Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (370)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příběh snad až legendární dívčí hard rockový kapely, no není to špatný. Celkem dobře zfilmováno, řekl bych (příběh Runaways jsem vůbec neznal, tak to těžko posoudím). Má to svůj ksicht, první polovina nemá chybu. Ale když pak člověk čeká nějaký vykolejení, nic velkýho nepřijde, a když pak člověk čeká nějaký pořádný završení, je konec. Není to takový ten šablonovitý průběh, což je ale právě asi škoda - připadal jsem si trochu ošizen, i když teda nejspíš nebylo o co. Herecky pěkný, Michael Shannon (jako výstřední producent Kim Fowley) byl super. 7/10. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Vedle Whip it další výborný holčičí film a tentokrát ze vzpomínek Cherie Currie o Joan Jett a kapele The Runaways. Hned na rovinu se sluší říct, že tenhle životopisný film neříká skoro vůbec nic ani o Cherie, ani o Joan, ale je velmi efektně a zábavně rock'n'rollově natočený a s výborným soundtrackem. Je v tom takové letem světem povídání o The Runaways s různými highlighty jejich veřejné i osobní kariéry, ale nějaké hlubší pohledy na obě hlavní postavy tam nejsou i přes pár náznaků, které ale rychle zaniknou a nejsou ani nijak zvlášť rozvinuté. Každopádně ale film tak pěkně běží dopředu a k tomu tak zábavným způsobem, že vůbec nevadí, že se člověk nedozví o Cherie Currie ani o Joan Jett nic podstatného, protože všechen ten rock'n'roll, stylové záběry a celé scény to dokážou v klidu utáhnout celé sami. Hodně tomu pomáhá i herecké obsazení s Kristen Stewart jako Joan Jett a Dakotou Fanning jako Cherie Currie a Michaelem Shannonem jako rockovým producentem Kimem Fowleym. Dakota teda sedí nejvíc, protože překvapivě pěkně zahrála a je zajímavé, že ji jako šestnáctiletou obsadili do role šestnáctileté, když je všude vidět jak do takových rolí obsazují třeba i o pět nebo víc let starší herečky. A zahrála fakt výborně a stylově a bylo na ní vidět, že ví jak má vypadat rock'n'roll i rock'n'rollová troskovitost :). Kristen Stewart si Joan Jett očividně užila a šlo jí to taky moc pěkně. Akorát teda byla škoda, že jak byl film tak rychlý, tak člověk ani nemusel zaregistrovat, že třeba v jejich kapele je i Scout Taylor-Compton, která si moc nezahrála vzhledem k tomu, že prakticky žádné vedlejší postavy neměly žádný prostor. A Michael Shannon si celou tu glamovost a extravaganci musel užít docela určitě, protože i když byl jen takovým popoháněčem děje mezi Cherie a Joan, tak to byla tak výrazná a zapamatovatelná postava, že mě to až překvapilo :). Takže jako pecka a chtěla jsem dokonce hned po kouknutí dát ***** za tu poslední scénu, ale nakonec jsem si to přes noc rozmyslela a ***** si kdyžtak schovám na druhé kouknutí :). ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Začátky hry na kytaru Joan Jettové jsou komické. CITÁT - Koníček pádí !!?? Naučte mě raději Smoke of the water............ Joan Jett, Sherry Carrie, Sandy West, Lita Ford, Robin Robinson ve velkolepé životní éře jako zakladatelky skupiny The Runaways. CITÁT - Nezletilá zpěvačka, tomu říkám trefa............. Povedená scéna je ta, kdy Joan Jett močí na kytaru jednoho ze skupiny, které The Runaways dělají předkapelu. ............Ty vole, co děláš, močíš na kytaru !!! Je mi to u prdele........... Spojte sex, drogy a hudbu a vznikne co ? Rock 'n' Roll. Ve filmu mimo jiné zazní živě a celá píseň Cherry bomb. http://www.youtube.com/watch?v=pMDn6V7ZLhE Pak přijdou i první rozpory, hádky a životní nezkušenosti některých členů skupiny. CITÁT - Propaguj naši kapelu a ne svoji frndu !........... Nádherná autobiografie se spoustou hudby. Produkci tohoto příběhu měla Joan Jett osobně. Mimo písní The Runaways a Joan Jett The Blackhearts zazní třeba Rebel, rebel od Davida Bowieho, nebo Fever od Peggy Lee, nebo třeba Pretty vacant od Sex Pistols. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Runaways nebyly nejlepší dívčí rocková kapela. Runaways nebyly ani první dívčí rocková kapela. Popravdě za moc nestály, ale určitě byly hezčí, než ty pipiny, co je tu hrajou. Film stojí taky za starou belu a jediná věc, která mě na něm trochu pobavila, byla scéna, kdy Joan Jett učí onanovat zpěvačku. Té to moc nejde, ale když jí Joan poradí, aby přitom myslela na Farrah Fawcett, zpěvačce to začne hned jít mnohem lépe. (Věřím, že tímhle megaspoilerem jsem filmu získal nějakého diváka navíc.) Mimochodem, Lita Ford, po Joan druhá nejslavnější hudebnice z Runaways, měla v celém filmu asi tak jednu větu. (Myslím, že řekla, že zpěvačka je kráva.) Kdyby se to točilo v 80. letech, určitě by měla věty alespoň dvě! ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Asi propadám v úžasných uživatelech na csfd, co jdou s proudem. Nejen, že miluji veškerou Riot hudbu, ale hlavně tomuhle dávám 5 hvězd. Riot grrl, a vůbec hudba spojena s nimi, je pro mě dlouhodobý vztah. Miluji Bikiny kill, Bratmobile, Le tigre a samozřejmě Runaways a samotnou Joan Jett. Tudíž tento film hned z počátku jsem doslova žrala každým coulem. Joan Jett je šílená lesbická ikona a opravdu se to umocnilo, když naše milovaná Kristen Bella Stewart vypadala jako Shan z tak už homo seriálu L word. Obávám se, že ne jedna lesba u tohoto filmu onanovala (ne, že bych se počítala mezi ně). Opravdu překvapivě Kristen Bella byla přesvědčivá a vážně se mi líbila (však krásou na Joan Jett-reálnou nemá!). Když se kouknu na zobrazení Cherie v podání Dakoty Fanning, tak tam je to už rozporuplnější. Cherie Currie mě vždy přišla z nahrávek z Japonska opravdu více robustnější, což Dakota je opravdu sexy tělo. Hlavně slečna Dakota (opravdu hrozné jméno, možná i horší než Montana) neměla v hereckých schopností tak navrch, jako jiní herci. Mile mě překvapily různé informace o Runaways, které jsem nečekala a to je mám v přehrávači už mnoho měsíců, ba i let. V kvalitě vizuality filmu jsem byla t´že mile překvapena. Viditelné chyby žádné, dost jsem se kochala. Velké plus musí dost i Floria Sigismondi, jako celovečerní debut-klobouk dolů. Prostě paráda. Cherry bomb je pro mě klasika a The Runaways je příjemné zpestření a opravdu úžasný film a úžasné kapele. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (noelcoward73)
  • Když Joan Jett poprvé slyšela nahrávku Kristen Stewart zpívající její písně, myslela si, že jde o záměnu kazet a zpívá ve skutečnosti ona sama. (SydneyB)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama