Reklama

Reklama

Dokonalé repliky

  • USA Replicas (více)
Trailer 2

Neurovědec William Foster (Keanu Reeves) je už jen krok k tomu, aby přenesl lidské vědomí do počítače, když se mu náhle život zcela zhroutí. Jeho žena a děti tragicky zahynou při autonehodě. V zoufalé snaze přivést je znovu k životu, přemluví William svého kolegu (Thomas Middleditch), aby jejich těla tajně naklonovali a vytvořili dokonalé repliky. William ovšem záhy čelí Sophiině volbě – musí rozhodnout, kteří tři z jeho nejbližších budou žít dál. Všichni čtyři totiž naklonovaní být nemohou... (Magic Box)

(více)

Recenze (136)

silentname 

všechny recenze uživatele

A už sa ukazuje, že aj 2019 bude mať svoje mizerné filmy. "Replicas" bude ďalším filmom, ktorý si môže Keanu Reeves pripísať na svoju kariéru zbytočností. Neviem čo mám povedať, lebo kritici tento film absolútne zakopali a vôbec sa im nedivím. Neviem či je to podľa mňa až na takom leveli otrasnosti, no rozhodne je to poriadne špatný film, na ktorý do konca roka proste zabudnem. A z dobrého dôvodu. Tak kým ho mám ešte čerstvý v pamäti, tak si ho rozoberieme. Pozitívne stránky filmu? Nápady to má a celkom ich aj vie spracovať, myšlienku to má, nebol som z ničoho vysoko frustrovaný. Až na jednu výnimku. A ak niekomu dávam kredit tak to bude Thomas Middleditch. Jeho postava je zaujímavá a pôsobí najviac realisticky. Hotovo? Okey, poďme na tie mínusy. Keanu Reeves tu nepodáva vôbec dobrý výkon a nemám pocit, že by v tomto filme nejako moc chcel byť. Alice Eve podľa mňa tiež nepôsobí ako by chcela mať rolu v tomto filme. Nie je hrozná, ale rozhodne tomu nič moc nepridáva. Potom je tu zloduch filmu. A môžem povedať, že je to najmizernejší padouch, akého som za poslednú dobu videl. Chlap v obleku, ktorý chce byť v balíku, lebo firma nemá liečiť. Ale vyhrávať samozrejme vojny a mať armádne využitie. Načo mať jedného super pilota ak môžeme jeho vedomia dať do miliónov klonov? Jop. Týchto týpkov fakt neznášam. Je to staré a obohrané. Vizuálna stránka je nič moc a potom je tu logika filmu, ktorá ma maximálne ubíja. Nič reálne nedáva zmysel. V prvom rade už len fakt, že jednoduché riešenie Billa je, že nakoľko nemôže priviesť všetkých členov rodiny späť, na toho posledného vymaže spomienky a problém vyriešený. Dievča nechodí do škôlky? Nemá kamarátov? Jej rodina nemá kamarátov, ktorí ju poznajú? Sú oklieštení iba na Eda? Nerozumiem tomu ani trochu. A potom im zmaže spomienky na sestru, ale nie na nehodu, kvôli ktorej zomreli? A potom sa im dostane do snov? Prečo? To je prvoradé! Zmazať spomienky na svoju smrť. Proste tento film nefunguje. Je to zle napísané, neponúka to nič nové a ako celok to nefunguje. Nemôžem povedať, že som sklamaný. Keanu sa za posledné roky skutočne rozhodol svoju kariéru asi pochovať v zlých filmoch. Nebudem ho za to súdiť, len dúfam, že sa ukáže schopne aspoň v novom pokračovaní série "John Wick". Hodnotenie: D+ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Reeves a sci fi, to mu už nejak prischlo. Na jeho škodu, pretože berie i takéto nezmysly, vyhodené peniaze do koša. V poslednom čase sa čoraz viac začína podobať na Nicolasa Cagea. Našťastie nie ksichtom, ale filmy, čo berie, stoja za prd. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hloupý thriller Replicas je zajímavý v první polovině kvůli svému absurdnímu příběhu, ale pak upadne do nudného thrilleru a testuje trpělivost diváka. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh mi nepřišel nějak moc reálný, je to taková trošku magořina. Ale koukat se na to dá, na jedno zhlédnutí ideální, člověka to zabaví. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mno, námět je čerstvý a svěží jak moje týden staré nošené ponožky, sem tam se objeví drobný náznak jakési hlubší myšlenky a na tu jeho manželku (a taky moderní kuchyni nebo obývák, asi vše od sponzorů - včetně té herečky v roli manželky) se dobře kouká, trikově to zas taková bomba není (i když mi tedy objekt 345 připomíná reklamu na Eset), ale celkově je to utahané, předvídatelné (když kopie, vlastně repliky, tak jen čekáte kdy a co se stane s originály, že?, tedy napětí nula; navíc hrdinovi trvá polovinu filmu, než mu dojde všem zřejmá věc, že mozek nepřijímá nové tělo - protože je to nové tělo), nechybí ani nějaká ta konspirace a bohatý klient, takže celkově nuda bez napětí a překvapení. A ta scéna s lístečky, kde je uprostřed jméno Sophie, aby to jako fakt odkazovalo na Sophiinu volbu, to už bylo fakt směšné. Navíc to má jen hodinku a půl, deset minut tvoří závěrečné titulky. