Reklama

Reklama

Když se maloměstská dívka jménem June na letišti seznámí s tajemným cizincem, má pocit, že našla muže svých snů. Roy je ale tajný agent, který na sebe vzal nelehký úkol chránit geniálního vynálezce Simonse, jenž vyrobil baterii, která se nemusí dobíjet. Proto je Simons cílem obchodníků se zbraněmi. A Roy jim stojí v cestě. Hned na začátku spadne letadlo s Royem a June a oni jediní pád přežijí. A pak už se rozjíždí nekonečná honička, kdy June zjistí, že je pro lásku schopná dělat neuvěřitelné věci, a Roy jí v tom výborně sekunduje. Rozjíždí se superakční podívaná, kdy se tento pár vyhýbá kulkám v Bostonu, skáče po střechách v Rakousku a na motorce ujíždí před býky v Seville. Nepřátel je ale daleko víc, a tak se June se Simonsem octnou v zajetí obchodníků se zbraněmi a je jen na Royovi, aby je zachránil. Akce se ale úplně nezdaří a Roy skončí postřelen v hluboké řece. Na hladinu se už nevynoří... (TV Nova)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (1 050)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje, nakolik je ZATÍM SPOLU, ZATÍM ŽIVI (2010) svorně přijímáno jako návrat o dekádu až dvě zpátky, jako potenciální odpověď na PRAVDIVÉ LŽI (1994) či PAN A PANÍ SMITHOVI (1996, seriál). V rámci zacílenosti na určitou diváckou skupinu se nemůže více jednat o dobově příznačnější projekt, jelikož na místo oslovování mužského a ženského publika stejnou měrou (popř. je pánům dávána přednost) jde o ryzí chick-flick, čemuž je přizpůsoben jak přístup k žánru, tak i forma celého díla. Protože je vše uzpůsobeno pohledu a vnímání hlavní hrdinky, jsme tak z valné většiny scén omezeni na ni, co se týče informací ve vyprávění, upřednostňována je osobní rovina nad tou pracovní, dominují scény vzájemného jiskření mezi představiteli na úkor akce, která se odehrává v elipsách (výpustkách), dílčí i cílové body jsou rozmělňovány... Tak by se dalo pokračovat i v případě stylu, kdy hudba rytmizující dění je spíše rozverně hravá než akčně dravá, kamera se opájí tím, co je potěchou spíše pro ženské oko (lokace se střídají jako exotické dovolenkové destinace) a ostrost záběru a práce s více plány odpovídá pohledu hrdinky, intenzita zvuku je určována jejím stavem a umístněním v prostoru. Závěr výše zmíněné jenom stvrzuje, a tak jde o další z řady současných snímků, které jsou určeny ženskému publiku, které jinak podobné žánry příliš nemusí (STMÍVÁNÍ, SEX VE MĚSTĚ...). Vlastně se nejedná o žádné žánrové experimentování, na jaké je člověk u Mangoldových neambiciózních titulů zvyklý, i když je pohled na špionážní akční thriller odlišný od předchozích souputníků, ale v rámci oslovování konkrétního diváckého spektra jde o zdaleka nejzdařilejší titul (nejenom ze zmíněných). ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vrahouni pro chlapy. Kinozážitek sice parádní, nicméně Mission Impossible III zůstává nepřekonáno. Možná je to tím, že v Knight & Day hraje Cruise na komediálnější notu. Jasné, ten film nemá být extra vážný a slouží výhradně k pobavení, ale agent Miller mi občas příliš připomínal trhlého psychopata, ne seriózního zabijáka. Ani ty hlášky mi moc nesedly... Jinak ale nemám co vytknout, snad jen už konečně podotknu, že absolutně nerozumím tomu, jak může Cameron Diaz chvíli vypadat jako nejkrásnější žena na světě a v dalším záběru zase jako vrásčitá padesátka (pořád sexy). Všimnul jsem si toho již v předchozích filmech, ty proměny jsou... šokující ;-). No co, výkřiky do tmy. Téhle dvojce to v akční komedii bezvadně šlape a Mangold po 3:10 to Yuma nezklamal. Snímek plní svůj primární účel na výbornou a pro každého, kdo rád Cruise, je to prostě další "zatraceně cool film s největším hollywoodským frajerem". ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pohodová akční komedie s ošklivým cgi (stárne rychle) a na vrcholu sil hrajícími Cameron Diaz (až po letech se letos vrátila), Tomem Cruisem (u něj se ten vrchol protahuje) a režírujícím Jamesem Mangoldem (ten neskutečně zraje). Škoda, že nikdy nevznikl volně navazující sequel. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Poctivá akční jízda, která jakoby chtěla vzdát poctu akčním jízdám z let devadesátých. Povedlo se ? Rozhodně. Moderní look tomu vůbec nevadil, rozpočet rozšoupli do těch správných koutů filmu a pěkná akce tak střídá komediální momenty a hlavní dějovou linku, která není kdovíjak originální a promyšlená, nicméně absolutně stačí, protože...no, je tu ta akce a humor :) Navíc Tom Cruise se pro podobné role narodil a Cameron Diaz, přesto že na ní jsou ty roky vidět o něco víc, než na Tomovi, svou roli zvládá také naprosto bezproblému. Občas se na ní i pěkně kouká. Knight & Day jsou pohodová oddychovka za příjemných 70% ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Knight and Day mierne asociuje Mr. a Mrs. Smith, výsledný dojem je o niečo lepší. Ide sa viac do roviny humoru, nadhľadu a akcie a všetko je to dvakrát tak prehnané ako v "bežných" filmoch. Ten vitpný a náhľadový rozmer beriem maximálne, no ako celok je to bezbrainová zábava a romantika pre staršie ročníky [nebrať prosím doslovne:)] Nesmrteľný Cruise a poblázená blondínečka Diaz sú funkční, ale scenár má svoje obmedzenia, pre ktoré je to len čistá priemerovka. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Patrick O'Neill původně film napsal jako akční thriller, který se měl jmenovat "All New Enemies" a v němž měli hlavní role hrát Gene Hackman a Justin Long. Jeho název se později změnil na "Trouble Man" a z příběhu se stala romantická akční komedie pro Chrise Tuckera a Evu Mendes. Jakmile si pak upravenou verzi scénáře přečetla Cameron Diaz (June Heavens), projevila zájem a navrhla hlavní mužskou roli Tomu Cruisovi (Roy Miller), který ji nakonec přijal. Scénář se dočkal ještě dalších sedmi přepisů a nového názvu. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy June Havens (Cameron Diaz) jede na letišti na eskalátoru, si lze všimnout, že se za ní nachází pokaždé někdo jiný. V záběru ze strany je to muž s novinami, v záběru zepředu jsou to dva pánové v košilích. (Jirka1111)
  • Tom Cruise (Roy Miller) sám opravoval mocykly, na kterých ve filmu jezdil. Stranou se údajně nedržela ani Cameron Diaz (June Heavens). (Čiban)

