Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alex Rogan (Lance Guest) žije s matkou v přívěsu a všichni okolo jsou vlastně součástí velké rodiny. Vítězí ve videohře Hvězdný bojovník a dozvídá se, že získal stipendium, aby mohl dál studovat. Poté se setkává s Centaurim, který tvrdí, že je vyslán společností, jež hru vytvořila, a než se Alex stačí vzpamatovat, je na cestě do vesmíru. Jeho úkolem je zachránit galaxii před zničením, pak se může vrátit zpět. Jenže se ukáže, že to byla lež a protože Alex je jediný pozemšťan, který má zcela výjimečný talent, obrátí se na něj s prosbou o pomoc tajemný cizinec. Přichází z galaxie, jíž hrozí útok mimozemské civilizace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

HAL 

všechny recenze uživatele

Zoufalá triková zastaralost tu nepřekvapí nikoho, škoda je že si tehdy nedali záležet na větší stylizaci podobně jako u Trona - ten zestárl s trochu větší grácií. Revoluce v používání CGI triků je toto ale obdobná, takže z historických důvodů je film zajímavý hodně. A naštěstí i mimo to pořád rozumně hezky funguje jako teen dobrodružná komedie. 6/10 ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Tohle je vážně klasika 80. let nejenom triková, ale řekl bych i stylem příběhu. Alex je skvělým hráčem jedné místní počítačové hry, která je ve skutečnosti simulátorem pro piloty vesmírných stíhaček na vzdálené planetě, celkem vtipné nemyslíte? :-) Každopádně se mu podaří vytvořit na této hře rekord a je vybrán jako pilot k obraně jiné planety před expanzivními sousedy. Místo něj je pak na zemi nasazen jeho dvojník, robot. Příjemná Sci-fi s komediálními prvky by neměla nikoho urazit. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mne příjemně překvapilo. Velice příjemná sci-fi o jedné malé komunitě, která někde za LA žije v karavanech a drží při sobě, mají tu dokonce jedno bistro a u bistra od Atari tehdejší počítačovou hru, takovou tu stojící krabici, kde se střílejí nepřátelské vesmírné lodě. Všechno žije docela poklidně, dokud se mladému Alexovi nepodaří zlomit ve hře rekord. A od té chvíle se začnu dít věci, docela vypointované, logicky odůvodněné, ze sebe vycházející, na sebe navazující, s vlastně dokonce ne vždy čekanými zvraty a dokonce i s jistým podtextem o tom, jestli vůbec odcházet ze zapadákova za lepším. Triky jsou hodně mizerné, a to i na tehdejší dobu, ale tady to člověk docela rád odpustí, protože to mělo promyšlený příběh a vlastně mě to až na pár scén nijak nenudilo. A Beta ve dvojroli Lance Guesta mne dost pobavil. ()

carodejb 

všechny recenze uživatele

Tron+Star Wars+ Doctor Who na drogách a pre deti. Aj na tú dobu to museli byť smiešne (naozaj museli) triky. To je jedno. Kašlať na triky, nevýrazná réžia to kazí. Prípadne dabing. Inak by to bola pecka. Ale tak pre deti/ na zabitie času to postačí. Užijete si to hlavne ak máte slabosť pre teenegerov a space operu. ()

zdenek1973 

všechny recenze uživatele

80 roky!!! Kino mého mládí ,toje poslední hvězdný bojovník!!!! Vynikající sc-fi film režiséra Nick Castleho,super triky,obsazení atd.Přesně takhle jsem to chtěl zažít i já jako náctiletý....Vlna 80tých sci-fi filmů je bezedná a má samé poklady!!! To co se natočilo v 80tých letech,tak to už se netočí a nejsou nápady!!!! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Při natáčení sehrál významnou roli počítač. Jmenoval se Cray X-MP a byl ve své době nejvýkonnějším computerem na světě. Zhruba jedna pětina promítací doby vznikla uvnitř jeho paměťových médií. (Hans.)

Reklama

Reklama