Reklama

Reklama

Modrý tygr

  • Slovensko Modrý tiger (více)
Trailer
Rodinný / Komedie
Česko / Slovensko / Německo, 2012, 87 min

Co se stane, když se ve městě objeví modrý tygr? Dobrodružný, magický a humorný rodinný film vtáhne děti i jejich rodiče do světa fantazie. Středobodem všeho dění je trochu zapomenutá, ale stále kouzelná botanická zahrada, ukrytá uprostřed hlučícího města. Dva kamarádi Johanka a Matyáš žijí bezstarostně mezi tropickými rostlinami společně s mluvícím papouškem a svými svéráznými rodiči v podání Báry Hrzánové a Jana Hartla. Když se ambiciózní starosta Rýp rozhodne zbourat zahradu, aby na jejím místě mohl postavit úplně novou čtvrť, přímo na křižovatce se objeví tajemný modrý tygr. Ten se s dětmi vydá na magickou cestu záchrany jejich jedinečného světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní rodinný film, který si svého diváka nenašel. I tak by šlo glosovat na téma filmu, kterému předcházela oceněná dětská knížka z produkce Baobabu. Výtvarná stránka je půvabná a hravá, rodičovské role Hartla a Hrzánové dávají vzpomenout klasice z let filmového studia Gottwaldov, výborně jsou vybrané neokoukané exteriéry (rozpadlé žižkovské lázně mají své kouzlo). Problém nicméně tkví v koprodukci, dabingu a práci s dětským hercem. Bohužel. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Návrat do starej českej filmovej tvorby českej fantasy rozprávky. Pre deti to môže byť naozaj príjemné pozeranie, u mňa už bolo zjavné že detské časy sú nenávratne preč a akokoľvek som chcel nostalgicky na ne zaspomínať, neveľmi sa mi to darilo. Modrý tiger ma žiaľ nezaujal (ja som pri ňom podriemkaval). ()

Reklama

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Dialogy i reáliemi současný film s tajemnem, kterému přispívá důkladná výprava. V mluveném slovu by to zasloužilo dost přidat, aby se využil veškerý potenciál natočených záběrů, ale jako dětský standard v linii tvorby 70.let film zaručeně obstojí. Nejen Balkánem inspirovaná hudba Kudláč+Aust. Dětské 3-4* ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

"Lucinko, počkej. Až ho chytim, dostanu ödměnu a mužeme třeba jít do Áfriki." - tak běžte. Zábavný dabing německého herce, který nevypadal strašně, ale otřesně. Modrý tygr má netradiční, takovou poetickou atmosféru. Je ekologicky zaměřen a karikaturně vykresluje všechny postavy, které se o ochranu přírody nezajímají. No jo, ale pro koho je určen? Děti se unudí, dospělí se nemají čeho chytnout. Animované pasáže jsou sice krásné, ale je jich příliš málo. Připomíná mi to severské filmy pro děti, které dávali na ČT1 v ranních hodinách o víkendech, když jsem býval malý. Vydržel jsem u nich zhruba půl hodiny, poté jsem musel přepnout na Pokémony, abych neusnul. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

rodinný film je pro mne nesmysl...budu - li chtít vzít dítě do kina,vezmu ho na dětský film a ráda se s ním na dětský film podívám,takže nebude potřeba,aby se do něj montovaly prvky,které budou "zajímavé" i pro dospělé.... přišly mi stejně trapné,dále za a) postava školnice mi silně připomínala všechny ty kruté a zlé řiditelky,učitelky či vychovatelky z amerických filmů,nebylo to vůbec originální ani vtipné,za b) bod je za architekturu, za c) rodinné filmy si pro příště odepřu a pustím si radši cédéčko s Čechomorem nebo Divokým Billem :-) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Natáčať sa začalo v júni 2011. (ČSFD)
  • Velký skleník, který vznikl jako dekorace pro potřeby natáčení, byl inspirován podobnou stavbou až z Budapeště. Ve skutečnosti se pak filmovalo v botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, v botanické zahradě v Praze - Troji a v Liberci. (Listeroman)
  • Modrého tygra ve skutečnosti hráli tygří dvojčata Aron a Tarzan. Jelikož měli stejné zbarvení, mohli se používat paralelně a „na střídačku“. (SimonSomin)

Reklama

Reklama