Reklama

Reklama

Počas dňa je Arthur Poppington iba prostoduchý stavebný robotník, ale v noci si oblieka elastický kostým a brázdi ulice kriminalitou prežratého veľkomesta ako samozvaný strážca práva zvaný Defendor. Nemá žiadne superschopnosti, jeho zbrane pripomínajú skôr inventár kreslených grotesiek pre deti než sofistikované prostriedky pre boj so zločinom. Niet pochýb, že Arthur je psychicky chorý. Ale v skazenom reálnom svete môže byť naozajstným hrdinom iba cvok. V okruhu jeho známych dominujú len dve osoby - psychiatrička a mladá prostitútka, s ktorou sa spriatelil počas nočného pátrania v uliciach. Ale pozor, nepodceňujme nikoho, najmä nie tých, čo majú permamentné nutkanie konať dobro. Čo ak sa napokon stanú skutočnými hrdinami? (TV Wau)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (486)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Nikoliv Superman, nikoliv Batman, dokonce ani Spider-man, nýbrž Defendor je tím správným " superhrdinou ". Vskutku neotřelá myšlenka skloubit tento snímek o " hrdinovi s IQ 80 " jako silné psychologické drama s komiksovým nádechem. To vše zpracované s nebývalým nadhledem, s notnou dávkou ironie a jemným humorným podtextem. Woody Harrelson jako superhero Arthur Poppington podává jeden ze svých nejlepších výkonů dosavadní kariéry. Ač to přímo svádělo k přehrávání, tak Woodymu se postavu Arthura daří držet po celou dobu snímku " v rozumných dimenzích " a proto je jeho postava ( celý snímek ) tak uvěřitelný resp. přesvědčivý a to včetně úplného závěru ( všude jinde bych se silně ošíval v křesle, v tomto případě tu větu Arthurovi věříte). p.s. co jsem si ze snímku mimo jiné odnesl..? Zbraně jsou pro slabochy, že Arthure... p.p.s. nezapomněl jsem se zmínit o silném hudebním doprovodu ( nejen ) Johna Rowleyho. Zapomněl?..., tak to napravuji, neboť jak Metric zpívají... Help I'm Alive, my hearts keeps beating like a hammer a já mám opět po čase o jednu ( hudební ) lásku více, že Emily Haines :o) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

... a poslední hvězdičku Defendor získává za konec, který má rozhodně koule a neutápí celý snímek ve zbytečně přeslazeném moři. Protože těch několik posledních minut mne skutečně zaujalo, a já si uvědomil, že bez takové pointy by do toho Harrelson nejspíše ani nešel. A u Woodyho ještě chvíli zůstanu, protože ten chlapík stihnul v roce 2009 zazářit ve čtyřech docela odlišných filmech (a pouze Messengera jsem zatím neviděl). Jako herec má očividně kreativity na rozdávání, a v jeho případě je to jedině dobře. No a jinak? Jinak je tento snímek mírně nadprůměrnou komedií o tom, když se někdo "nezletilý" příliš kouká na Kick-Ass - komedií, která se nebojí zahrát i na dramatické struny. A tak, i když jsem se během toho asi 10x podíval na hodinky, jsem spokojen. Velmi. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mírný nadstandard s překvapením. Z prvních informací jsem očekával spíše parodii na téma superhrdinů v reálném světě, kteří zbožňují komiksy, ale výsledek je prakticky opak s vážností na každém kroku. Je skvělé, jak Peter Stebbings dokázal vystavět příběh s jasnými komiksovými prvky, hrdinou, který to v hlavě (ne)má naprosto srovnané a vše to do sebe zapadá jako ozubená kolečka ve švýcarských hodinkách. Krom toho, Woody Harrelson svůj comeback završil asi nejzajímavější postavou z poslední doby, která má hloubku. Bránit svět má cenu, ať máte jakékoliv důvody a tahle "tragédie" jedné postavy stojí za to. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ani veľmi kvalitné výkony na hereckom poli nezaručili filmovú kvalitu. Harrelson, Dennings a priam denirovský Koteas sú naozaj okrasou snímku, ktorý zaujme na chvíľu. V prvých 20 minútach si môžete myslieť, že ide o nejakú vydarenú paródiu (na rozdiel od Deadpoolu), ostatná časť spadne dosť do šedi, vtipom aj príbehom. Zbytočný film. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Defendor je taková vážnější verze Kick-Ass. Humor je zde také přítomen, ale neni to rozjuchaná násilná teen zábava, ale spíš drama, které je občas proložené komickou scénkou. A je to taková pocta komiksovým hrdinům obecně. Všimněte si, že Arthur čte komiks Sojourn a nosí kostým, který se batohem a vojenskou helmou blíží vzhledu kapitána Ameriky. Příběh je vcelku jednoduchý, dvě časové roviny, které se v jednu chvíli protnout a pak dojde k rozřešení zápletky. Divák může celkem lehce odhadnout, jak se bude děj vyvíjet, ale díky projevu Woody Harrelsona to má do nudy daleko. A vážně to vypadá jako variace na http://www.csfd.cz/film/181219-jigureul-jikyeora/ ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Scenár k filmu bol hotový už v roku 2005. (Greenpeacak)
  • Okrem narážok na jedného z najznámejších superhrdinov - Supermana a jeho partnerku L. Lane, je vo filme počas jedného vypočúvania spomenutý napríklad aj veľmi známy vyšetrovateľ, a to poručík Columbo. (MikaelSVK)
  • Během příprav filmu se uvažovalo o obsazení Ellen Page. Ta si později zahrála ve snímku s podobným tématem Super (2010). (MeanWhile)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama