Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně není problém v tom, že by tato komedie neobstála ve zkoušce časem, protože situační komedie protkaná gagy, funguje pořád stejně. Takže zub času zahlodal nespíš na mě, resp. na mé schopnosti nechat se pobavit infantilními fórky ve stylu opakovaných pádů do vody, rány hráběmi, na které šlápnete, nebo usednutí na katapult, který vás příhodně mrskne na nejvhodnější místo. Prostě už se tomu nejsem schopen smát. Návrat Pinkulína je mix Fantomase, parodie na starého Bonda a samozřejmě prvního Pantera. Ale přestože jsem se za břicho nepopadal, nijak výrazně jsem se nenudil a otrávený taky nejsem. Nelze totiž neocenit herecké výkony, včetně dabingu a milou bezelstnost, s jakou je tento film divákovi předkládán. Není v tom žádný škleb, vypočítavost...prostě stará dobrá, poctivá komedie. 70% ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá víceméně z piety – ve své době jsem konkrétně tohle pokračování v kině absolvoval nepočítaněkrát. Stejný efekt jako u českého Agenta W4C – originál bondovky byly politicky závadné, tož nám klukům lačným po rafinovaných agentech, ďábelských zlosynech a oslnivých kráskách nezbylo než hltat parodie, ty se tzv. směly. Pak má člověk v dospělosti brát svět vážně. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Aká je cena piana v porovnaní so strašným zločinom, ktorý tu bol spáchaný?“ Séria sa ocitá na svojom kvalitatívnom vrchole. Štvorka do kín putovala len rok po predchádzajúcej časti, aby sa železo kulo zahorúca. Vracia sa nielen Edwards, ale tiež neprekonateľný Sellers a samozrejme nesmie chýbať nepredvídateľný ázijský komorník Cato, animované titulky podmaľované legendárnou melódiou a šéfinšpektor Dreyfus. Až na to, že sa na konci predchádzajúcej časti z Clouseaua definitívne zbláznil, skončil v psychiatrickom ústave a šéfinšpektorom sa stal hádajte kto. Dreyfus sa v štvorke mimochodom prerodí do temer až bondovského záporáka, nechýba dokonca ani smrtonosný zbrojný vynález. Avšak v porovnaní s chaotickým Clouseauom je aj najsmrtonosnejšia zbraň sveta zrazu len neškodná detská striekacia pištoľka. Filmu dominuje viacero skvelých fyzických nápadov (dobývanie hradu, brnenie), ako i skvostných dialógových prestreliek v čele so šialenou scénou vypočúvania v komnate. Nechýba legendárna pasáž „ale to nie je môj pes“ a množstvo hlášok („Viete, čo to bolo za bombu?“ – „Nejaká výbušnina.“). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle je recept na správnou komedii. Ingrediencemi jsou Peter Sellers, Herbert Lom a režisér Blake Edwards a vyvážený scénář, který, až na několik drobných zaváhání, se opravdu vydatně vyblbnul a místy až zešílel. Na zlepšení dobré nálady se doporučuje zhlédnout film s geniálním dabingem Stanislava Fišera a spol. Působí to jako balzám. Tyhle komedie se mně nikdy neohrají. Vždy si v nich najdu něco nového a předtím nepovšimnutého. 100% ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Humor mi přišel ještě víc ulítlejší než kdykoli předtím, a přesto je tento díl hned za druhým ze série nejlepší. Shodou okolností má tento film společné s Růžovým panterem jen postavu Clouseaua, o onen slavný diamant zde opět nejde. Dreyfuss se zvedl ještě o stupeň výše, Clouseau je jako vždy na 100% - nejlepší moment: vyslýchání personálu v domě. Novým prvkem jsou parodie - v úvodních titulkách si bere Edwards na mušku známé hollywoodské klasiky, na konci zase milostné scény z romantických filmů. Některé scény mi připomněly neméně skvělého Fantomase, ale nevím, zda to bylo úmyslně. Co ale zjišťuji, že existují dvě dabingové verze - viděl jsem bohužel tu vyrobenou pro VHS, kde se střídá v pravidelných intervalech ve vedlejších rolích dvojice Šrom - Klapka. Aspoň že Stanislav Fišer zůstává zachován. Jelikož jsme se tu vyhnuli hluchým místům, dávám tentokrát bez jakýchkoli debat pět hvězd. "Zavolejte FBI, CIA a Pentagon a zjistěte, kdo vyhrál!" ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)
  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama