Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Humor mi přišel ještě víc ulítlejší než kdykoli předtím, a přesto je tento díl hned za druhým ze série nejlepší. Shodou okolností má tento film společné s Růžovým panterem jen postavu Clouseaua, o onen slavný diamant zde opět nejde. Dreyfuss se zvedl ještě o stupeň výše, Clouseau je jako vždy na 100% - nejlepší moment: vyslýchání personálu v domě. Novým prvkem jsou parodie - v úvodních titulkách si bere Edwards na mušku známé hollywoodské klasiky, na konci zase milostné scény z romantických filmů. Některé scény mi připomněly neméně skvělého Fantomase, ale nevím, zda to bylo úmyslně. Co ale zjišťuji, že existují dvě dabingové verze - viděl jsem bohužel tu vyrobenou pro VHS, kde se střídá v pravidelných intervalech ve vedlejších rolích dvojice Šrom - Klapka. Aspoň že Stanislav Fišer zůstává zachován. Jelikož jsme se tu vyhnuli hluchým místům, dávám tentokrát bez jakýchkoli debat pět hvězd. "Zavolejte FBI, CIA a Pentagon a zjistěte, kdo vyhrál!" ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Aká je cena piana v porovnaní so strašným zločinom, ktorý tu bol spáchaný?“ Séria sa ocitá na svojom kvalitatívnom vrchole. Štvorka do kín putovala len rok po predchádzajúcej časti, aby sa železo kulo zahorúca. Vracia sa nielen Edwards, ale tiež neprekonateľný Sellers a samozrejme nesmie chýbať nepredvídateľný ázijský komorník Cato, animované titulky podmaľované legendárnou melódiou a šéfinšpektor Dreyfus. Až na to, že sa na konci predchádzajúcej časti z Clouseaua definitívne zbláznil, skončil v psychiatrickom ústave a šéfinšpektorom sa stal hádajte kto. Dreyfus sa v štvorke mimochodom prerodí do temer až bondovského záporáka, nechýba dokonca smrtonosný zbrojný vynález. Avšak v porovnaní s chaotickým Clouseauom je aj najsmrtonosnejšia zbraň sveta neškodná detská, vodu striekajpca pištoľka. Filmu dominuje viacero skvelých fyzických nápadov (dobývanie hradu, brnenie), ako i skvostných dialógových prestreliek v čele so šialenou scénou vypočúvania v komnate. Nechýba legendárna pasáž „ale to nie je môj pes“ a množstvo hlášok („Viete, čo to bolo za bombu?“ – „Nejaká výbušnina.“). ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenční vrchol celé série, tady poprvé a taky naposled je to "čistokrevný růžový panter". Nekonečné eskapády skvělého humoru, které se nepotřebují přetahovat se zpívajícími filmovými hvězdami či nekonečnými minutami detektivních zápletek. Všechno tu od počátku až do konce slouží jedině a pouze humoru, neuvěřitelnému, ztřeštěnému a nesmírně originálnímu... 80% Zajímavé komentáře: Radek99, Marigold ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Blbý a blbější ze Scotland Yardu. Naštěstí ti dva mají v sobě rovněž kapku chytrosti, tedy jeden z nich minimálně. Chodí v hnědém baloňáčku s vyšívaným kloboučkem, střídá rafinované převleky a na pouti plné zabijáckých škarohlídů předvádí s nenápadní precizností svůj geniální čich na příchozí nebezpečí, hodný velkého Sherlocka Holmese. Jmenuje se Clouseau, inspektor Clouseau... Osobně nepatřím k fanouškům "Panteří" série, mé hodnocení předchozích dílů se potácelo na rozpačitých 3 hvězdách, a Peter Sellers si vysloužil mou oblibu díky zcela jiným filmům. Nicméně určitě se zde shodnu s názorem většiny, že se jedná o nejpovedenější díl, tady konečně vnímám tolik proklamované navázání na němé grotesky v moderním hávu na úrovni, tady konečně vnímám klasiku svého žánru. Kromě skvělého úvodu rozhodně stojí za to minimálně prohlídka domu a výslech přítomných s milou "mezihrou" v tělocvičně nebo Clouseauovy trampoty se zdvihajícím se mostem (či jiné pokusy, jak se dostat přes řeku). Sellers tady naplno řádí, přímo ve vražedně bláznivém tempu, navíc zmizelo hodně toho, co v mých očích předchozí díl Návrat Růžového Pantera coby parodii brzdilo. Pár otravných záporáků, občas přehnaný Lomův exhibicionismus a příliš praštěné karate nelze přehlédnout, ale přežít určitě ano. Oficiální text distributora je tentokrát výjimečně nápaditý, nejen trefně vystihuje hru mezi inspektory lidovým příslovým, ale rovněž charakteristiku filmu: ďábelsky geniální! :-) :-) 80% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Clouseau a Dreyfus znovu zasahují a zárukou je jedno velké ujeté komediální peklo. V tomto díle se asi nejvíc z celé série vyřádil Herbert Lom, Peter Sellers samozřejmě také, ale to je jaksi mimochodem. Zajímavé je, že komisař Dreyfus je v každém díle jiný. Od zoufalce se dopracoval až k šílenému internacionálnímu zločinci fantomasovského formátu. Ze všech megavtipných scének u mě vyhrává ta na Oktoberfestu. Nakonec je příjemným spestřením nádherná Lesley-Anne Down. A navíc jsem měl štěstí vidět film se starým dabingem, který jej povušuje o třídu výš (Couseau je vrchol dabingového umění Stanislava Fišera - promiň Vinnetou, Rudolf Hrušínský coby Dreyfus a Lesley-Anne Down nadabovaná sexy hlasem Aleny Procházkové). 85%. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)
  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)

Reklama

Reklama