Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezvyklá romantická komedie o lásce a osudu přináší příběh mladého reklamního textaře (Joseph Gordon-Levitt), který až dosud zoufale a bezúspěšně hledal dívku svých snů… A teď to vypadá, že by jeho nová kolegyně Summer Finn (Zooey Deschanel) mohla být tou “pravou”. Ale 500 dní jejich nekonvenčního vztahu dokazuje (na přeskáčku), že cesta ke štěstí může být nepředvídatelná, nekontrolovatelná — a neskutečně zábavná! (Magic Box)

(více)

Recenze (1 688)

Don Kryspin 

všechny recenze uživatele

Některé jednotlivé pasáže jsou opravdu parádní... Jak během seznamování (romantika á la IKEA, ...), tak i ve výborně natočeném odcizování. Summer se ztrácí a chlap nemá sílu to nijak změnit. Asi nejvíc se mi líbila pasáž Expectations/Reality. Myslím, že každý z nás už minimálně jednou zažil něco přesně takového, že? Dohromady ale, podle mne, ty úžasné jednotlivé pasáže netvoří báječný film. Asi jsem čekal něco jiného, asi jsem doufal v něco jiného. Obvykle vůbec netrvám na happy-endech, ale tady bych ho asi uvítal. V tom filmu se mihly špetičky romantiky, ale zůstala po něm pořádná depka. ()

Leeslie 

všechny recenze uživatele

Jasných 5 hvězdiček. A za co? Za Josepha Gordona-Levitta, romantického i melancholického snílka a podivína, za tancovací scénu na You Make My Dreams, za svět, kde i hovínko je uměním, za křičící scénku s penisem v parku, za očekávání/realitu a za zjištění, že po létě přichází podzim :) ()

dadinka 

všechny recenze uživatele

Je to krásně natočeno (počítadlo dnů běžící v čase oběma směry, dva obrazy - očekávání/realita), ale (asi jsem prostě zvláštní) hlavní hrdinka mi byla neskutečně nesympatická. Pěkná, ale sebestředná holka, která ubližuje klukovi, ač jí musí být jasné, že ji miluje. Protože prostě neví, jestli se ráno neprobudí a nebude cítít něco jiného...P.S. Ale tenhle klip i písnička v podání Gordon-Levitta a Zooey jsou super:) http://www.youtube.com/watch?v=RC5b9hVSSmc&feature=fvst ()

Reproduktor 

všechny recenze uživatele

Bravo! Romantická komedie ze které se mi nezvedal žaludek. A určitě nebyla náhoda že sem si tě omylem stáhl moje druhá nejoblíbenější romantická komedie .-) ()

Demoiselle 

všechny recenze uživatele

Výborné přeskakování mezi linkou příběhu, sympatické obsazení i výběr hudby. Nebavily mě rady od desetileté holky /- bod, neni to roztomilý ani vtipný/ a i ta disneyovská vsuvka /jo jo chápu/ nemusela být. Ale mimo to, hezké romantické koukání! ()

Daggeron 

všechny recenze uživatele

"Myslím, že som ťa tam videla... Vážne? Ale ja teba nie... Asi si sa nedíval..." Niekedy naozaj tak dlho pozeráme na zatvorené dvere, že nezbadáme tie, ktoré sa nám otvárajú. 500 dní so Summer je nádherným príbehom o láske, ktorá nie vždy dokáže byť trpezlivá a dobrotivá. Príbehom o tom, ako nevedomosť a neistota vo vzťahu privádzajú človeka k zúfalstvu. O tom, aké ťažké a bolestivé je zaľúbiť sa do ženy, ktorá sa nechce viazať alebo ktorá nevie, čo cíti. Lebo "v láske je to tak, že jeden z dvoch musí trpieť, a je to vždy ten, kto miluje viac." Film s vynikajúcim scenárom, úžasnou hudbou a vydarenými režijnými ťahmi (simultánne zobrazenie očakávaní a reality). U každého človeka prídu v živote chvíle, v ktorých očakáva, že sa stane zázrak. Že zažije radosť, šťastie, raj na zemi. Skutočnosť je však neraz iná. Bezohľadná. Krutá. Až nakoniec stratíme to, čo bolo pre náš život vzácne a pre srdce neopakovateľne krásne. Ale nikdy nesmieme zabudnúť na to, že po každom daždi vychádza slnko. A po každom Lete prichádza Jeseň. ()

