Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (526)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jack Black je komik, ktorý uprednostňuje fyzický humor a grimasy. Ak vám to vyhovuje, je tento snímok práve pre vás. Horšie je to ale s príbehom, ktorý je vo väčšine slabý, v niektorých miestach zachádza až do trápnosti. Avšak má spústu popkultúrnych odkazov, triková stránka je na vysokej úrovni a zvyšok hereckého obsadenia príjemné. Nie je to katastrofa. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Strašný zlo... Sáhodlouhá trapná vata, která je skutečně zábavná jen v několika málo poměrně sofistikovaných momentech, jako je náhlé zjevení Megatrona (a fight s ním) nebo parádně pokřivená pasáž v panenkovských šatech. Jinak ale průser, kterému šílený dabing jen nasazuje korunu. JEDINÝ, kdo to ustál se ctí, je naprosto FAMÓZNÍ Chris O'Dowd, kterému se, zdá se, otevřely dveře do Hollywoodu... ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A musíme u toho bejt ??" ;) No, není to zase až tak hrozné, jak se mnozí uživatelé i minikissáci snaží všechny přesvědčit, zvlášť když se jeden nebude naprosto zbytečně zabývat Swiftovou předlohou, s níž má snímek asi tolik společného jako supertragéd Jack Black s charakterním herectvím, nicméně režisér Rob Letterman se svým hraným debutem dokazuje, že platí za typického animáčníka, zato skvělého, ten jeho rukopis lze odhalit až příliš snadno, spousta odkazů, nesmírné množství detailů i lehká přepjatost sice funguje v rámci "kresleného snímku", ovšem kvalitní hraný celovečerák rozhodně neudělá.. Letterman si totiž absolutně neví rady s vedením herců, kteří snad až na přehrávajícího O'Dowda, který však po chvíli spíš otravuje než baví, své role činí naprosto nezajímavými a bezkrevnými.. A tak ve finále platí Gulliverovy cesty za celkem slušný a trikově dokonce nadprůměrný biják, co dokáže královsky bavit tím bestiálním množstvím odkazů, které však nepřehluší zbylou prázdnotu s vtípky, co vyznívají převážně do ztracena, i znovu mainstreamově krotkého Blacka.. ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

11.2.2011 ~ Fekální umělec. Kde se Jack Black objeví, tam se hovno zazelená. A jak nejlépe pošpinit Gulliverovy cesty, než obsazením Jacka Blacka do této humusální parodie. ~ Jestli vám připadá vtipná bečka sádla, smradlavý fusekle, holý prdele, samoúčelné parodie moderního světa, pomočování lidí apod., bude se vám tahle sračka líbit. Pokud jste na poněkud jiný humor, vyhněte se modernímu Gulliverovi obloukem. V hlavních rolích se tu pro mě sešli tři nesympatičtí herci, tedy hlavně Jack Black a Emily Blunt (mě to děvče prostě nesedí). ~ Jack je poslíček z podatelny, nemá žádné ambice a v podatelně hnije. Ovšem líbí se mu jedna redaktorka a tak, aby ji zaujal, splácá doma nějaký článek o své fiktivní cestě kamsi. Díky tomu od ní dostane možnost prozkoumat záhadu Bermudského trojúhelníku. Jack vyjede, sám na moře, zastihne to tajfun-tornádo-cyklon-vichřice, prostě nějaká živelná pitomost, a probouzí se svázán mnoha mrňavými lidičkami. ~ Nejdříve ho mají za zrůdu, pak jim ale pomůže, získává si sympatie princezny Emily Blunt, čímž nasere generála, co je s ní zasnoubený, do toho se začíná prdět sousední království, co furt chce válku a redaktorka zjišťuje, že původní Jackův článek je okopírovaný. Vydává se za ním a končí tamtéž. ~ Nestojí to ani za ty smradlavý fusekle. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Právě jsem se vrátil z dlouhé cesty z kina a musím Vám o tom povyprávět. Seděl jsem ve své kajutě spolu s dalšími lidmi, když v tom temném sále nás pohltila mocná příšera 3D a vtáhla do svého filmu. Kde na nás chrlila nudné vtipy, mučila Blackovými grimasami a obtěžovala trapnými narážkami. Zcela úplně nás přežvýkala a pak vyplivla zpět do sálu a my museli po svých odejít do našich domovů. Zklamaní... ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. prosince 2010 v Los Angeles. (Varan)
  • V závěru filmu „noviny“ zobrazují nesmyslný časový úsek 20. červen 2011 - 3. červen 2011. (KucC)

Reklama

Reklama