Reklama

Reklama

Na cestě

(seriál)
Česko, (2006–2022), 255 h 19 min (Minutáž: 25–30 min)

Režie:

Jaromír Marek, Jiří Diarmaid Novák, Otto Kallus, Jana Počtová, Mojmír Kučera, Jana Boršková (více)
(další profese)

Série(24) / Epizody(587)

Obsahy(1)

Na cestě s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem. (Česká televize)

Recenze (38)

petaspur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé obrázky z většinou neprofláknutých koutů světa doplňuje dvojice Bartoška - Donutil vtipnými komentáři. Počet navštívených míst je velmi vysoký, struktura jednotlivých dílů se v podstatě nemění a to je jednoduchou příčinou toho, že i zábavný popis místních zvyků mi po čase poněkud zevšedněl. ()

Pesosek 

všechny recenze uživatele

I když se nabízí srovnání s obdobnými pořady, nerad bych se do něj pouštěl. Myslím si, že „Na cestě“ totiž má svojí vlastní kategorii. Taková malá krátkometrážní oddechovka, kterou si občas pouštím před spaním místo Simpsonů. Navíc je mi velmi sympatický komentář pánů Bartošky s Donutilem. Nevím co víc dodat, pro mě příjemné pohlazení pro moji cestovatelskou duši… ()

Reklama

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou perfektní, některé slabší, ale paradoxně - cestovatelské i cestopisné filmy a magazíny jsou rozhodně to nejlepší, co lze na ČT sledovat. Asi není náhoda, že většina této tvorby je nakoupená, nebo produkovaná mimo ČT. Kupodivu, celkem dobrý je i komentář dvojice Bartoška/Donutil, které je lepší slyšet, než koukat v jednom z předchůdců Na Cestě s děsivým tandemem Lábus/Kaiser - zejména nemohu zapomenout na díl o Kubě. Takže doufejme, že Na Cestě vydrží a že v Kameře na cestách budou i nadále především filmy Pietra Bouwerse. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož nejsem vládcem času, nesnáším dlouhodobé kodrcání dopravními prostředky a poněkud pohrdám upřímnou vírou v peníze, tak jedinou mou možností k poznání světa se mi jeví příležitost jednou týdně si na půl hodinky zagaučingovat u pohodového cestopisu a pak si na mapě zakřížkovat místo, kde už to znám. Kde já už všude nebyl. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na cestě je jedním z nejlepších dokumentárních cyklů, jaké kdy byly natočeny. Díky tomuto pořadu má člověk možnost nahlédnout do nejrůznějších míst naší Země, kam by se s největší pravděpodobností nikdy nepodíval. Zároveň tento pořad může sloužit jako dobrá reklama na dovolenou, či naopak jako odstrašující příklad, kam nejezdit. Na cestě u mne vyvolává stejně kladné pocity jako její předchůdkyně Cestománie (http://www.csfd.cz/film/225585-cestomanie/) a Nová cestománie (http://www.csfd.cz/film/273078-nova-cestomanie/), která se ovšem u diváků dočkala zavržení. [2542. hodnocení, 32. komentář, 75%] ()

Galerie (4 187)

Zajímavosti (8)

  • Na hlavní třídě v Abú Dhabí stojí luxusní hotel Emirátský palác, který je považován za nejdražší hotel světa. Jeho stavba vyšla na 5 miliard amerických dolarů. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)
  • Leží zde největší krytý zábavný park na světě Ferrari World s rozlohou 200 tisíc metrů čtverečních, ve kterém je nejrychlejší horská dráha. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)
  • Vojenskou základnu využívají USA od roku 1902. (M.B)

Reklama

Reklama