Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kletba promění pohledného arogantního mladíka ve stvoření, které představuje vše, co předtím nenáviděl. Vychutnejte si moderní převyprávění klasické pohádky Kráska a zvíře. Sedmnáctiletý Kyle (Alex Pettyfer) je rozmazlený, absolutně povrchní a nevídaně populární a s přehledem vládne svému středoškolskému království. Kyle je přesvědčen o naprosté dokonalosti svého fyzického vzhledu. Za svou poslední oběť si zvolil Kendru (Mary-Kate Olsen) a nepříjemně ji přede všemi ponížil. Dívku však jeho kruté chování nijak nevyvedlo z míry, naopak, rozhodne se, že mu udělí lekci – promění ho v cosi, co je tak ošklivé zvenku, jako je on zevnitř. Kyle má přesně jeden rok, aby našel někoho, kdo ho bude milovat takového, jaký teď je, anebo se se svým novým já musí smířit už navždy. Jeho jedinou nadějí je tichá spolužačka Lindy (Vanessa Hudgens), které si nikdy předtím nevšiml… Dokáže Lindy, že láska nikdy není ošklivá? (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (307)

Eodeon 

všechny recenze uživatele

ten kluk měl na samém začátku úplnou pravdu. lookismus rulez, je to přirozené, a něco na tom může změnit leda černá magie. ale to není pravým obsahem filmu. s touto novou variací na krásku a zvíře, aktualizovanou o koňskou dávku laciného sentimentu, postmoderního ducha páchnoucího blbostí a popularitu sociálních sítí, mám v první řadě ideologický problém. souhlasím se vším, dokud filmu po první minuty vládne teze "člověk je bezcharakterní svině" (jistěže jsou výjimky... dvě nebo tři). tomu musí přitakat snad každý realista s trochou zkušenosti, totiž misantrop. jakmile se však k tomu - dle všech očekávání - připojí jednoznačně vítězná antiteze o zázračné samospáse, dostávám tik do pravého koutku úst. ten se ještě zhorší, když nám film v hlavní ženské úloze představí modelově naprosto ideální děvče, dokonalé v každém aspektu. nevěřím v existenci takových o nic více než v existenci bizarních egyptských božstev a dalších mytologických bytostí. zvláště v posledních letech je často viděnou strategií vyvracet mytologické motivy z původních kontextů a dodávat je do úplně nových souvislostí ve vrcholně popových a pochopitelně populárních filmech. příjemnější pokoukání ale nabízejí snímky, v nichž je přitom dosaženo nějakého vývoje, posunu, nehledě na to, že může jít o takové šílenosti, jako proměny tradičně děsivého nestvůrného monstra ve zmoklé polonahé teeganery. a právě Twilight se mi líbil více než Beastly, protože přinejmenším vytváří novou a vpravdě kultovní mytologii namísto toho, aby jen neinvenčně těžil z nesčetněkrát omletých schémat a navíc je zpracoval v dokonale nepřesvědčivém pozlátku. kýč není to slovo, tohle je brak. ohyzdné dialogy, naivní muzika, plakátové herectví a všude jinde jen nudná šeď. daleko lepší volba: Kaboom, Jennifer's Body, ze seriálů True Blood. ...a nakonec i ten Twilight. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Vanessa Hudgensová je povýšená káča, ale přitom měla být obyčejná milá holka. Alex Pettyfer měl být krásnej a charismatickej a přitom byl divnej a tupej. Petera Krause je tamm zatraceně málo a celá story krásky a zvířete je prostě nuda. Ani klasické závěrečné drama nevyvolá napětí, protože není! No tak tohle byla vážně ztráta času. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

moderní variace na krásku a zvíře nepřináší vůbec nic nového a jako celek je vlastně úplně pitomá a zbytečná.Naštěstí je to celé dostatečně krátké,takže to většinu diváku nestihne nasrat,nebo nudit.Po herecké stránce to zachraňuje Vanessa Hudgens,která umí celkem hrát a hezky se na ní kouká a Niel Patrick Harris,který si štřihnul variaci na Barneyho z HIMYM.Pettyferův hlavní hrdina je minimálně hodně nesympatický a celkově vlastně docela idiot a myslím,že většina divku mu jeho "prokletí" bude přát.Dohromady tedy za dvě,s tím,že do věkové skupiny po kterou je film určen už nějaký ten pátek nepatřím...40% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Moderní pohádka o tom, jak se z ošklivého chlapce stal dr. Franz a jak si musel najít babu, aby se stal zpět tím otřesným panákem. Zní to jako pohádka, ale je to nudný mišmaš, který prakticky ničím nezaujme. Jedna věc mi ale nakonec přišla zajímavá, zkrátka k zamyšlení - nepochopitelné jednání Kyleova otce. Ale ten celkový design filmu, aby se líbil hlavně teenagerům, mě dokonale odrazoval. Prostě nepovedené pozlátko a spusta tupých hemzů zamilovaných amerických spratků. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je to sice s podivem, ale me Beastly nijak vyrazne nesralo. Mozna to je ale tim, ze jsem to bral jako komedii, protoze vazne se to fakt brat neda. Moderni variace na krasku a zvire, kdy "zvire" samozrejme nemuze bejt proste jen zjizvenej, to by nebylo dostatecne cool, tak ma po tele tetovani a stribrny cary. Krome hlavni dvojky, protivnyho Pettyfera a docela prijemny Hudgens tu jsou ostatni vicemene zbytecny, ale Harris aspon sem tam pobavi. Film nastesti neni nijak dlouhej, takze vylozene nudit sem se nezacal a jak rikam, nenasralo me to, takze lepsi 2*. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • Mary-Kate Olsen byla do role Kendry obsazena 12 dní před natáčením. (ČSFD)
  • Práva na knihu Alexy Flinnové koupila CBS již v prosinci 2007, vydání filmu bylo naplánováno na rok 2008, ale kvůli stávce WGA byla výroba pozastavena. (Dlee)

Související novinky

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

15.02.2012

Včera jsme se divili nad soubojem tří různých Sněhurek. Inu, je tady další pohádka na roztrhání. Tentokrát Kráska a zvíře. Loni jsme viděli (nebo spíš neviděli) zmodernizovanou verzi Beastly, nedávno… (více)

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Jeff Bridges jako lovec démonů?

Jeff Bridges jako lovec démonů?

03.02.2011

Hrál ve dvou úspěšných filmech vánoční sezóny a za ten lepší je nominovaný na Oscara. Kdo by se divil, že se na něj nabídky jen sypou? Jednu z nich dostal od studia Warner Bros., které ve spolupráci… (více)

Reklama

Reklama