Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

gemi 

všechny recenze uživatele

Laťku předchozích dvou vynikajících dílů se přeskočit nepodařilo, proběhl jen jakýsi průlez pod ní. Pár vtipných gagů, řada dalších je přepálených (obchod profesora Ballse), takže jsou spíše absurdní než vtipné, no a taky řada hluchých míst, která moc nebaví. Kato je tu často častován "žlutou opicí", ale interakce s Clouseaem už nejsou tak vtipné jako dřív. Styl gagů posunul opravdu vtipnou komedii do pozice naivní grotesky. No a pak asi detail, ale zajímavý. V sérii Růžových panterů jde o Růžového pantera snad jen ve dvou filmech. Toto se třeba jmenuje Pomsta Růžového pantera, ale ten tady vůbec nefiguruje, není jedinkrát zmíněný (krom úvodních a závěrečných animací), natož aby se někomu mstil... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Poslední dobrý film této série. I tento díl je ukrutně vtipný a nadprůměrný, to úpně nejlepší už ale skončilo minulým dílem. Clouseauovy převleky jsou tady nejlepší ze všech, je tu hromada výborných momentů, Kato tu opět válí a samozřejmě nesmí chybět Dreyffus. Prostě tu opět jsou všechny postavy z minulých dílů, aby se sešli na poslední nadprůměrné filmové jízdě. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Peter Sellers popáté jako šéfinspektor Clouseau, tentokrát je terčem francouzské mafie. A poprvé docela zklamání, neboť situačních gagů velmi ubylo. Předchozí díly, tj. Růžový panter, Clouseau na stopě, Návrat Růžového Pantera a Růžový panter znovu zasahuje byly oproti Pomstě Růžového pantera a následujícím Panteřím snímkům živou groteskou, tady už šla kvalita gagů rapidně dolů. Na Pomstu se sice dá ještě dívat, ale už to prostě není žádná "plomba". Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=r1cbl0zwFws ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejzdařilejších dílů Růžového pantera. Jsou tu opravdu silné komické momenty, obzvlášť scény s Kattem. Při druhé polovině filmu, kdy si Katto nasadí silně dioptrické brýle a odletí s Clousseauem do Hong Kongu, se budete náramně bavit. Ale i první půlka není špatná (Clousseau přestrojený v dámských šatech nebo Clousseau na hřbitově). ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Nedokážu se chovat jako Číňanka. Proč byste nedokázala. Snažte se myslet na žluto....:D" Čekal jsem nastavovanou kaši, ale ono to vůbec nebylo tak špatný. Nevím, zda to bylo tím částečným přesunem děje to exotického prostředí Hongkongu nebo za to může to bláznivé finále ve stylu správňácké gangsterky, kdy automobilovou honičku střídá pořádná střílečka? Nebo že bych si už na počtvrté zvykl na ty Sellersovi blbiny...? :D Každopádně musím konstatovat, že se mi opět jako u předchozího dílu docela líbila zápletka (pro tentokrát s mafiány). A taky mě pobavily všechny ty Clouseauovy roztodivné převleky. Obzvláště ten mafiánský neměl chybu. V tomto směru bych řekl, že tento díl byl vydařenější než většina předchozích (možná s výjimkou dílu o Růžovém panteru co znovu zasahuje). Co neubylo, byly všechny ty trapasy (nešikovnosti), přičemž jako by to bylo nakažlivé a tak už nezakopává a furt do něčeho nevráží jen sám Peter Sellers, ale i většina dalších protagonistů. Zvláštní, jak se lidé mohou smát, když si někdo (často vlastní vinou) ubližuje, říkám si. Tento humor asi nikdy pořádně nepochopím, tak jsem rád, že další díly "pantera bez pantera", už Česká televize myslím dávat nebude a já tak budu mít od těchto bláznivin "svatý pokoj"... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Vozidlo "Stříbrný sršeň" je ve skutečnosti pozměněný Citroën 2CV. (Terva)
  • Přestože se komisař Dreyfus (Herbert Lom) stal v předešlém díle série Růžový panter znovu zasahuje (1976) obětí laseru, kdy po jeho zásahu zmizel, objevuje se v Pomstě růžového pantera bez jakéhokoliv vysvětlení živ a zdráv. (doktofaust)
  • Několik hlášek z filmu je použito na začátcích vybraných skladeb z alba "Na eXX" od Tří sester. (puchal)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno