Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film byl natočen podle novely Kevina Sampsona, odehrává se v době vlády M. Thatcherové, na předměstí Liverpoolu. Paul Carty je znuděný devatenáctiletý kluk, který utrácí prachy za koncerty, desky, v klubech a na fotbale. Tam potká Elvise, který je členem legendárního gangu The Pack. Ten ho může dostat dovnitř a Paul má na dosah to, po čem dlouho toužil. (rpr)

(více)

Recenze (24)

Trevor 

všechny recenze uživatele

U Awaydays možno oceniť aj to, že to nie je iba príbeh o futbalových chuligánoch ale naplno sa rozvíja aj osud obidvoch ústredných postáv, ktorí nie sú v hierarchii "firmy" na najvyšších miestach. Vynikajúci dialekt postáv z oblasti Huddersfieldu, ktorý mal v čase keď sa dej príbehu odohráva tvrdé jadro chuligánov dopĺňa solídnu atmosféru filmu, ktorej najlepším momentom je pomsta voči stredoškolákom v ich obľúbenom bare po útoku na Cartyho a jeho sestru. A netreba zabudnúť na detailné zábery tenisiek, ktorými sa práve táto firma trochu líšila od ostatných. Je vidieť že si autor knižnej predlohy prešiel obdobím v jadre ultras a odrazilo sa to aj na filmovom plátne, aj keď to mohlo dopadnúť rozhodne aj lepšie. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Anglicky syrové, ale zajímavé spíš jen sledováním surových rvaček a několika sexuálních scén, než příběhem, který jako by ani příběhem nebyl, spíš sledem mnoha epizod, které pojilo jen téma fotbalu, výtržnictví odcizenosti a hledání vlastní identity.. Kromě sestry Cartyho tam nebyla jediná sympatická postava (což byl asi záměr). Hodně vysoko hodnotím muziku, která mě donutila zase jednou si poslechnout Joy Division. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Trochu netradičný film o britských rowdies. Gang zvaný Pack, ku ktorému sa hlavný hrdina pridá je dosť divný. Nie sú to typickí drsní anglánski chlapáci, ale parta drzých uhladených teenagerov, pôsobiacich ako bukvice (niektorí z nich nimi aj naozaj sú) a kvôli tomto svojmu výzoru bývajú pravidelne terčom posmechu a urážania zo strany konkurenčných chuligánskych bánd. V boji sú však nekompromisní a silový handicap si vynahradzujú používaním rezacích nožov. Tú gay zápletku si tam tvorcovia kľudne mohli odpustiť, inak je ale Awaydays solídnym príspevkom do kategórie snímiek, zaoberajúcich sa hooligans tematikou. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Dost dobře nevím, co si mám myslet. Na jednu stranu klasický příběh o tom, kterak se obyčejnej kluk vzhlédne v kultuře hooligans a chce se dostat do jedný z firem, ale na druhou stranu zrovna tahle partička se naprosto vymyká všem firmám, o kterých jsem kdy slyšel. Ale je fakt, že ten pohled do nitra party náctiletých rváčů je komplexní a hodně sugestivní, ačkoliv tu homosexuální linii bych s klidem oželel. Po prvním shlédnutí 80%. Uvidím co se bude dít podruhé. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jim podobní bývají často nebezpečnější než plešatá 150 kilová hora sádla se sparťanskou šálou kolem krku. Nikdy nevíte, co boreček jenž vypadá na první pohled jak buzna vytáhne z kapsy. Ani se nedivím, že si z nich ostatní dělali prdel, protože i já bych se jim asi smál od ucha k uchu, kdybych je viděl poprvé – ovšem pak šmik a jizva by zůstala na celý život…Příběh samotný byl docela zajímavý, nicméně celkové zpracování dost pokulhávalo. Pár dobrých momentů tu bylo (především pak jednotlivé bitky), ale taky se tu našlo dost hluchých míst a zbytečných vedlejších linek, bez kterých bych se klidně obešel. Občas se tu ale vyskytla i celkem dobrá dramatická vložka, díky které tomu to průměrné ohodnocení vlepím. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Aj keď to vo filme nie je priamo spomenuté, "The Pack" predstavuje fanúšikov - chuligánov futbalového klubu Tranmere Rovers FC. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama