Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie mám velmi rád, a proto jsem šáhl i po další z nich. Pro mě dosud neznámý film Velký šéf mě ale zklamal. Možná jsem měl velká očekávání díky hvězdnému obsazení (Belmondo, Bourvil, Niven). Možná byla chyba, že jsem film viděl až jako dospělý a nebyla žádná nostalgie. Možná jsem viděl už mnoho lepších bláznivých francouzských komedií. Čert vem všechna možná, zkrátka jsem se pobavil jen trochu. Mám pocit, že z podobné zápletky a zejména s podobným obsazením se z toho dalo vytřískat mnohem více. Nejvíce mě rozesmála „krtečkova“ finta - ucpání výfuku auta salámem (Krtek ve městě). Zajímalo by mě, jestli to odkoukal Krtek od Belmonda, nebo Belmondo od Krtka. :-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dobrá herecká parta ještě jaro nedělá. Mísení anglického a francouzského humoru může být fajn, jenže story kolem šéfa lupičské bandy s mimořádně vyvinutým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma a drobného zlodějíčka Artura prchajícího z vězení mě zrovna nechytla. Nic na tom nezměnilo ani kvalitní herecké obsazení, hravost a komediálnost mi chyběla, pitvoření vadilo. Až mi místy trapno bylo. Spokojenost jiných diváků ale dokážu pochopit, já si ale radši zaplavu v trošku jiných francouzských komediích – když to navíc bude s půvabnou a tady na stříbrném plátně debutující Silvií Monti, která si je přesně vědomá svých zbraní, zlobit se rozhodně nebudu.. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zostarnutá krimikomédia, ktorú každý z mojich súčasníkov videl a dodnes si pamätá z nej minimálne nabok padajúcu hlavu Davida Nivena. V súčasnosti to je už ťažko pozerateľný film plný naivít a trápností, ktoré nezachraňuje ani slávna herecká štvorka. Tri hviezdičky šéfovi ponechávam najmä preto, že aj v súčasnosti možno pri jeho pozornom sledovaní objaviť viacero skvelých nápadov a na niekoľkých gagoch sa dodnes pobaviť. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Špičková komedie se špičkovými herci. Herecký koncert čtyř mušketýrů, čtyř velikánů světové kinematografie. Francouzi způsobem sobě vlastním si udělali pořádnou prču i z odchodu Francie z vojenských struktur NATO. Film okořenily i nesmrtelné hlášky. Asinistra, asinistra, křičí mafiozo, skvěle zahraný Eli Wallachem, na Bourvila. Jak daleko je do Sinistry ptá se za volantem bezelstně prosťáček Bourvil. Blbče, doleva ti říká, doleva, umravňuje prosťáčka Belmondo. To prostě nemá chybu. Stejně jako celý snímek. Pětka je určitě zasloužená. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

No, tak uplně vodvázane z toho nejsem. Vím, že už sem jednou tenhle film zkoušel, ale nedal sem to. A tak teď kolem těch svátků sem to na 3x dal. Už jen to, že sem to musel dokoukávat na třikrát značí to,že sem to tak tak vůbec dokoukal. Herecká plejáda vynikající, ale podle mě to do sebe nezapadlo... A to mám všecky hlavní herce hodně vysoko na žebříčku... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Keď Anatole (Bourvil) na stanici nechtiac naleje olej medzi nárazníky si je možné všimnúť, že má susedný vagón obdĺžnikové nárazníky, neskôr zas guľaté. (Raketoplan)
  • Hasičský vůz převážející peníze je francouzský Berliet GAK, vyráběný v letech 1958–1968. (sator)
  • Rezidence Frankieho Scannapieca (Eli Wallach) je na pobřeží městečka Antibes v regionu Provence-Alpes-Côte d'Azur. (sator)

Reklama

Reklama