Reklama

Reklama

VOD (1)

Rok 117 našeho letopočtu. Římské impérium se rozprostírá od Egypta k Španělsku, na východě sahá až k Černému moři. Jen v severní Británii se nedaří dobýt území obývané divokým a krutým kmenem Piktů, bojujících proti organizovaným římským jednotkám partyzánskými metodami. Quintus (Michael Fassbender), který jako jediný přežil piktský útok na římskou pevnost, táhne spolu s legendární Devátou Legií pod vedením generála Virila (Dominic West) na sever, aby splnili jasně znějící rozkaz – sprovodit Pikty ze světa a zničit jejich vůdce Gorlacona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (859)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vrchovatě naplněná očekávání. Centurion je akční přehlídkou drsného římského života řadového vojáka. Žádné minimalistické béčko tu nehrozí už jen díky výborné hudbě a jakž takž povedené, dusivé atmosféře. Souboj několika mužů s jejich pronásledovateli a samotnou přírodou se prostě povedl. Kurylenko působí ve většině scénách, kdy je to záměrem, kupodivu opravdu hrozivě a záchvaty smíchu jsem při jejím "herectví" netrpěl. Nejlepší výkon podává pochopitelně West, jeho kamarádský generál s prořízlou pusou je bezvadný. Fassbender se trochu ztrácí, nicméně to přisuzuji autentičnosti ztvárnit co nejlépe obyčejného centuriona v davu :-). Na film se určitě podívám co nejdříve znovu, je to taková akčnější, tupější verze Valhally Rising. A konečná bitka ruluje. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Neil Marshall a jeho průměrné představení. Krví se tu opět nešetří, příběh je přímočarý, herci charismatičtí, ale v podstatě nic navíc. Při sledování mi to příliš nevadilo a bavil jsem se slušně, ale později v podstatě není nic, kvůli čemu bych si film měl pustit znovu nebo si na něj jen vzpomenout (snad jedině úvodní/závěrečné titulky?). Je to škoda, Marshall má rozhodně na víc. PS: Docela by mě zajímalo, proč, po filmu navazujícím na odkaz levných post-apokalyptických sci-fi, zvolil zrovna souboj zbytků římské legie proti divochům. Uvidíme, jak mu pomůže finální rip necelý měsíc před premiérou v kinech:) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po ultimatnim Soudnym dnu me timhle Marshall trochu zklamal. Problem je, ze to je proste neco jinyho, nez jsem podle traileru cekal. Hlavni particka totiz neni zadna ultra nabusena banda, ktera by ve stylu Conana zmasakrovala, co jim pride pod ruce, ale vetsinu casu jsou na uteku. Coz zaroven znamena, ze tu neni moc souboju, nerek bych vylozene malo, ale proste ne dostatecne. Aspon, ze ty jsou svizny a hlavne krvavy, clovek se ani nezorientuje v bitve a uz je zem pokryta telama a krvi. Akorat mi prislo, ze Marshall netoci jakoze samotny souboje, ale vzdy se zameruje jen na jednotlivy zasahy, tudiz kamera rychle striha na ruzny bodnuti a podobne, takze to je na jednu stranu svizny a vtahne to do bitvy, ale na stranu druhou lehce zmateny. Co se tyce hercu, zadnej mi nepride jako typ nejakyho drsnaka, ale do svejch roli skvele padnou a to prekvapive vcetne Kurylenko. Takze celkove solidne natoceny, pekne krvavy, ale bohuzel nic vic. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Nad historickými fakty Centuriona se radši vůbec nezamýšlím (už jen ty kostýmy mě mlátily do očí), nad těmi dvěmi děvenkami bojovnicemi také radši přimhouřím oko, ale co, já byla napjatá až do konce, herci byli příjemně neznámí, končetiny a hlavičky tam lítaly jedna radost, tak téhle milé oddechovce klidně trochu přilepším. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.6/10] | me: Krvavá nuda. Film bez náboja a bez postavy, ktorá by to nejako okorenila. Herecké obsadenie (s výnimkou Dominica Westa, ktorý si jednoznačne zaslúžil oveľa viac priestoru) je teda nevýrazne a nijako nechytí za srdce. Stavia na svojej brutalite a realistických bojových scénach, ale to ešte z neho nerobí historický bojový veľkofilm. Proste tento film nemá šťavu, síce neuráža divákovú inteligenciu, ale ničím nezaujme. Je priamy a nevýrazný. Typický priemer. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (20)

  • 23 komparzistov utrpelo nejaké zranenia počas natáčania. (westerns)
  • Po pozření muchomůrky zelené dojde k prvním příznakům otravy po 8 až 48 hodinách. Smrt během několika minut je tudíž nesmyslem. (Hal_Moore)
  • Namísto třmenů používala římská kavalérie pro jezdcovo bezpečné usazení těžká sedla se čtyřmi vystupujícími rohy. (Conspi)

Související novinky

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall: Profesionálové nebo emzáci?

Neil Marshall: Profesionálové nebo emzáci?

30.03.2011

Skotský béčkař, od něhož jsme naposledy viděli (pseudo)historickou řezničinu Centurion, dlouho snil o celovečerním remaku kultovního seriálu Profesionálové. To už neplatí. Film se pořád připravuje,… (více)

Jana Eyrová jako gotický horor

Jana Eyrová jako gotický horor

23.11.2009

Ano, všechno teď bude goth a emo. 260 miliónů za první víkend je 260 miliónů za první víkend (vy víte, o kterém filmu je řeč). Dokonce i klasika Charlotte Brontëové bude v nové filmové adaptaci… (více)

Reklama

Reklama