Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický snímek, jehož námětem je chlapecká prostituce. Patnáctiletý Marek opouští svého autoritativního otce a vlakem se vydává do Prahy. Krátce po příjezdu se ho ujímá zkušený pasák, díky němuž naivní mladík proniká do nového prostředí a záhy se stává prostitutem. I když prožívá chvilkové opojení z peněz a blahobytu, nakonec se ponížený a zoufalý uchyluje k drogám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (255)

Oskar odpad!

všechny recenze uživatele

Kdo chce moc, nemívá nic. Režisér Grodecki chtěl natočit film, který bude šokující, syrový a nesmlouvavý. Hm. Šokující je, že je to zřejmě nejhorší film v dějinách české kinematografie, diletantsky napsaný, zahraný, natočený. Jen kvůli "závažnému tématu" nebudu mhouřit oči nad takovou ukázkou amatérismu a tvůrčí impotence. 0% ()

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Veľmi znepokojujúci a znechucujúci snímok ktorý vo mne zanechal zvláštne pocity. Každopádne ho hodnotím kladne aj keď som sa naň díval s krútiacou sa hlavou. Trochu sa mi zdala odfláknuta réžia a herci mi tiež všetci nevonali. Inak všetko ok,občas treba aj niečo takéto vidieť,aby si človek rozšíril obzor. ()

Reklama

Riley 

všechny recenze uživatele

Po přečtení zdejších komentářů se už budu jedině opakovat, zdá se totiž, že film má jen dva proudy diváků. Ty, které naprosto dostal a ty, kteří řeší nedokonalou režii atd. a film posílají kamsi. Já se budu řadit k těm prvním. Mandragora je šokující, realistická, napínavá, syrová, má neuvěřitelnou atmosférou a já se nenudila ani minutu. A to že je vidět, že na film asi nebyl tak velký rozpočet je možná jedině dobře. Ono to totiž působí tak, jakože někdo vzal kameru a prostě to natočil tak jak to je = naprosto realisticky. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Příběh o chlapecké prostituci, v době svého promítání nepochopený, teprve nyní dostává své místo ve světě filmu. Buhužel zde platí, že méně je někdy více, takže pokud by byl film o hodinku kratší, hodnocení by bylo dozajista vyšší, jinak si ale cením odvahy, se kterou se tvůrci do projektu pustil - protože natočit takový zkažení a antimorální film, plný drog, sexu a životu na ulici, to určitě odvahu potřebuje. Rovněž bych chtěl ještě pochválit velmi přesnou hudbu, která se dokonale snoubí s právě zobrazovaným dějem, to klobouk dolů. Jinak se přímo nabízí srovnání s polským filmem "Świńki" o chlapecké prostituci v Polsku. Podobné téma, podobný scénář, odlišné zpracování... ()

hygienik odpad!

všechny recenze uživatele

Nechcem znieť ako kacír, ale mne sa z toho zdvíhal žalúdok. Bezútešná situácia mladíka umocnená otrasnými silenými dialógmi, zlými hereckými výkonmi a odstrašujúcou kamerou, ktorá sníma vo veľkých detailoch odporné ksichty, hnus na druhú. A na čo to všetko, aby režisér upozornil na problém prostitúcie? No dobre, ale film plný beznádeje nič nezmení a nikoho nezachráni. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Death/grindová kapela Demented Retarded vydala v roce 2001 demo s názvem „Mandragore“, kde můžeme jako intro slyšet úryvek z filmu Mandragora. (pornogrind)
  • Na začátku filmu přijíždí Miroslav Čáslavka do Prahy vlakem od Plzně - jede přes Vyšehradský železniční most směrem ze Smíchova k Vyšehradu. Zhruba po půl hodině však odpovídá Davidu Švecovi, že je z Přerova. (ČSFD)
  • Natáčelo se i v bývalém Eurobaru v Ústí nad Labem, který byl svého času místem pro setkání gayů a lesbiček. Natáčelo se i na zámku Hrádek u Nechanic. (AmonK)

Související novinky

Reklama

Reklama