JuniorSrky 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí se mi nepodařilo užít si řádně všechny scény a film ocenit, ale poté jsem se k 500 vracel stále znova a znova a díval jsem se pouze na jednotlivé scény, které mě vždy v daný okamžik něčím oslovily, a poté jsem si jej zamiloval. ()

maxnot 

všechny recenze uživatele

Díky náhodě (nebo to byl osud?) jsem přepnul na HBO a viděl kousíček tohoto filmu. Jen tento kousíček mě tak zaujal, že jsem se ho jal vyhledat a posléze zakoupit. Je nápaditý, lehký, vtipný, romantický, skvělá kamera, hudba, scénář... Co více si můžeme přát? V holywoodské záplavě romantických slátanin je toto ostrov, na který se musíte zajet podívat a strávit tam prázdniny. Šťastnou cestu... :-) ()

greeny 

všechny recenze uživatele

Konečně film o vztazích, který není uboze předvídatelný už po prvních deseti minutách - ona a on, jejich pohledy se střetnout....a pak to můžete s klidem přetočit na posledních deset minut, kdy si padnou do náruče a zvoní pohádky konec. Tenhle snímek je svým záhádným způsobem docela milou podívanou (na to, jak se hlavní hrdina trápí). Akorát bych vypustila kýčovitý konec....to že po létě přichází podzim, ví každé malé dítě... ()

kuduka 

všechny recenze uživatele

Jak už tu bylo řečeno, zdatný současný konkurent When Hary met Sally, konečně další film o lásce, za který se nemusíme stydět, že se nám líbí. Chytře napsané (Sedmá pečeť!), moderně provedené (nelineární pojetí děje, filtry, zdatná kamera), jen bych byla raději za konec bez Podzimu.... ()

Saros 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi trefilo do nálady jako dlouho nic. U některých scén jsem zažíval téměř dokonalá deja vu. Parádní film. Jo a Zooey? V Yes manovi byla skvělá a po tomhle filmu ji mám pod kůží asi už nadobro. Pro milovníky tohoto žánru jistě nutnost. Žádná kýčovitá klišé, prostě život sám. ()

KateVonTee 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhezčích filmů co jsem kdy viděla.A ještě to herecké obsazení,no srdíčko zaplakalo radostí.Nezvyklostí je,že většinou bývá v romantických filmech tím beznadějním tvorem žena.Ale tentokrát je to naopak!Romantik s vírou ve velkou lásku je mužský hrdina.500 dní,jeden vztah.Nahoru a pak dolů.Není střed.Naprostá láska nebo naprosté zoufalství a smutek.A Marc Webb má plus,stává se mi málokdy,že by mě film rozbrečel a jemu se to povedlo.A naprosto miluju scénu v parku. ()

PrincessB 

všechny recenze uživatele

To, jak výborně se tenhle film potýká s nejrůznějšími emocemi je mi strašně sympatické. Joseph Gordon-Levittovi role smutného a poblázněného láskou naprosto sedí. Na Zooey jsem si musela chvíli zvykat, nicméně ke konci filmu mi přišla naprosto okouzlující. Dávky smutného dramatu versus pohodové romantické komedie jsou naprosto vyrovnané.Celý film je takový neokoukaný, navíc plný vynikající hudby a nápadů (už jen samotné přeskakování mezi dny). A nakonec nekýčovitý happyend, otevírající další kapitolu s možností dalších promarněných dní nebo lepší budoucnosti pro hlavního hrdinu. Film ze života, celý točící se kolem vztahu, ale ne jen kolem té romantické části. ()

FREEWHEELER 

všechny recenze uživatele

Parádna lovestory s neobvyklou pointou, príjemným vystupovaním a šatom, ktorý sa naozaj na nič nehrá. A kritici budú pindať a pindať a pindať.... ()

Související novinky

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

500 dní se Spider-Manem

500 dní se Spider-Manem

22.01.2010

Studio Sony/Columbia to bere hopem. Je to pár dní, co se z pavučiny vysvobodil Sam Raimi, a už v ní uvázl Marc Webb. Ten po dlouhé a plodné kariéře tvůrce hudebních videoklipů loni celovečerně… (více)

Reklama

Reklama