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Výborný film, herecký skvělé a hlavně příběh zajímavý a film dokáže dobře zaujat. Konec pěkně udělaný a i když film měl malinkatý nedostatky já jsem nadmíru spokojen. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud pominu, že scénář je ušitý hodně horkou jehlou, tak je tu největším problémem Reeves. Ten se na podobné role vůbec nehodí a pokud se snaží hrát hromádku nervů či nešťastného otce, tak působí směšně. Ale tady se vlastně nenašla žádná poloha, která by mu sedla. Neohromí ani technická stránka věci, což platí zejména pro okopírovaného robota. Film, který nemá nic, co by stálo za zapamatování. 30% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Asi každý kdo viděl trailer, tak je mu jasné jakým stylem se bude příběh vyvíjet. Ovšem nejvíce na Dokonalých replikách právě zamrzí plochost celého příběhu. Zatímco, tu máme sci-fi, které dokáže skvěle pracovat s příběhem o umělé inteligenci a klonování. Repliky nic z toho prakticky nemají. Ani nechtějí. Je to příběh jednoduchý, který má jasně danou cestičku a po té si jde. Neodbočí ani jednou a tak můžeme čekat za hodinu a půl dva zvraty, několik akčních scén a vlastně nulové emoce. Nejvíce tedy zamrzí nevyužitý potenciál celého nápadu. Který místo toho, aby udělal thriller s emocemi. Možná s hororovým nádechem. Posílá film do béčkových vod, kdy otec rodiny se snaží vzkřísit svojí rodinu. Navíc příběh končí i jednoduše a hloupě. Keanu Reeves sympatický jako vždy, ale Dokonalé repliky nejsou ničím jiným než nevyužitým potenciálem na zajímavý sci-fi příběh. Sterilita a nudnost děje vás provází bohužel celý film. (40 %) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tristvrte filmu sledujeme ako Reeves vo Frankensteinovom style ozivuje svoju rodinu a nasledne s nou zije. Lenze emocie vôbec nefunguju, kedze tvorcovia sa viac zamerali na technicku stranku, ktora ale nie je v ziadnom ohlade ohromujuca. Reeves sa do ulohy zdrveneho manzela vôbec nehodi a miestami som si dokonca hovoril, ze je fakt otrasny herec, napriek tomu, ze ho mam rad. V poslednej stvrtine sa film prepne do thrilleru v ktorom zrazu vsetkym pôjde o zivot, ale velmi rychlo sa to vsetko stastne vyriesi, takze sa ani nestihnete o postavy bat. Vysledkom je nudny film, ale bohuzial to stale patri k tym lepsim filmom ake Reeves v poslednej dobe toci. 4/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Sci-fíčko, které umí diváka skvěle konfrontovat jak s filozoficky, tak zejména eticky poněkud záludnými otázkami tím, že staví hlavní postavu do poměrně nepříjemných situací. Minimálně ty, kteří se o problematiku transhumanismu alespoň trochu zajímají. Zároveň ale to není film nikterak hluboký a na tyto otázky si divák musí spíše zodpovědět sám. Ono je to vlastně takové to klasické béčko působící spíše jako epizoda z nějaké antologie typu Black Mirror, které zajímavé téma spíše naťukává než, že by ho zpracovávalo nějak více do hloubky (jako např. hra SOMA). Nicméně jsem se nenudil. První půlka příjemně napíná, druhá umí místy i překvapiť, byť jako celek je to dost naivní a přitažené za vlasy. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Ale jo, film je povedený, co se týče jednoduchého příběhu a dobrého zakončení. Jinak je to průměrná sci-farna, která mě nenudila. 50% :) ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je skvělá. Baví mě tyhle robo věci a otázka etiky. Jenže jakmile se věci pohnou o sedmnáct dnů, je to taková bláznivá akční jízda a já vlastně nevím, co si o Dokonalých replikách myslet. Koukatelné to rozhodně je, Keanu je boží snad v každé své roli a i ostatní herci jsou fajn. Jak říkám: kdyby tam pak nebyla ta honička, hodnotila bych to líp. Nebo kdyby tam nebylo to etické dilema, zda klonovat a koho. Takhle film zůstal napůl cesty. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Do poloviny trochu nuda, pak to nabralo na zajímavosti a konečně Keanu zase vypadal jako krásný chlap, zkrátka takový normální film se zajímavým poselstvím. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....námet + predstaviteľ hlavnej úlohy Keanu Reeves vzbudzovali nádej...žiaľ tá sa po pár minútach rozplynula....nevýrazné a hlavne hrozne nudné,v druhej polovici to trocha získalo na dynamike,ale len o máličko a preto -pre seba:už to viac nepozeraj. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

