Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sir „P", devadesátiletý papoušek šedý, který kdysi patřil Edouardu Daladierovi, se na pozvání ředitele Francouzského kulturního institutu ocitne v roce 2008 v Praze jako živá relikvie z dob Mnichovské dohody. Sir „P" po Daladierovi jeho hlasem dodnes opakuje některé důležité věty a prohlášení. Papouška za dramatických okolností unese český novinář Pavel a na základě papouškových kontroverzních citací Daladiera rozpoutává mezinárodní politický skandál. (Falcon)

(více)

Diskuze

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Za veľkou mlákou istotne. Ztraceni v Mnichově ale majú v českej kotline nezanedbateľný význam. A to nielen preto, že téma Mníchovskej dohody skutočne vedie k zamysleniu nad obecným prijímaním histórie, ktorú vždy píšu víťazi.

na příspěvěk reagoval DaViD´82

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Ovšem mystifikační "blbina" (v dobrém slova smyslu) film versus ti letošní favorité Son of Saul/Dheepan/Taxi Teherán apod. to by bylo sice zajímavé, byt jednoznačné KO ,-)

na příspěvěk reagoval Madsbender

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

MrCreosote

Bohužiaľ, Domáce péčko tento rok dominuje. Zelenka by možno mal šancu, keby prišiel skôr. Otázne je či by vyhovel náladám komisie ktorá rozhoduje o vhodnom kandidátovi.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Uživatel gonga smazal svůj příspěvek.

krypton22

krypton22 (hodnocení, recenze)

100% od Franty Fuky a "nejlepší český film přinejmenším za posledních pět let". Těším se, Zelenka to má u mě dobrý, asi jako jedinej u nás.

Ozzy2

Ozzy2 (hodnocení, recenze)

Fifer

Mě tam zase zaujala ta poslední pasáž,.Když herci filmu ve filmu slyšeli stop, tak museli přestat hrát, protože nevěděli, jestli to jde z filmu, nebo od Zelenky, tak se dávaly pokyny v angličtině.Zajímalo by mě, jak se řekne anglicky STOP:)))On pan Vančura bude spíše Palacký.

Fifer

Fifer (hodnocení, recenze)

Možná jsem v pondělí moc urejpanej, ale jsem jedinej, komu přijde tahle věta naprosto šílená? Je to věta z recenze pana Vančury, který byl na  novinářské projekci, a tudíž se asi honosí titulem filmový publicista: "jsem položil o jeho filmu několik otázek - působil na mě dojmem, že je to velmi inteligentní a schopný chlapík, který dobře ví, co dělá a co chce tímto filmem říct". Tak nevím, ale ví pan Vančura, kdo je to pan Zelenka, anebo ho objevil minulý týden na premiéře filmu? WTF?

na příspěvěk reagoval Ozzy2

Caminzind

Caminzind (hodnocení, recenze)

Podle traileru mi to přijde jako takové Babovřesky pro pseudoinelektuály, rozuměj pražskou kavárnu.

Prý film, jaký tu nebyl. Ale obsadí tam zase ty samé ohrané držky.

Uživatel Ligter smazal svůj příspěvek.

Mylouch

Mylouch (hodnocení, recenze)

Aspirant na řadu Lvů - dějepisný okénko, spousta chytrý zábavy, skvělej Myšička, kultovní film pro filmaře.

na příspěvěk reagoval PollyJean

Bastard2

Bastard2 (hodnocení, recenze)

Scénář a režie: Petr Zelenka

Kamera: Alexandr Šurkala

Obsazení: Martin Myšička, Tomáš Bambušek, Vladimír Škultéty, Jiří Rendl, Jana Plodková, Václav Neužil ml., Marek Taclík a další.

BenS

BenS (hodnocení, recenze)

v dnešních LN Zelenka říká, že se začne natáčet snad na jaře 2013

KuZd

KuZd (hodnocení, recenze)

no tak po Premluv babu jsem dostala strach, ze Zelenka podstoupil lobotomii a nekdo mu vymyl mozek (tak hlavne, ze babu premluvil a s nynejsi vladni elitou je spokojen, hehehe). 
Ten popis filmu nezni tak spatne a na film jsem zvedava. Pokud reziser bude tak hodny a nebude nam ve filmu prezentovat svuj politicky analfabetismus, nebudu mit mozna ani strach jit do kina na Zelenkuv film. Chtelo by to nejaky dobry cesky film po dloouhe dobe, jiz mne nebavi se stydet za ty sratchky, co se zde rodi...

formelin

formelin (hodnocení, recenze)

Doplněny informace... plus co o tom říká režisér: "„Celý film má podobu DVD disku. Bude tedy obsahovat upoutávky na jiné filmy, asi 50minutový hlavní film (popsaný v synopsi), cca 50minutový dokument o natáčení a „bonusy“. Domnívám se, že tento nezvyklý formát se nejlépe hodí k zachycení události tak podivné a zásadní jako byla Mnichovská dohoda/zrada.“

Spinosaurus

Spinosaurus (hodnocení, recenze)

No tak Přemluv bábu nasadilo laťku hodně vysoko. Uvidíme, zda tenhle film jí překoná.

Související novinky

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Reklama

Reklama