Reklama

Reklama

VOD (1)

Rok 117 našeho letopočtu. Římské impérium se rozprostírá od Egypta k Španělsku, na východě sahá až k Černému moři. Jen v severní Británii se nedaří dobýt území obývané divokým a krutým kmenem Piktů, bojujících proti organizovaným římským jednotkám partyzánskými metodami. Quintus (Michael Fassbender), který jako jediný přežil piktský útok na římskou pevnost, táhne spolu s legendární Devátou Legií pod vedením generála Virila (Dominic West) na sever, aby splnili jasně znějící rozkaz – sprovodit Pikty ze světa a zničit jejich vůdce Gorlacona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (859)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kéž by takhle nějak vypadal BRAN MAK MORN. Syrová, válečná řežba. Marshall má své rezervy a měl by se hlavně naučit stříhat a přechody mezi určitými scénami taky nejsou úplně košer, ale umí vykreslit parádní atmosféru plnou války a krve. Obsazení je znamenité. Výborný, správňácký Michael Fassbender je vyvažován němou divoškou s ďábelskou tváří Olgy Kurylenko. A Dominic West, i když se tam moc neohřál potěšil. Málem bych zapoměl, Eskheriho hudba se povedla na jedničku. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Fassbender jako syn gladiátora, který spolu s hrstkou dalších přeživších římských vojáku běhá sem tam severskou divočinou, a je pronásledován nepřátelským kmenem Piktů, respektive jejich drsnou stopařkou, čarodějkou a 'vlčicí' v jedné osobě. Kdo čekal z VALHALLA RISING něco akčnějšího a méně artového, tady se dočká. Není to ale žádná kdovíjaká sranda, ani znamenitou atmosférou oplývající podívaná. Většinu času se jednoduše zdrhá a pronásleduje hezkou přírodou, sekání a píchání (krve) není zase tolik. Tak tak že to není nuda. CENTURION se prostě měl víc hnát kupředu, víc bavit / víc ničit a zabíjet, anebo přidat po dějové stránce. [HD] ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film mi notně připomněl úvodem snad Gladiátora a později Krále Artuše. Trošku mi přišlo že režisér Marshall přestřelil žánr do kterého se pustil. Ani se nedivím že film byl stažen z distribuce našich kin, protože si upřímně neumím moc představit že by měl kdovíjak vysokou návštěvnost. Je to veskrze takové béčko v historických kostýmech. Režiséra Marshalla si ale moc vážím, už za jeho skvosty jakými jsou Descent nebo Doomsday. Centurion je film, který neuškodí vidět, ale rozhodně dlouho ve vašich myslích nezůstane. PS: Druhá projekce se vyplatila, film není zase tolik špatný jako na první pohled. Jediné mínus bych viděl v Kurylenko, která působí v roli trošku nedůvěryhodně. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Soudný den v historickém kabátě. Je to stejně jednoduché (pro někoho až blbé) a naprosto brutální, ale Neil Marshall to ani nijak neumí. A režijně to opět zvládl na jedničku, celé to rychle uteče, akce je správně drsná a navíc je i mnohem lépe sestříhaná než v případě Soudného dne. Což je velké plus. Záda Marshallovi navíc kryje ultradrsňák Michael Fassbender, kterýmu věštím zajímavou budoucnost. Ten svým výkonem nechá zapomenout i na neuvěřitelně prkenou a vtipnou Olgou Kurylenko, která při bitvách působí opravdu k smíchu, ale aspoň že nemluví. Jenom je škoda, že ke konci tomu trochu dochází dech a bylo to malinko blbé už i na mě. I tak ale celkem slušný historický nářez. 70% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Marshall je dobrý režiser, ale není dobrý scénarista. Tento film si sám napsal a zrežíroval a dle toho to také vypadalo. Přenesl do něj skvěle vyglančené scény s geniálními prvky, ale nezapomněl přidat i scény naprosto trapné, nelogické a tak trochu stupidní. Feministky musely dostávat záchvaty orgasmů, když prsatá, geniálně namalovaná a upravená "nejobávanější bojovnice" nakopávala prdel římskému generálovi, který by sám rozsekal vlastní legii. Já u toho ale brečel smíchy. Samotná podstata filmu je předem zábavná - přeživší masakru utíkají domů, honí je bezcitní stopaři a chtějí je za každou cenu zabít. Kdyby se pouze tohoto Marshall držel, film by byl i na pět hvězdiček. Bohužel, Marshall chce být jednou v Hollywoodu, proto si neodpustil zběsilé odběhy od dějové linie. Z vojáků udělal pitomce, už jen proto, že všichni byli klaďasové a za tři vteřiny konec filmu z některých udělal svině a zrádce, naprosto nelogicky tím potopil celou dosavadní podstatu filmu. Úplný konec je ovšem totální výsměch, překombinovanost, trapnost. Dost kritiky. Marshall díky "Pádu do tmy" a "Psím vojáků" získal dobrý cit pro akci, krev a masky. Proto zde všechny akční bojové scény vypadají ŠPIČKOVĚ. Krev, useknuté končetiny, litý boj, vše naprosto skvělé. Postavy vojáků jsou až na chybu, kterou jsem zmínil, velmi dobří a sympatičtí, skvěle je doplňují vtipné dialogy. Oceňuju i detaily - mluva vojáků, když mrznou zní, jakoby fakt mrzli. Tenhle film jsem předem zatracoval, ale je skutečně dobrý ve všech směrech. Marshall ho udělal skvěle, ale ten samý Marshall do něj vnesl zbytečně moc chyb, které z naprosto dokonalého filmu, který v současnosti nemá konkurenci, udělal jen nadprůměrné survival drama. 80% 15. 08. 2010 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (20)

  • Zobrazení vlci jsou aljašského nebo kanadského původu a nikoli evropského. (Hal_Moore)
  • Technickými modifikacemi musely projít i zapůjčené sněžné skútry norských armádních jednotek. Důvodem bylo přemístění filmového štábů do odlehlejších lokací skotské pahorkatiny s ležící pokrývkou sněhu. (Conspi)
  • O tom, jak by snímek ve finále měl vypadat, diskutoval režisér Niel Marshall s hlavním kameramanem Samem McCurdym po dva roky. Jedinou věcí, na které se ale shodli už od samého začátku, byl fakt, že film by se měl natáčet v opravdové krajině a ne před tzv. zeleným plátnem. (Conspi)

Související novinky

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall: Profesionálové nebo emzáci?

Neil Marshall: Profesionálové nebo emzáci?

30.03.2011

Skotský béčkař, od něhož jsme naposledy viděli (pseudo)historickou řezničinu Centurion, dlouho snil o celovečerním remaku kultovního seriálu Profesionálové. To už neplatí. Film se pořád připravuje,… (více)

Jana Eyrová jako gotický horor

Jana Eyrová jako gotický horor

23.11.2009

Ano, všechno teď bude goth a emo. 260 miliónů za první víkend je 260 miliónů za první víkend (vy víte, o kterém filmu je řeč). Dokonce i klasika Charlotte Brontëové bude v nové filmové adaptaci… (více)

Reklama

Reklama