Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Lidé se odjakživa bojí stárnutí, ovšem někteří více. Představte si, že byste si navždy mohli zachovat krásnou mladou tvář a místo vás by stárnul váš portrét. Jak tento proces ovlivní lidskou duši a charakter? Příběh Doriana Graye byl již mnohokrát z filmován a stal se legendou. Dorian Gray byl mladý anglický aristokrat, kterému v životě nic nechybělo. Měl hezkou tvář, peníze a věděl, jak na ženy. Jenže se bál stárnutí. Až jednoho dne si nechává udělat portrét a vysloví tajné přání - chce aby za něj stárnul jeho obraz. A přání se splní. Dorianu Grayovi zůstává tvář nevinného mladíka, zatímco obraz nese stopy času i všech hříchů a zločinů, kterých se dopustil. Ale žádné tajemství se nedá udržet navždy a minulost ho po letech dohání v podobě Hallwarda i bratra dívky, jejíž smrt kdysi způsobil... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

To byly krásné časy, když jsem v ca 11ti - 12ti letech počal zkoumat rodičovskou knihovnu a objevovat v ní třeba povídky E.A.Poea, příběhy Sherlocka Holmese, detektivky Agathy Christie... a třeba i knihu povídek Oscara Wildea, která nesla název Cantervillské strašidlo a jiné prózy. Obraz Doriana Graye se mi tehdy zalíbil hned napoprvé a vryl se mi dobře do paměti, takže jsem byl netrpělivě zvědavý, jak dopadne jeho současné filmové zpracování. A věru nejsem vůbec zklamaný, naopak. Má přitažlivou dekadentní atmosféru mé oblíbené epochy "fin de siécle", slušné herce, hezkou výpravu, a i když je film možná trochu zbytečně dlouhý a knižní předlohy se nedrží úplně věrně, nenudil jsem se a líbil se mi. Určitě víc, než tématicky trochu podobný The Raven s Johnem Cusackem. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nepochybne originálny námet, ktorý čerpá z pravdepodobne (som neznalcom predlohy) veľmi kvalitnej, knižnej predlohy, prerobený do jemne nadpriemernej, filmovej verzie. Vychádza mi to tak na tri hviezdy. Colin Firth, of course, ako vždy bravúrny, ale na hlavného predstaviteľa musím povedať, že ... no, nechápte ma v zlom, ale akosi mi do danej role nesedel. Ak by som smel za Doriana zvoliť svojho favorita, bol by ním Stuart Townsend z Queen of the Damned. Rád by som pochválil výbornú, miestami až mrazivú atmosféru snímku a skvelý hudobný podmaz, ktorému ale v kontraste nesedel miestami nedotiahnutý príbeh (chýbala mi najmä Dorianova cesta z domova, kde bol, čo zažil). ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sex drogy a málo záběrů na jeden obraz. Nevídaný nesoulad ve vhodnosti dvou obsazených herců, v hlavní roli je totiž dětská tvářička (jasně, záměr, ale odsud posud), která dokáže vypadat tajemně, nebo rozervaně jen dvakrát a ani jednou oboje najednou a to jen díky kameře a hudebnímu podkresu, zato zas Colin Firt exceluje do nebeských výšin a zcela upřímně by mě víc zajímal film o jeho postavě, kde by byl samotný Dorian pouze vedlejší rolí. Ale i takhle se povedlo vytvořit dobrej film, kterej se snadno sleduje, rozhodně nenudí a je dobrý (vzdejme hold fotogenickému Londýnu a dobré výpravě), v závěru z velké části i díky výborně Rebecce Hall. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Kniha byla pro mě zásadní! Byla první, ze které mi hráblo. Pak přišel druhý zásadní člověk in my life a řekl, že v D.G. se dá najít mnohem víc, než jen příběh o "klukovi z plakátu". Že je nadčasová. Přečetl jsem si jí podruhé, a viděl v tom určité propojení mezi mnou a někým neexistujícím nebo možná existujícím, to je popel, důležité je, že ta atmosféra mě dovedla jednak k paranoie a jednak mě zmagořila do té míry, že jsem začal klepat nohou v pravidelném intervalu. Tu knihu miluju. Film se ale chtěl strašně zavděčit nám mladejm, nedával šanci pro vlastní fantasii. Přitom stačilo rozžhnout světýlko sirkou, nemuselo to být nutně letlampou. Dorian je postava, která nepotřebuje okecávání, je přímá a geniální. Je má...huááá :)) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Já nevím, po shlédnutí tohohle filmu jsem měl tak nějak vymalováno, žádné pocity, nic, prošumělo, vyšumí a zapomenu, což je možná hlavní problém, který s Dorianem Grayem mám...totiž že s ním nic nemám:) Není to ani špatný ani výborný film, není dechberoucí, ale ani nudný, není takový ani makový. Nepoznamenán knižní předlohou ( chyba asi) nemohu tedy ani srovnávat. Vcelku příjemně se dívalo na herce, zejména Colina Firtha, ale už méně příjemné bylo pro mne ploché, nenaturální zobrazení ( asi jsem maličko voyer:) Dorianových eskapád. Čili za lidovku. ()

Galerie (344)

Zajímavosti (10)

  • Jedná sa o druhý film herečky Rachel Hurd-Wood (Sybil Vane), v ktorom má hlavná mužská postava večný život. Prvým bol Peter Pan (2003). (odmocnina)
  • Film sa začal natáčať v lete roku 2008 v Ealing Studios a mestských častiach Londýna, dokončený bol v októbri. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama