Reklama

Reklama

Modrý tygr

  • Slovensko Modrý tiger (více)
Trailer
Rodinný / Komedie
Česko / Slovensko / Německo, 2012, 87 min

Co se stane, když se ve městě objeví modrý tygr? Dobrodružný, magický a humorný rodinný film vtáhne děti i jejich rodiče do světa fantazie. Středobodem všeho dění je trochu zapomenutá, ale stále kouzelná botanická zahrada, ukrytá uprostřed hlučícího města. Dva kamarádi Johanka a Matyáš žijí bezstarostně mezi tropickými rostlinami společně s mluvícím papouškem a svými svéráznými rodiči v podání Báry Hrzánové a Jana Hartla. Když se ambiciózní starosta Rýp rozhodne zbourat zahradu, aby na jejím místě mohl postavit úplně novou čtvrť, přímo na křižovatce se objeví tajemný modrý tygr. Ten se s dětmi vydá na magickou cestu záchrany jejich jedinečného světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Asi takhle, zatímco dobro je tu znázorněno mile, s letní atmosférou skleníků a chození na boso, zlo je debilní, že by to jeden nevymyslel. Starosta je ztělesněním blbosti filmařů, kterým se trikovka s tygrem kupodivu povedla. Koukal jsem se blbě, anebo tam fakt nebyl žádnej product placement? Přes všechny výhrady, docela solidní film pro opravdu malý děti s opravdu malými protagonisty. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní rodinný film, který si svého diváka nenašel. I tak by šlo glosovat na téma filmu, kterému předcházela oceněná dětská knížka z produkce Baobabu. Výtvarná stránka je půvabná a hravá, rodičovské role Hartla a Hrzánové dávají vzpomenout klasice z let filmového studia Gottwaldov, výborně jsou vybrané neokoukané exteriéry (rozpadlé žižkovské lázně mají své kouzlo). Problém nicméně tkví v koprodukci, dabingu a práci s dětským hercem. Bohužel. ()

Reklama

Harapes 

všechny recenze uživatele

Kolikpak to je let,co byl natočen dětský film(a velmi kvalitní)Kdopak by se vlka bál?Tři,čtyři??A od té doby nic,jakoby se na naše menší diváky pozapomnělo.Až do dnešního dne,kdy měl premiéru tento snímek Modrý tygr.A musím přiznat,že nápad s animacemi byli výborným nápadem,i obsazení dětskýh herců i dospěláků mi sedělo,až na herce,co hraje pana starostu..ten se tam vůbec nehodil a i když byl přeslizký,tak mě asi tímto nezaujal.Vyzdvihl jsem animace,ale musím přiznat,že mě zklamal děj filmu,kde jsem měl pocit,že se nic neděje a do dalšího záběru jsem musel čekat s obavami,jestli se tedy už konečně posune děj dopředu.Snímek je slušný,ale žádný zázrak se nekonal.Buďme rádi,že čeští filmaři si na rodiny s dětmi vzpoměli a doufám,že zase nebudeme na další film pro tuto cílovou skupinu dlouho čekat. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přijde Pepíček ze školy domů a dává rodičům podepsat žákovskou knížku, ve který je od učitele vzkaz „Váš syn ve škole neustále vyrušuje a znemožňuje tak mou výuku. Žádám o co nejdůraznější potrestání.“ Maminka s tatínkem se na sebe kouknou a řeknou „Nedá se nic dělat, Pepíčku, musíme tě opravdu tvrdě potrestat. Jdi do obýváku a dvakrát za sebou si pusť pohádku Modrý tygr.“ Pepíček začne brečet a prosit „Mami, tati já už se polepším, slibuju, zabavte mě iphone, ipod, tablet, kupony na McDonalda, zbijte mě, ale prosím Modrý tygra néé, já už budu hodnej, přísáhám.“ ()

iKosser 

všechny recenze uživatele

Když se mě pak kamoš zeptal, o čem to je, stěží jsem mu dokázal odpovědět. O tygrovi, který se zničehonic zjevil a zase zmizel podle filmařů na popud snu malé holky...no, kdyby to bylo lépe filmařsky zvládnuté, neřeknu popel, ale tady je to tak krkolomně vysvětlené, navíc, má to být film pro děcka a ty asi těžko dokážou pochopit, že se něco zjeví jen proto, že si to někdo představí. Nebo to bylo celé jinak a já to nepochopil? Jestli ano, tak o to hůř. Hodina a půl pojednání vlastně o ničem, no kam ta česká "pohádková" filmařina spěje..? Kde jsou sakra S čerty nejsou žerty nebo něco takovýho, co jednoznačně baví? Tohle nemá atributy bavit žádnou věkovou skupinu.. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Natáčať sa začalo v júni 2011. (ČSFD)
  • Modrého tygra ve skutečnosti hráli tygří dvojčata Aron a Tarzan. Jelikož měli stejné zbarvení, mohli se používat paralelně a „na střídačku“. (SimonSomin)
  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Terezy Horváthové. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama