... to všetko nie cez ružové okuliare, hoci v odľahčenom nádychu s množstvom úsmevných scén, ale nie hollywoodske a hoci up in the air, stále nohami pevne na zemi. Herecky je to veľmi príjemná súhra po každej stránke, ktorá funguje výborne a nesilene. Vera Farmiga ma (ako aj v Orphan) opäť príjemne prekvapila. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Zamrazilo v zádech. Jako už dlouho ne. Zásadní film, tematizující zásadní životní otázky. Jason Reitman se etabluje mezi mé nejoblíběnější režiséry a já v tom asi lítám. Gerge and Vera for Oscar! 90% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Lítám v tom je nádherný obraz dnešní společnosti a způsobu dnešního života. Ukazuje jeho světlé a zároveň stinné stránky a dělá to ve specifickém vidění světa Jasona Reitmana, který roste v jednoho z největších režisérů své generace. Jeho nejnovější film by se měl uložit do časové kapsle a zahrabat pod zem, aby v budoucnu lidé viděli, jak to tady vypadalo. Výborný kontrast se odehrává mezi hlavními postavami. Jelikož jde o dramedii (mix komedie a dramatu), setkáváme se s vedlejšími postavami (drama) a pak s Ryanem, jedinou postavou, která dokáže diváky pobavit. Ostatní k tomu prostor nedostanou. Jeho postava se tak neliší jen svým zvláštním a ojedinělým způsobem žití, ale celým svým pojetím. Nelze přehlížet výkřiky že Jason Reitman dospěl (ano, je to evidentní a je to pravda) a že jde o film roku (v určitých aspektech ano), ale film dekády nebo že je Lítám v tom nejlepší komedií? Nic se nesmí přehánět. Film je kandidátem hned v několika Oskarových kategoriích a upřímně - ve všech má nemalé šance. Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby si odnesl všech šest zlatých sošek. Já bych mu je klidně dal. 4 a 1/2. Více na etparadise. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Uzasny film, po krasne optimisticke a trochu sarkasticke Juno prichazi Reitman s dalsim velkym malym dilem, a taky oslavnou odou na jednoho herce... + se zviditelnenim jedne dosud nezname talentovane herecky a skvelym vykonem jedne zeny s obrim charismatem (a ktera je tak trochu svine.. :-)) George Clooney je pracovnik firmy, jejiz sef ho vysila na lety po cele zemi, za ucelem vyhazovani jinych pracovniku jinych firem, ve kterych jejich sefove nemaj odvahu je vyhodit. Coz je pekne ukazano v cameu Zacha Gali..nejakeho (jeho jmeno si stale nedokazu zapamatovat,.. ani po Hangoveru), pricemz tahle scena mi na tvari vykouzlila usmev, ktery mi zustal az do konce filmu, jen se obcas menil na trochu utrapeny, jindy na trochu vice vesely, vse podle toho, co zrovna bezelo prede mnou.. Ano je to film oslavujici zivotni normy, a ty sou tak krasne nevtirave a inteligentne, humorne podany, ze sem z toho nadseny stale i po nekolikanasobnem shlednuti.. Ted k te ode o hercovi. Neni zadne tajemstvi, ze Clooney se pro tuto roli narodil a proto ho do ni take Jason dosadil. A hraje opravdu vyborne, lepsi vykon sem od neho mohl cekat leda tak ve snu (a jelikoz je moje fantazie ve srovnani s Reitmanovou nulova, byl by ten vykon stejne mnohem horsi). Protoze to, co Clooney predvadi neni jen jeho uspechem, ale i Scenaristickym... Stejne jako Vera Farmiga ci Anna Kendrick (ktera byla opravdu sladka, jen pri te ubrecene scene... no, bylo to usmevne..) Suma vseho: Dalsi dokonaly pocin ze zivota od naseho oblibence Reitmana. Co vic si prat, v koutku duse mu preji oscara i za nejlepsi film. A to jsem Avataromil... 9.5-10/10 Fotky jsou pro ty, kteri si nic nedokazou zapamatovat.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je za päť*. Druhá však stráca tempo a klesá do všednovystavaného dramatu. Aj napriek tomu stojí za videnie. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Malý filmový zázrak. Nekončiace nadšenie som tak dlho po záverečných titulkoch dávno nepociťoval. Lahôdkový príbeh, ktorý nepozná klišé a Reitman ho obletel toľko-míľovým oblúkom, koľko ich vo filme nalietal Ryan Bingham. Možno vás nerozplače, nebudete od smiechu chytať kŕče do brucha, ale dostane vás. O živote, jeho úskaliach a rôznych zákutiach sa natočilo a bude natáčať ešte veľa filmov, ale prekonať tento, ktorý skrýva snáď všetky životné reálie, bude ťažký oriešok. Po dlhej dobe som nemal pocit, že pozeral 'iba' film. A keby som hercov nepoznal, tak by som mal pocit, že to bol skrytou kamerou natočený život skutočných ľudí. Nebojte sa žánrového zaradenia, nie je totiž romantická komédia ako romantická komédia. Tá v tomto filme totiž prechádza do toho najprirodzenejšieho štádia a herci prekonávajú hranice hereckých možností. Jason Reitman tak tromfol asi všetky esá, ktoré mali v tomto roku pripravené ostatní jeho kolegovia a z filmu sa pre mňa stal neskutočný filmový zážitok. Minimálne tohtoročný film roku. 100%. ()

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Vera Farmiga v kovbojce

Vera Farmiga v kovbojce

18.04.2010

Byla oslňující v Lítám v tom (za které získala nominaci na Oscara) a snad ještě víc v hororu Orphan. V dalším filmu si pořádně zastřílí. Půjde totiž o nezávisle financovaný western A Thousand Guns, v… (více)

Mezinárodní filmový festival Cinema Mundi

Mezinárodní filmový festival Cinema Mundi

08.02.2010

Město Brno a Jihomoravský kraj budou mít konečně velký filmový festival. Cinema Mundi 2010 se uskuteční 24. 2. – 3. 3. 2010 v Palace Cinemas Velký Špalíček. Přichází nejen s unikátní dramaturgií, ale… (více)

Reklama

Reklama