Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kouzelná školka je cyklickým a inspirativním pořadem pro děti předškolního věku. Důraz je zde kladen na jemnost, „hladivost“ a především srozumitelnost nejmenším divákům (3-6 let). Jeho posláním je děti zaujmout, navázat s nimi dialog, povídat si o světě, který vidí kolem sebe, seznamovat je se základními etickými hodnotami a přitom jim nebrat dětství a pomocí her a „hraní si“ v nich rozvíjet jejich fantazii. Pořad je doplněn dvěma až třemi pohádkami a snahou je, aby jedna byla zahraniční provenience a druhá z tradiční české školy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (169)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Splňuje to svůj účel a dětí to baví. Půlhodinka je pro prcky tak akorát, dokáže udržet pozornost. Moderátoři sice nemají moc prostorů, ale dokáží ho docela dobře využít. Třeba ty lepicí pasky Michala Nesvadby jsou úžasné. Skřítek František také není vůbec trapný. Škoda jen docela nezajímavých pohádek. Jelikož jsou tou hlavní náplní pořadu, mohli by dávat klasické české večerníčky, které by dokázali více zaujmout i dospělé publikum, to se totiž většinou se svými ratolestmi dívá. 50% ()

Baxt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je bezkonkurenční. 5* je tím nejpřesnějším odrazem toho, jak se u Kouzelné školky bavím. Pořadem nás provází naivní a zároveň trochu tupý skřítek František z Fanfárie + jeden lidský vyslanec. Tady to začíná být zajímavé. Tak například Lubomír Kostelka si počíná na place nejen senilně, ale i značně zfetovaně. Odříkává přibližně naučené dialogy a jediná jeho odpověď Františkovi je "Ano!". Pak je tu Nesvadba. No škoda mluvit, jak je Kostelka se svou pomalou mluvou nudný, tak je Nesvadba šílený magor, neustále vynalézající věci z barevné lepenky. Františka skoro úplně ignoruje a většinou skončí zamotaný na zemi nebo zapadaný harampádím. Jana Hlaváčková si vystřihla kouzelnou babičku - neustále cynickou osobu, uzemňující Františka poznámkami na jeho osobu. Někdy se ale utrhne ze své postavy a hraje mile a laskavě. Nechápu to, ale nevermind, naštěstí je tu Magda Reifová neboli "Majda" a ta je celkem OK, tj. že chápe v jakých mezích Kouzelná škola je a co s ní dělat. A abych nezapomněl, pohádky se dají většinou snést a jsou koukatelné. Kult jak pro malé, tak pro velké gurmány. ()

Reklama

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Chápu,že je to pořad pro děti a nejsem cílová skupina,ale takhle ne. Moderátoři jsou příšerní a neskutečně přehrávají a celkově mě příjdou,že mají inteligenci slepičího exkrementu. Navíc pokud se budu chtít podívat na pohádku pustím si Nickelodeon nebo Disney Channel tam vydržím cca 3 minuty reklam a nemusím poslouchat tady nějaké žvásty. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Nemám problém sledovat dětské pořady. Je pravda, že dnešní tvorba pro děti dost za svojí historií zaostává, ale oproti zhovadilosti jako například Animáček (nebo jak se to pásmo oblbování dětí jmenuje) to pořád ujde. Jednak je tu interakce s (dětským) divákem ve studiu, takže jen nečumí na jeden příběh za druhým, jak to má televize ve zvyku, navíc dávají ucházející pohádky, ač musím bohužel konstatovat, že kvalita jde poslední dobou povážlivě dolů. Ale věřím, že dokud tam je Michal a František, je to nezávadný. ()

montenegro 

všechny recenze uživatele

Na to, aby se někam na chvílo odložilo dítě, je to asi dobré, ale fakt nechápu, kterého chytrolína napadlo, že je dobré na předškolní děti v televizi šišlat- patlají i tak samy dost. Jednu hvězdu za Michala, který je schopen něco i sám vymyslet. Pravda je, že se mě to již několik let netýká, takže všechny ty hodné babičky dědy a jiné hodné strýčky a tetičky neznám, ale občas někde letmo zahlédnu a zaslechnu- a zdá se mi to pořád stejné= trapné. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2007 byl zvažován návrat babičky do Kouzelné školky. Role babičky byla nabízena Ivě Janžurové, která nakonec roli odmítla. Nakonec do role babičky byla obsazena Jana Hlaváčová. (TomasSlach)
  • Michal Nesvadba používá speciální pásky, mají méně lepidla a obsah v krabici by neudržely. Spotřeba pásek za měsíc je několik kilometrů. (TomasSlach)
  • Postavu Františka namlouval v letech 1999–2001 Ota Jirák. V období 2001 – 17. březen 2020 a 25. květen 2020 – 11. září 2020 namlouval Františka Tomáš Juřička a v období 23. března 2020 – 15. května 2020 a od 21. září 2020 Pavel Tesař. (TomasSlach)

Reklama

Reklama