Reklama

Reklama

Počas dňa je Arthur Poppington iba prostoduchý stavebný robotník, ale v noci si oblieka elastický kostým a brázdi ulice kriminalitou prežratého veľkomesta ako samozvaný strážca práva zvaný Defendor. Nemá žiadne superschopnosti, jeho zbrane pripomínajú skôr inventár kreslených grotesiek pre deti než sofistikované prostriedky pre boj so zločinom. Niet pochýb, že Arthur je psychicky chorý. Ale v skazenom reálnom svete môže byť naozajstným hrdinom iba cvok. V okruhu jeho známych dominujú len dve osoby - psychiatrička a mladá prostitútka, s ktorou sa spriatelil počas nočného pátrania v uliciach. Ale pozor, nepodceňujme nikoho, najmä nie tých, čo majú permamentné nutkanie konať dobro. Čo ak sa napokon stanú skutočnými hrdinami? (TV Wau)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (486)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

86. hodnocení, 17 komentář: takže, tenhle film sem se zajmem sledoval uz od prvnich ukazek, tusil sem, ze to bude velice levne (tedy jak by nekdo rekl male), ale zato city narvane a taky hodne komedialni dilo.. Nakonec se to posledni uplne nevyplnilo, ale vse ostatni ano. Hlavne po té emocionální stránce se to muze rovnat mnoha hvezdne obsazenym a drahym filmům od renomovanych rejzů.. Výkon Woodyho lze porovnavat s vykony Rourkea ve Wrestlerovi ci dalsimi s dalsimi herci hrajicimi takove comebacky.. Ten Harelsonův se da pocitat jako doslova monstrozni, ani v jednom filmu nezahral spatne, byl nominovany na oscara a nakonec nam prisel vypravet posledni pribeh muze, ktery zije ve svem imaginarnim svete, muze, ktery je sice trochu pomalejsi, bojuje se vsudypritomnym zlocinem a hlavne je uprimny jako male dite.. proste sem ho zral, proklinal sem vsechny, co mu ublizovali a dekoval vsem, co s nim soucitili.. (u te Kat to bylo rozdeleno napolovic :-)) opravdu skoda, ze se tenhle filmek nedostane na oscary, protoze pokud hlavni cenu nedostal za Messenger, za tohle by ji uz dostal.. Skvele az Nolanovsky vykreslene mesto, hlavne ty zabery zhora jsou fajn, taky je dobre, ze reziser vzdava poctu komiksovym hrdinum (a to, ze je to takhle netradicne, je jen a jen dobre). A ta podobnost s Kick-ass je mozna, ale urcite tam nemela byt, prece jen Kick-ass je o necem uplne jinem, neni to zadne drama, spis zabavna popkulturni brutalni jizda.. Na konci mi ukaplo i par slz. SUMA: Stebbings prisel s pribehem o netradicnim superhrdinovi z rad obycejneho lidu, ktery ma o pet kolecek navic, mysli si, ze mu neublizi kulky a hleda jakehosi kapitana industryho. A Harrelson slavi stoprocentni uspech. Kdo by to od takovehoto skromneho pocinu, temer bez jakekoliv kampane, s parodickym dejem cekal.. Ale prekvapeni se nastesti vzdy najdou a tohle je jedno z nich. Cistych 5 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mírný nadstandard s překvapením. Z prvních informací jsem očekával spíše parodii na téma superhrdinů v reálném světě, kteří zbožňují komiksy, ale výsledek je prakticky opak s vážností na každém kroku. Je skvělé, jak Peter Stebbings dokázal vystavět příběh s jasnými komiksovými prvky, hrdinou, který to v hlavě (ne)má naprosto srovnané a vše to do sebe zapadá jako ozubená kolečka ve švýcarských hodinkách. Krom toho, Woody Harrelson svůj comeback završil asi nejzajímavější postavou z poslední doby, která má hloubku. Bránit svět má cenu, ať máte jakékoliv důvody a tahle "tragédie" jedné postavy stojí za to. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Woody Harrelson má za sebou sakra dobrý ročník. Představil nám jednoho z nejvíce cool zabijáků zombíků, varoval nás před koncem světa a dokonce byl nominovaný i na toho zlatého plešouna. No a jako šťavnatá třešnička na dortu nyní přichází jako Defendor, rádoby superhrdina, který likviduje zloduchy kuličkami a vzteklýma vosama. A není to překvapivě až tak moc vtipné, jak by se mohlo na první pohled zdát. Humor tu teda je a většinu času funguje na jedničku, ale zároveň je to má také svoje vážnější okamžiky. Ty navíc fungují ještě lépe a je to proto takový slepenec mez psychologickým dramatem a komedií. A i když to zní divně, tak se tento mišmaš hodně povedl. Navíc se tu neztratí ani ty superhrdinské propriety. Harrelson je samozřejmě opět vynikající a díky jeho výkonu (a maličkosti že Defendor dostává velmi často přes hubu) se s hlavním hrdinou ztotožníme více, než z kdejakým velkorozpočtovým borcem z komiksů. Režie je nápaditá, celé to příjemně uteče a navíc k tomu hraje velmi dobrá hudba. Suma sumárum tu máme zatím největší překvapení na začátku roku a další dobrý krok ve Woodyho kariéře. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku tohoto filmu jsem nemohla nevzpomenout na podobný skvost z korejské dílny "Syupomaeniottdeon sanai". Začínám mít pocit, že k tomu, aby byl člověk spravedlivý, ohleduplný a slabším pomáhající, musí být totálně na hlavu. A to nejen v dnešní době. Doufám, že mě teď místní pravověrní neupálí, ale během studií jsem došla k "překvapivému" závěru, že lidé, kteří se jali pomáhat druhým a přiklonili se buď k Bohu nebo prostě jen k Dobru obecně, učinili tak po nějaké tragické události v jejich životě a nebo byli poněkud "jiného" smýšlení. Za tu druhou kategorii buďme všichni vděčni. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ejhle, i film o chlápkovi se sníženou inteligencí může být normálním dramatem, v němž na každém rohu nečíhá na diváka nějaká superdojemná scéna. A film o superhrdinovi nemusí být trapná fraška. Slušelo by se poněkud zapracovat na režii a alespoň trochu vybrousit vizuál. Scenáristicky a herecky je film totiž bezchybný. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Okrem narážok na jedného z najznámejších superhrdinov - Supermana a jeho partnerku L. Lane, je vo filme počas jedného vypočúvania spomenutý napríklad aj veľmi známy vyšetrovateľ, a to poručík Columbo. (MikaelSVK)
  • Během příprav filmu se uvažovalo o obsazení Ellen Page. Ta si později zahrála ve snímku s podobným tématem Super (2010). (MeanWhile)
  • Pro Petera Stebbingse je to první režijní a scénáristický počin. (HellFire)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama