Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Scénář se mi nelíbil vůbec - sled náhodných epizod bez ladu-skladu. Dejme tomu: klipy ze života punk-rockové dívčí kapely. Ovšem jako posluchač soft-jazzové hudby á la Chet Baker, Armstong a pod. musím konstatovat, že mi bylo líto holek, že se nedostaly pod ruku kultivovanějšímu producentovi, kterej by z nich dostal - jakože talentované byly - kultivovanější hudbu než tenhle punk-rock. Kolik vlastně chybělo, aby se z nich staly třeba pornohvězdy - z hecu nějakého trouby

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

The Runaways... co jsme se jich nasjížděli na starém gramci... paráda.

Uživatel hrafnain smazal svůj příspěvek.

Uživatel hrafnain smazal svůj příspěvek.

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

Tak toto bolo žráááádlo ! :) Skvelý film,tie dve samice podali TOP výkon,perfektná kamera,namakaná muzika,excentrický Michael Shannon ako hudobný producent...jeden z fakt mála filmov,ktoré nemajú chybu a putuje  okamžite do mojej Top 10..parááda! 98%

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Insegrim

Insegrim (hodnocení, recenze)

Dlee: knihu napsala v roce 2010. A s filmováním skončila, podle imdb, v roce 1991. Když se mrkneš na její role, tak je docela možné, že si šla "přilepšit" jako prodavačka.

Dlee

Dlee (hodnocení, recenze)

Konec filmu je podle mě špatně vyobrazenej.Cherie Currie je ve filmy zoobrazena jako totální nula která skončila na dně jako prodavačka.Podle biografie to tak nebyl.Cherie se dala na solovou dráhu a posléze natočila hodně filmů.I v roce 2011 vydala album.Nechápu proč filmovej konec byl smyšlenej.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

LukyNike

LukyNike (hodnocení, recenze)

ze zajímavostí:  Žádná z hereček ve filmu nebrala opravdové drogy. Šlo pouze o vitamín B. Dokonce i v cigaretách byly pouze speciální bylinky. (zajda404) Prý speciální bylinky :D jednu takovou znám xD

carly

carly (hodnocení, recenze)

ten film bol natočený podľa autobiografie Cherie Currie, takže Joan tam bola len vedľajšia postava. som si istá, že jej životoposný film by bol veľmi zaujímavý :)

Popy1

Popy1 (hodnocení, recenze)

Po tomto filme mám trochu zmiešané pocity.Buď to bolo tak nezáživne natočené,alebo mala Joan Jett taký nezáživný život.Aj keď je to životopisný klasičák,s takými filmami ako je Tina,alebo Ray sa to moc nedá porovnať.Na druhej strane je I Love Rock n Roll hymnou,ktorú len tak niečo nepokorí a J.Jett ostáva večnou ikonou.

Venedo

Venedo (hodnocení, recenze)

když jsem viděl, že kdejaký diletant, aniž by znal Rock & Roll, natož skupinu či absolutní Hard Rockovou hvězdu Joan Jett a její Blackhearts, hodnotí tento počin - tak zvedám plným počtem.
Viz.:
"O nejakejch Runaways jsem v zivote neslysel, coz je ale v podstate fuk, tohle je klasickej biografickej film,..."
"Runaways nebyly nejlepší dívčí rocková kapela. Runaways nebyly ani první dívčí rocková kapela. Popravdě za moc nestály...."
- tohle múže psát opravdu jen ....
 
"Rock 'n' roll si tedy představuji trochu jinak.....Nic proti Dakotě Fanning, je to talentovaná a roztomilá herečka"..., :)))))))))
asi ji dotyžný nikdy neslyšel zpívat/hrát, když to rozbalí (nesmím opomenout ani Kristen Stewart)

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

JIRKKA

JIRKKA (hodnocení, recenze)

bydlím v Praze a když vyšly Runaways, 1.března, tak jich byly plný trafiky a všechny obchody kam jsem se podíval. Ale od 3.března, co jsem se dostal do města tak až dodnes, jsem už dvd neviděl ani v jednom jediným obchodě, trafice, nikde. A že už jsem se díval aspoň stokrát. Tak nevím, jestli je to tím, že by byl tak obrovský zájem, a nebo toho vydali směšně málo. Pak by to bylo pokračování tradice ,,jak odrovnat dobrý film,, jakou začali  Apparition, kteří ten film dokonale pohřbili.

Rob Robinson

Rob Robinson (hodnocení, recenze)

peace...  já nikoho originálky kupovat nenutím (nejsem fízl z hospodářské, ani udavač OSA), berte to jako moje soukromé vyjádření "morální podpory" (z těch 99 kč jim totiž asi moc peněz nepřiplave) hercům a tvůrcům filmu

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

gigapuding: proč si myslíš že jsem neviděl SN a Runaways když to už vyšlo v dabingu?nechápu tě

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

gigapuding: já jsem si to stáhl,vyšlo to na DVD nedávno v dabingu

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

gigapuding: tak to nevím,hádat nebudu... ale kupovat tenhle film je blbost,není to žádnej hit,ale životopis o kapele a na 1 shlédnutí dobrej film...potom by ti ta origoš placka ( těch 100 kč ) doma zbytečně leželo...