Související novinky

Pistolníci nevymřeli

Pistolníci nevymřeli

23.12.2010

James Mangold to už s westernem jednou zkusil, když natočil remake klasiky 3:10 Vlak do Yumy. Letos se vrátil do současnosti a zkusil akci v rozpačitě přijatém Zatím spolu, zatím živi. Teď tyhle dva… (více)

Les Grossman – Tom Cruise – celovečerák

Les Grossman – Tom Cruise – celovečerák

12.06.2010

Postava plešatého, chlupatého a tančícího „tlustého parchanta“ Lese Grossmana byla pravděpodobně to nejvtipnější, co nabídla Tropická bouře. Tom Cruise vklouzl do masky fu**ujícího producenta i pro… (více)

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

28.10.2009

John Woo sice kvůli problémům s rozpočtem nenatočil svůj epos z dob čínské revoluce 1949, zřejmě se ale vrátí do podobného období s válečným velkofilmem Flying Tigers. Ten by měl vyprávět skutečný… (více)

Cruise v Hobitíně? Cože?

Cruise v Hobitíně? Cože?

30.08.2009

Nejdřív seriózní informace: následujícím filmem Toma Cruise bude prozatím nepojmenovaný špionážní thriller, předtím známý pod názvem Wichita. Tom si v něm zahraje agenta, který se prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama