Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím!

  • USA Airplane! (více)
Trailer

Obsahy(1)

V letadle směřujícím z Los Angeles do Chicaga je většina cestujících i řídící posádky nečekaně postižena silnou žaludeční nevolností. Všechno nasvědčuje tomu, že blížící se katastrofu letounu už nemůže vůbec nic odvrátit. Ironií osudu se v poslední okamžik řízení letadla ujímá bývalý námořní pilot Ted Striker. Ten sice umí ovládat řízení, ale sám je poněkud "nespolehlivý", protože několik let trpěl psychickými poruchami. A tak vlastně není příliš podivné, že v této extrémní situaci jedná zcela nepředvídatelným způsobem... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tuto sériu som prvýkrát videl len pred pár rokmi, takže ma k nej neviaže žiadna nostalgia. No a na druhý pokus mi prvý diel pripadá strašne slabý. Prostredie letiska a lietadla mi dvakrát zaujímavé nepripadalo. Kadencia vtipov je nízka a ich úroveň je strašne vlažná. Akokeby sa tvorcovia ešte príliš držali na uzde. Najviac ma pobavil fór s Rogerom a Overom, ktorý sa rozprávajú cez vysielačku. Herecké obsadenie ústrednej dvojky mi tiež nesadlo. Nečudujem sa, že sa z nich žiadne hviezdy nestali. Nielsen a starý Bridges vo vedľajších úlohách sú zase príliš umiernený. Celkovo to je dnes prinajlepšom priemer a tretíkrát si tu už určite nepustím. 5/10. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Fakt nevim, co na této (pro mě průměrné) komedii vidíte. 81% je dost vysoké hodnocení a já prostě nevim proč. Co je na tom tak úžasného? Obyčejná parodie na letecké filmy, která bohužel nemá ten spravný humor, který já mám rád. Dialogy typu: "Musíme ho odvézt do nemocnice." " Co to je?" "To je taková budova, kde leží pacienti." To je prostě trapné a navíc se to tam opakuje ještě třikrát, ale s jinou budovou. Tady sedí to pravidlo, že opakovaný vtip přestává být vtipem. Od Davida Zuckera bych čekal něco mnohem lepšího a zábavnějšího. A ty romantické flashbacky mi lezli neuvěřitelně na nervy!! Kdo tento film zachraňuje od pouhých dvou hvězdiček je jednoznačně vynikající Leslie Nielsen. Ani nevim, jestli se chci podívat na druhý díl, této přeceňované (ne)komedie. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Stála tři a půl milionu amerických dolarů, celosvětově utržila přes 93 milionů dolarů. Bláznivá komedie, která útočí na bránice diváků, si bere na mušku celou řadu úspěšných titulů. Divácký trhák Připoutejte se, prosím! jeden britský server letos dokonce označil za nejvtipnější film všech dob. Hlavním kritériem ve výběru byl podle průzkumu počet smíchů, které snímky vyvolají u publika za jednu minutu. Hned za parodickou komedií se nicméně umístila nedávná Pařba ve Vegas, takže výsledky ať si každý přebere po svém. Parodie je v podstatě nepřímým remakem amerického thrilleru Zero Hour prakticky neznámého režiséra Halla Bartletta. Běžné publikum ale parodující tituly hledá jinde. Ukazatel číslo jedna je jasný – divák se bude bavit s ohledem na to, kolik parodovaných filmů viděl. Tak fungují všechny parodie a právě jedna z těch nejznámějších není výjimkou. Užít si film naplno bez znalosti Letiště, prostě nelze. Tvůrci se ale posmívají nejen katastrofickým filmům, ale i třeba Horečce sobotní noci nebo Spielbergovým Čelistem, filmovým a televizním reklamám, náboženskému fanatismu nebo přehnané romantizaci partnerství. Dnes komedie působí lehce vyčpěle a staře, a ačkoliv je kadence gagů úctyhodná, zdaleka ne všechny jsou vydařené. Své diváky si přesto stále najde. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) "Od té doby jsem začal mít problémy s pitím." Moji rodiče na tom vyrůstali a proto mi jako malému dítěti vtloukali do hlavy některé hlášky tak dlouho, dokud nezískaly svoje vlastní rýhy v šedé kůře mozkové. A mě samostatně ještě fascinuje kombinace suchosti a nonsensu. (Ale nutno zároveň dodat, že tam je víc než malé množství momentů, kdy všechno jako by naznačovalo, že se schyluje k nějakému gagu, ale žádný nepřijde.) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná hudbou s filmu Jaws Stevena Spielberga. A hned je poznat, že to bude sranda. Film z dob kdy se ještě točili dobré parodie. CITÁT - Kuřák nebo nekuřák?.......... Taneční scéna okolo 18 minuty je nádherná. Ikdyž se totiž tvůrci snaží ji udělat směšnou je ve své podstatě krásně decentní. Leslie Nielsen a jeho diagnóza okolo 39 minuty nemá chybu - CITUJI - Všichni cestující, kteří měli k večeři rybu budou postiženi prudkou nevolností (kamera sleduje posledního pilota), pocením, třasem a pak omdlí....není mezi cestujícími náhodou pilot? Automatický pilot je v dnešní době určitě legendou, je na něm vidět, že si natáčení užíval. Který herec by při natáčení zažil vykouření a kouření a ještě si šáhnul na prsa? Leda tak v pornu. CITÁT - Oveur.......... Prostě sranda za pět. Sám sebe si tu zahrál autopilot Otto. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (62)

  • Majitelkou třesoucího se poprsí nad pudinkem je modelka a herečka Kitten Natividad. V pokračování má modré tričko s nápisem: "Major Majority". (Fenk)
  • V novinách je fotografie s titulkem "Chlapec uvězněný v ledničce snědl vlastní nohu." Je na ní vnuk producenta Howarda W. Kocha. Dědeček mu zavolal, aby přinesl nějakou fotku. Na co ji potřeboval, zjistil chlapec až když viděl film. (jenik71)
  • Podle britského serveru LoveFilm jde o nejlepší komedii všech dob. (Furi)

Související novinky

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (více)

Reklama

Reklama