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Robinson: si na to vytiskni obal a máš to origoš...ale když máš tolik peněz,tak si to kupuj

Rob Robinson

Rob Robinson (hodnocení, recenze)

rounen: věřte že adresu ulozto znám docela důvěrně, ale to nic nemění na tom že The Runaways jsem chtěl origoš

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

co tu řešíte?stáhněte si to v DVD,nebo Blueray,a nemusíte nic kupovat... docela dobrej filmek,a herecké obsazení bylo super... 4*... bohemský život- sex,drogy and rocknroll :D

Rob Robinson

Rob Robinson (hodnocení, recenze)

tak jsem se vykašlal na webshop (dodací lhůta 7 týdnů - WTF?) a koupil si placku v trafice (poslední za výlohou :-P), koupě nelituju, DVD zvuk mě doslova přikoval k obrazovce (i když zrovna runaways jsou film, který by vás obohatil dokonce i jako pouhá zvuková kulisa při práci)

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

Rob Robinson: já jsem o žádné "akceptaci" nemluvila, člověk si to může koupit kde chce a ta dvojnásobná cena je problém tak maximálně distributora, když si to od něj ti lidi kupovat nebudou, pokud to mají z anglie levnější

Rob Robinson

Rob Robinson (hodnocení, recenze)

GigaPudding: jenomže to spolu prostě souvisí a uvedla jste že největší český problém je maximálně akceptace předražených placek veřejností... což je jen polovina pravdy

Kjuk

Kjuk (hodnocení, recenze)

Tak doufám, že se Dakota nikde neztratí, jelikož je to přesně ten typ herečky, která i kdyby hrála v největší béčkový volovině, tak se na ni vydržím koukat. Miluju blondýnky!!

Rob Robinson

Rob Robinson (hodnocení, recenze)

spotřebitel je ten kdo určuje pravidla uvnitř trhu (teď pomíjím že většina filmů je ze zahraničí - takže je pak nutné uvažovat i globálně)... pokud se naše společnost skládá převážně z těchto frakcí: 1.poslušných ovcí 2.slevových maniaků 3.warezáků tak to prostě spěje ke konfliktu, dobrá zpráva je že významně ustupují i prodejci, což je oproti minulosti malý zázrak, třeba jednou doženeme západ i v tomto (nejen v cenách potravin :-( ) jestli vám vadí předražené placky v našich obchodech a nevadí vám lidi kteří si myslí že je normální neplatit a stahují si všechny filmy z warezu tak měříte dvojím metrem (a ne netvrdím že jsem nikdy nic nestáhl, a že se stahovat nesmí, jen mi přijde směšné to čecháčkovství které se domnívá že "lid" narozdíl od podnikatelů a politiků může krást, protože krade "v malém")
PS: DVD za stovku nemívá bonusy, Blu Ray si zatím nepřehraju, ale to už se tu řešilo? pokud budeme všechno kupovat v zahraničí, pak se vydáváme na cestu ze které bude obtížné se vrátit (jak jsem vysvětlil, vyšší cena není jen o nenažranosti překupníka)

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

Rob Robinson: a o jakém bojkotování předražených výrobků je jako řeč? :) o dvd za 100 korun? nebo o těch blurayích za tři stovky ze zahraničí? :)

Rob Robinson

Rob Robinson (hodnocení, recenze)

GigaPudding: zhluboka se nadechněte a najděte si k peskování a mentorování někoho komu se to bude líbit, já jsem napsal svůj názor a vy jste ho zřejmě ani nečetl, protože jsem mluvil o situaci před pěti lety a o obchodě s DVD v Irsku (blu ray mají samozřejmě mnohem lepší lokalizace než DVD, právě proto jsem si na začátku diskuze povzdechl že asi opravdu budu muset migrovat na Blu Ray a to ne kvůli technické kvalitě, ale i kvůli bonusům, které se na DVD pomalu přestávají objevovat - ČR je v tomhle extrém, je to živené i  mánií po "OEM" 50,-Kč DVD ale je to cítit i ve světě) a pokud odmítáte uznat část viny i na straně diváků (kteří místo aby "měli koule" bojkotovat předražený výrobek tak jdou cestou menšího odporu a film si stáhnou přes warez) tak se mi vyhýbejte obloukem, protože naše diskuze asi málokdy skončí smírem, neberte to osobně a do soukromého života přeji jen to nejlepší...

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

Rob Robinson: s morálkou společnosti je jediný problém a to je ten, že tu mají drzost předražovat zboží klidně i dvojnásobně a nikomu to neva :)
a běžné filmy na blurayi se dají sehnat ze zahraničí úplně v klidu s českými titulkami, takže nenos ty dříví do lesa :)

Rob Robinson

Rob Robinson (hodnocení, recenze)

GigaPudding: tohle vím už deset let (původně v souvislosti s hrami)... souvisí to s velikostí trhu, s přemnožením "distributorů" (je jich tak moc že si už nekonkurují, ale naopak spíše přežívají na úkor zákazníků), s morálkou ve společnosti obecně(tzn. na obou stranách barikády) a v neposlední řadě s lokalizací PS:  pořídil jste si někdy nějakou zahraniční placku? já ano (v irsku na výletě zrovna před těmi vašimi pěti lety :-P ze tří filmů měl české titulky jeden), takže nenoste dříví do lesa...

Rob Robinson

Rob Robinson (hodnocení, recenze)

JIRKKA: já bych taky bral bonusy... ale asi holt půjdu s proudem a časem(až budu mít aparaturu) pořídím plnohodnotný produkt...... Blu-Ray :-/

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

Rob Robinson: jako taky objevili, že v zahraničí je cena levnější už sto let teprv teď? :)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama