Reklama

Reklama

Přátelská rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti. Jonesesovi mají lepší vztahy a rodinné návyky, než kterákoli rodina ve městě. Jediný problém je, že oni vlastně nejsou rodina, ale zaměstnanci tajné marketingové organizace… Absolutně dokonalá rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti na předměstí. Jejich noví sousedé jsou jimi nadšeni a Jonesesovi mezi ně hladce a přirozeně zapadnou. Tedy do té doby, než je potká náhlá tragédie a oni musejí přehodnotit své životní priority. Steve (David Duchovny) a Kate Jones (Demi Moore) mají vše, co by si manželský pár jen mohl přát: jejich děti, Jenn (Amber Heard) a Mick (Ben Hollingsworth), jsou inteligentní a zároveň atraktivní, žijí v bohaté čtvrti a jejich krásný velký dům je plný prvotřídních věcí. Nedávno se Jonesesovi spřátelili se svými sousedy, Larrym (Gary Cole) a Summer (Glenne Headly). Jenže nic není takové jaké se zdá. Když se na Jonesesovi podíváte blíže, začnete mít nepříjemný pocit, že něco zlověstného číhá hned pod povrchem. Až když musejí čelit nečekané katastrofě, ukáže se, kým ve skutečnosti jsou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (352)

peiton 

všechny recenze uživatele

No pánečku!Ten David Duchovny má v tejto komédii tak vznášajúcu sa charizmu,že by ňou mohol obdarovávať všetkých naokolo a ešte na nej aj pekne zarobiť,okrem iného.Do takéhoto druhu komédie sa on hodí priam dokonale.Spolu zo svojou filmovou manželkou Demi Moore tvoria priam dokonalý pár a sexy dvojicu.Niet divu,že im to všetci naokolo žerú.Ja sama som im toto herectvo verila.Kto by im dvom odolal?Prostredníctvom Davidovho širokého úsmevu,i ked je plný pretvárky a faloše,sme boli svedkami trasformácie zo zachmúrenej,vážnej tváre z minulosti na tú súčasnú,ktorá mu svedčí omnoho viac.A teda David,už žiadne Akty X,prosím :) ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Suprový snímek o zajímavém businessu! Vzácným příkladem zde hlavně je, jak je závist mocná a jak dokáže člověka dohnat až k chudobě, dokonce i smrti. Velice slušně podaný filmeček, který nám na záčátku ukazuje naprosto dokonalou rodinu, ze které se pak vyklubou pěkní "podvodníčci", jenž jsou naprosto důvěryhodní sousedi i kamarádi a dokážou vám prodat takřka všechno, díky svému pohledu, gestu nebo slovu. Duchovny zaválel, jako dlouho ne a společně s Demi vytvořili parádní duo, které mi připravilo skvělou podívanou! 75% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Teda Demi Moore a jej "humor" ide fakt mimo mna, a david Duchovny mal ostat pri svojich Aktoch X, humor tejto dvojke akosi nejde, na to su tuna lepsi experti /Jack Lemmon/. 5 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Prakticky pravdivý,ukazující,že pro kupu hovadin je člověk schopen udělat cokoliv.Ale jako film a zábava jen průměr.50%. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