samotný nápad...nebo spíš jeho část...je celkem ok i přes to,že působí dost zvráceně.Bohužel je to ale tady podáno natolik debilně,že divák spíš kroutí hlavou a hlavního "hrdinu" nesnáší,než aby mu fandil.Scénář tu evidentně psal někdo na záchodě během polední pauzy.Při další návštěvě onoho zařízení pak dotyčného navíc napadlo do hlavní role obsadit Keanu Reevse,který je tady prkenější než kdy jindy.Nejzajímavějším zjištěním je nakonec tedy fakt,že Keanu a robot do kterého se na konci importuje...ups,spoiler...měli evidentně stejného učitele herectví...30% ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Asi málo kšeftů, ale tady se Keanu hodně spálil. Zvlášt první část filmu se vleče. Zatímco co podobný film Transcendence považuji za nedoceněný, tohle je i s nižším hodnocením přeceněné. Nehrát v tom Keanu, tak by to patřilo rovnou na videa. Scénář slabý, CGI robotů jak z Já robot (2004) a ještě se to vleče. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Určitě jde o zajímavej nápad ale.... Keanu umí a je pan herec, ovšem i on si občas vybere biják né mu šitej pro jeho umění... Je to béčková scifárna, co neurazí, ale ani neoslní. Težkej průměr, kterej zdobí nejvíc mrazivá scénka s výběrem člena rodiny, jenž nebude stvořen... To mě při pohledu na moje spící děti docela sráželo! 50% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Neni to nic moc,ale za to,že Keanu oživil Alice Eve,musim tři hvězdy dát.A to co sem čekal po čtvrthodině přišlo až v sedmdesátý minutě.50%. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak začátek byl zdrcující, cvičí tam jako na spartakiádě a důležitě říká nějaký parametry, kterým normální smrtelník nemůže rozumět. Nicméně když se tedy mi lepšolidi dozvíme vo co de, tak to nabírá ten správný spád a já se nestačil nudit. ()

Reklama

Reklama