Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (526)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 4.8/10] | me: Je to riadna ptákovina. Opať ide o Blackovku, opäť to nesie jeho typické črty, ale tento krát je to celé rozprávkové, čím mieri viac na detské publikum. Nemôžem zaujať k tomuto filmu nejaké seriózne stanovisko, pretože Jackové filmy sú už také. Mám rád jeho humor (hoci viac orientovaný smerom k dospelému publiku) a ešte nikdy ma nesklamal. Preto aj tento krát som si to celkom užil, síce medzi to najlepšie z Blacka to nepatrí. Nevadí, žiaden problém som s tým nemal. Pohoda. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Jack Black je třída. Nedělá blbce z ostatních, ale sám ze sebe a já mu to žeru. Taková (ne)normální rodinná komedie, která pobaví, je velmi in a vizuálně také není k zahození. Jack Black jako „King Kong“ nebo jako panenka Barbie nemá chybu! A co teprve divadelní ztvárnění Star Wars a Titanicu, nebo koncert KISS. Podobných odkazů je zde nespočet. A potěšil i výběr písní, od již zmíněných KISS po Guns N‘ Roses. Ono celé je to v rockovém duchu. Ale nebýt těch mravokárných vsuvek, kdy otravná píseň zpívaná hlavními hrdiny přivede všechny na správnou cestu, mohlo by to být krapet lepší. "Gulliver, I am your father!" - "Noooo.." ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Typicky hollywoodsky zprzněná směsice moderní filmové adaptace a módní teenagerské komedie plná těch nejprůhlednějších popkulturních odkazů a zvláštně nevyváženého humoru. Tahle víceméně stále ještě filmová pohádka je postavena především na charismatu Jacka Blacka a ten na vše tedy rozhodně nestačí. Není to sice zase až taková hrůza, jak by se podle místního hodnocení mohlo zdát, ale taneční ,,antiválečný" závěr inspirovaný snad Bollywoodem film sráží na kolena úplně. O povinném happyendu nemluvě... Dvě hvězdy za ty dvě adaptované části úžasné dětské knížky pana Jonathana Swifta, na tu třetí a čtvrtou už se bohužel nedostalo, stejně jako na závan těch nádherných klukovských dobrodružství, které se mi při vzpomínkách na její četbu vybavují... (o antiutopické rovině románu jsem v té době ještě neměl ani ponětí, stejně jako o něm nemají ponětí tvůrci této filmové adaptace) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

A já se náhodou bavil dobře, Jack Black v komedii nikdy nezklame a stejně je to i tady, kdy celej film táhne spolu s Chrisem O'Dowdem, kterej je v záporný roli naprosto perfektní a dokáže být vtipnej, ale zároveň svojí postavu zbytečně neparoduje. Příběh sice neni nic extra a je známej, ale to jak je to adaptovaný na současnou dobu, včetně odkazů na současný filmy je super a hlavně hodně vtipný, obzvlášť, když tam Gulliver poskládává svůj brutálně vymyšlenej životní příběh z filmů, který k sobě vůbec nepasujou. Podle mě pohodová sranda, sice nic víc, ale ani nic míň. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Průměrná rodinná podívaná, která sice dopadla o trochu lépe, než naznačovaly příšerné trailery, ale o žádný zázrak se také nejedná. Jack Black se svým stylem humoru už hodně okoukává, příběh za moc nestojí a ostatní herci, vyjma O´Dowda a Segela, si vzali asi taky dovolenou. Naštěstí se sem tam nějaký ten dobrý nápad najde a celé to celkem příjemně uteče, takže se to pro jednou přežít dá a mladšímu publiku se to asi líbit bude. Od Blacka už bych ale očekával trochu jinou hereckou kreaci a hlavně lepší film.50% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Jonathan Swift napísal Gulliverove cesty v 18. storočí, keď svet nebol ešte celkom objavený a ostrov plný Liliputánov nebol nepredstaviteľný. Dnes to už neplatí, a tak sa tvorcovia rozhodli presunúť Gullivera do alternatívneho sveta. (krasomama)
  • Taylor Lautner měl původně hrát Horatia, ale producenti uznali, že je příliš mladý a obsadili staršího Jasona Segela. (D3VIL)
  • Natáčelo se v Anglii (Londýn, Oxfordshire, Buckinghamshire a Hertfordshire). (Varan)

Reklama

Reklama