"Ve Spojených státech je třeba se ušpinit, jelikož fungují na principu "komoditního fetišismu" a lidé jsou nuceni hrát své role, čímž ztrácí svou identitu." (Bluntman, Nespoutaný Django) ____ Energie a přesvědčivost filmu po začátečném odhalení hlavní myšlenky již jen a jen nezadržitelně klesá stejně jako důvěryhodnost amerického snu. Nesvoboda volby tkví v tom, že i když si člověk uvědomí faleš života a změní své uvažování, stejně nemá možnost uniknout z globálního systému. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Spíš více drama než komedie, každopádně to na zajímavosti filmu nic neubírá. Zápletka je zajímavá, v reálu i celkem uchopitelná i se svými všemi následky, ale takhle to vlastně v životě funguje normálně. Viděl jsem bohužel s dabingem (Duchovnyho nadaboval šašek Rychlý, takže katastrofa), takže herecké výkony moc posoudit nejdou. Vlastně vůbec. Film nenudí, nicméně konec filmu je předvídatelný již od prvních minut, takže dávám "průměrné", byť stále obstojné tři hvězdy. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Hooooodně zajímavý nápad, který si zasloužil ještě lepší provedení. I tak se mi film docela líbil, škoda že to nedotáhli do propracovanjšího příběhu. Demi a David mi tu docela sedli. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Zajímavej nápad, i docela dobrý zpracování, dokonce i herci se dobrý, ale pusobí to tak nějak všedně. Je to přijemný a pěkně to utíká, ale nic moc si z toho nezapamatujete. Kromě hodně šablonovitého konce. Duchovny je tady o dost sympatičtější než jako Hank Moody a Demi Moore vypadá hodně dobře na to, že jí táhne na 50. I děti v podání Amber Heard a Bena Hollingswortha jsou dobrý. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Nejenom, že to má strašně dobrý nápad, ale je to moc dobře zpracované a to právě nebývá zvykem. Pokud zde existují otázky pro realizaci tohoto nápadu tak na ně jde vždy lehce odpovědět. Mě by třeba jen zajímalo, jak se k takové práci může člověk dostat:). Další otázkou může být: Co skutečné rodiny? Hlavně těch mladých. Ale jinak vážně super a myslím si, že nějací pokročilí obchodníci takhle opravdu můžou pracovat. Tvůrci tedy udrželi smysluplnost, dokonce přidali reálné negativní dopady a přitom do toho vložili takovou romantickou vsuvku, která určitě potěší. Je menší škoda, že jsem nejdřív viděl druhou půlku filmu a pak mě tedy začátek moc nepřekvapil, ale v jiném případě si myslím, že to má i super rozjezd. Já jsem plně spokojen. ... Chlubíš se svými novými hračkami? Jo přiznávám se. A jakou hračku máš nejradši? No, tebe. (To je nádherná ženská, Ashton je blbec:D). ... Souhlas s Pethushka a Enšpígl ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je úžasný, neboť je to jeden velký Product placement, který nijak nebije do očí, protože to ta rodina dělá přímo v ději. Naprosto senzační nápad. Výborný marketingový tah, ale fungovalo by to nejspíše jen v US nebo u nás někde na vesnici, kde každý kopíruje vše od sousedů (pokud oni mají bazén, tak mi taky a ještě větší). Dějově zajímavé, ale předvídatelné, ale ne podprůměrné. Hvězdu navíc připisuji na výborný nápad. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Tentokráte jen stručně, jasně, výstižně- uhranula mě kombinace výtečného originálního námětu a absolutně sympatického ústředního hereckého dua. Proto jsem se také nakonec rozhodl dát vyšší čtyry hvězdy namísto původně zamýšlených tří. Výše zmiňovaný mix se totiž hledá dost obtížně, a tak mě pokaždé zahřeje u srdce, když se zadaří. K filmu nic dodávat nebudu, podívejte se sami. 80 % Oblíbená část- Jonesovic první opravdové rande ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná dramedie s hvězdným obsazením a jedním výborným nápadem v podobě asi nejujetější marketingové prasárny, jakou si prodejce dokáže vymyslet a konzument představit. Konkurovat může snad jen starý známý prodej vlastní matky. Toto originální téma a jeho potenciál se bohužel ztrácí ve standardním hollywoodském ťuťu ňuňu - má mě ráda, nemá mě ráda, raněné citečky, bla bla bla .. což je velká škoda. Přesto je to kousek velmi koukatelný a stojí za večer. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu nelze filmu upřít určitou hloubku a poměrně zdařilou kritiku konzumní společnosti, na druhou stranu se nemohu ubránit pocitu, že jsem se díval na jeden devadesátiminutový product-placement a občasnou příběhovou výplní. Dost slušnej marketingovej tah :-) ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Nechytil jsem prvních pár minut a měl jsem pocit, že sleduju Californication... a ono ne! Docela dobrý námět, ale velice seriálové podání. Nic fascinujícího, navíc Davida dabuje Rychlý, takže to ztrácí jakoukoli serióznost... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jonesovi jsou neotřelá nápaditá komedie, možná fantazie, ale spíš realita o fiktivní rodině, která se vetře do bohaté čtvrti, aby prodávala produkty své firmy. Všichni členové rodiny jsou si navzájem nepříbuzní zaměstnanci firmy, získají vazby a přátele, a spustí řetězovou reakci nakupování zboží, které sami uvedli na trh tím, že je nosí, nebo doporučí. Nenápadný marketing pro lidi, jež nad penězi moc neuvažují. Jenže naši hrdinové jsou taky jen lidi, život ve lži vyčerpává, nedá se žít věčně. Zejména David Duchowny tím dost trpí. Demi Moore sní o velké kariéře, ale stárne a kariéra nikde. A to by chtěla ještě opravdovou rodinu a děti. A se svým "naoko" manželem jsou si každý den blíž a blíž... Moc se mi líbilo pojetí, přístup k věci, lidský rozměr. A samozřejmě ten nápad s tím marketingem, ten už asi dávno někdo provozuje. Demi na stará kolena začala hrát a Duchowny je zase jako v Californication. 80% ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Šarmantní David Duchovny, přesvědčivá Demi Moore a nahá Amber Heard. Co si přát víc? neprávem opomíjení a opovrhovaní Jonesovi jsou originálně vymyšlená komedie s ostny i důležitou romantickou vsuvkou. Jejich absurdita zároveň baví a jedním dechem kritizuje bezhlavé utrácení, korporátní společnosti, které nás k tomu podbízejí a naši vlastní odvěkou touhu mít to, co mají u sousedů. Vedlejší postavy by si asi zasloužily víc prostoru. Ale to by Jonesovi místo filmu museli být seriálem. Což není tak špatný nápad. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Kdyby to skončilo tou sebevraždou, určitě bych hodnotila o hvězdičku líp. Kdyby to bylo syrovější a ne tak americky uhlazené, mohla to být další hvězda. Ale není:-). ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Doporučuju si přečíst synopsi o čem Jonesovi vlastně jsou. Z počátku je to pro neznalého docela úlet a divil jsem se proč chce dcera přefiknout tatíka, odkud vzali tolik peněz a proč se vtírají. Aspoň z toho plyne ponaučení jak dokáže být cílený marketing svině. Líbilo se mi to, rodinka dobře hrála, pěkně to plynulo, jenom by se z tohohle dalo vytěžit ještě něco lepšího. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jsem myslel, že to má být komedie, ale jaksi ani né. Obsazení zpola dobré (David Duchovny, Amber Heard - obzvlášť Amber Heard, už jenom vzhledem), zpola nic moc - holt Demi Moore už není, co bejvala... i když neřikám, že není na svůj věk krásná - jde mi spíš o tu hereckou stránku. Tak nějak je furt stejná a docela nudná. Nápad to má docela dobrej, ale kdyby se to drželo komediální roviny a nesnažilo se to moralizovat, užil bych si to mnohem víc. Takhle je to těžkej průměr s prstem v řiti. ()

Reklama

Reklama