Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké sugestivní psychologické drama o lásce, alkoholu a zmařeném životě, natočené podle autobiografické předlohy Johna OBriena. Je to hluboký a citlivý příběh osamělého scenáristy Bena, kterého opustila žena a jeho postavení v Hollywoodu je též na vážkách. Ben se snaží zapomenout. Utíká do blyštivého světa Las Vegas a do alkoholu. Atraktivní Sera s ním prožije fantastickou noc a snaží se ho dostat z alkoholické závislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (580)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu jsem zavřel oči a znovu jsem si v hlavě promítal, ten příběh, ty nádherná slova, který dokázala říkat Sera Benovi a Ben Seře, jejich gesta, jejich vzájemný pohledy, zněla mě v uších ta užasná hudba, která začala hrát na miliskundu přesně v ten moment, kdy měla a najednou jsem na tváři ucítil slzy, stékající z mých zavřených očí. Hrozně bych si přál vidět tenhle film v kině, ale ne moderním multikině, ale ve starým biografu s rozvrzanými dřevěnými sedačkami. Kde by bylo slyšet vrčení promítačky, která by pomalu posouvala filmový kotouč s tímhle klenotem ke svému konci. Seděl bych úplně sám uprostřed sálu v jedné ruce láhev whisky a v druhé cigáro, ze kterýho by se dým ztrácel ve světle obrázků cestujících z promítačky na plátno. Seděl bych tam bez hnutí a tiše si prožíval svůj soukromý očistec duše. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Brilantná deštruktívna romanca. Dokonalé hlavné duo exceluje v každej scéne. Cageove podanie chronického alkoholika oproti tomu Shueovej verzia depresívnej šľapky. Cage je skvelý, ale Elisabeth!!! Tá je na zožranie. Človek by ju ani nemal chuť pretiahnúť, len sa tak na ňu pozerať. Ani sa jej nedotknúť. Nech jej krása vyniká! Je to anjel Las Vegas - nádherná a krehká. K tomu jej herecký koncert a životný osud. Už len z nej som mal na tele husiu kožu. Čo skritizovať na tomto filme? Nie je toho veľa - snáď iba nudná jazzová hudba a taktiež v úvode trošku zlá kamera (pripomínala mi európske brakové pseudointelektuálne rádobyzaujímave videokamerou točené art-filmy), ale to sa po pár minútach zmenilo. To sú v konečnom dôsledku zanedbateľné veci. Leaving Las Vegas je božský film. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Netradičná love story, ktorá sa ubrala úplne iným smerom než vidíme v klasickom Hollywoode. V iných filmoch nás v scenári nič neprekvapí, happy end si vydobijú diváci i štúdiá a partnerská láska je preceňovaná, nadnášaná a prezentovaná ako bod jedinej záchrany. Leaving Las Vegas búra tieto naivné domnienky a stavia príbeh dvoch zblúdilých duší do výšin nekonečnej osamelosti a sebadeštrukcie. Demotivovaný Nicolas Cage hrá s takým oduševnením, že divák má pocit, akoby jeho postava tápala v samotnom pekle, obaja sa spolu s Elisabeth Shue snažia byť vzájomnou oporou a dôvodom k bolestnému životu, no rozpad vlastnej individuality tomu nejasnému cieľu nedáva žiadnu nádej. Môže vôbec existovať človek, ktorý tak nevysloviteľne opovrhuje životom?! Cage je toho žiarivým dôkazom. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Requiem za sen s tekutou návykovou látkou. Nicolas Cage hraje dokonale a jeho filmová nestřízlivost je až hmatatelná a leze až nepříjemně silně pod kůži. Přes nesporné kvality není film na pohled moc příjemný, ale "nad vodou" nás drží doslova bizarní vztah dvou lidí, kteří si nemají jak pomoct a stále se hlouběji propadají na vlastní dno, ze kterého není cesta ven. Veselé to moc není a po skončení neskutečně utkví v paměti jako odstrašující příklad, který z ní ne a ne dostat. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mike Figgis .. Depkoidní, romanticky nasládlé drama dvou zoufalců a životních ztroskotanců. Nicolas Cage i málo známá (ovšem moc krásná) Elisabeth Shue předvádí excelentní herecké výkony, ale v celku není moc co obdivovat. Snad jen exnutí půllitrovky tvrdého alkoholu by bylo obdivuhodné, kdyby to nebylo ve filmu.. In vino veritas. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (22)

  • Mike Figgis nejen že složil hudbu k filmu, ale také nahrál trumpetu a klavír na soundtrack. (CliffLee)
  • O scénář projevilo zájem několik hollywoodských studií, ale všechna jednání vždy zkrachovala na požadavku producentů přepsat konec do pozitivnějšího vyznění. Film byl nakonec za pouhé 4 miliony amerických dolarů natočen v produkci francouzské společnosti Lumiére Pictures. (kenny.h)
  • Scéna v supermarketu, kde si Ben (Nicolas Cage) zpívá o sebevraždě, byla časopisem Empire vyhlášena jako osmá největší opilecká scéna v historii filmu (2005). (Satan)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama