Reklama

Reklama

Det okända.

  • angličtina The Unknown.
všechny plakáty
Horor / Mysteriózní / Sci-Fi
Švédsko, 2000, 91 min

Pět mladých biologů je posláno na sever Švédska prošetřit efekty rozsáhlého lesního požáru. To, co zpočátku vypadá na pár týdnů kempování a snadné práce, se brzy změní v noční můru objevením ostatků podivného tvora a rozhodnutím je prozkoumat. (quota)

Recenze (91)

misterz 

všechny recenze uživatele

Film založený na podobnom princípe ako Temné lesy (2003), ale kvalitatívne určite horšie. Dej bol dosť prostoduchý a aj keď sa podarilo vybudovať celkom slušnú atmosféru, všetko kazila roztrasená kamera. Neviem, necítil som tu takú dusnotu, ako už v spomenutých Temných lesoch. Koniec sa podľa mňa vôbec nepodaril, miesto toho, aby atmosféra ešte vygradovala, spadla na bod mrazu. Chcelo to nejaký lepší nápad. 60/100 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pětice biologů vyráží na vzorky do pohořelého lesa, jenže najde podivný kus masa a pak se začnou dít podivné věci… Rozjelo se to jako minimalistický sci-fi horor (a už tak mi to úplně nesedlo), pokračovalo jako nezajímavá lesní telenovela - nuda nuda nuda. Atmosféra asi byla, ale v tom případě jsem ji nenašel. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl chudej režisér, natočil bych v našich hájích něco podobnýho... Švédský horor o pětici biologů, kteří jedou zkoumat tamní lesy postižené požárem a narazí přitom na čiré a nepopsatelné zlo, jen dokazuje, že Skandinávie je na tyhle lesní psycho-terory jako dělaná. Snímek začíná zlehka, přitvrzuje zvláštním objevem, a pozvolna si připravuje půdu na šílenou, paranoidní atmosféru, která s blížícím se koncem stává doslova nesnesitelnou. Myšlenku si sice vypůjčuje nejméně ze dvou filmů, a po jejím odhalení už napětí malinko ztrácí grády, každopádně je to nečekané. Herci jsou naprosto uvěřitelní, kamera je neustále v pohybu a třese se, takže pocit autenticity se dostaví skoro přirozeně. A ty hluboký lesy jsou vážně strašidelný i přes den, a což teprve v noci... Titulek "atmosféra, jakou si Hollywood nekoupí" tentokrát vážně nelže. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Táákže.. Okanda není vůbec špatný Film.. Jedná se o nízkorozpočták s né příliš kvalitním obrazem a Kamerou.. Také jsem si zavzpomínal na Villmark a Apollo 18. Něco venku mění chování postav.. Zvláštní druh jakéhosi Embrya, nevím co to bylo.. Každopádně Atmosféra místy slušná, Ale, že by mě to chytlo za srdce? To bohužél né ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Amatéřina s opravdu nízoučkým rozpočtem, ale nemůžu říct, že by se mi nelíbilo... Klady a zápory jsou u mě takřka vyrovnané 50:50. Začneme s klady - seveřani opět ukázali že uměj tu chladnou, ponurou atmosféru, uměj nás donutit se bát a být napnutí jako struna. Zápory: opravdu mi ale už po půl hodině lezla na nervy ta kamera - nemůžu si pomoct, ty osobní konflikty a vztahy hlavních hrdinů byly fakt na ránu - řešili neustále úplné kraviny a taky mě štvalo že nám za celý film pořádně neukázali to "cosi" na které jsme byli celý film zvědavý. 50% ()

Zajímavosti (2)

  • Postavy v tomto filme majú rovnaké mená ako herci, ktorí ich stvárňujú. (Jello Biafra)
  • Film sa nakrúcal v Národnom parku Tyresta vo Švédsku. (MaxForValue)

Reklama

Reklama